حجم تسهیلات پرداختی در سال گذشته
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به این که با اشاره به این که حجم کل تسهیلات پرداخت شده در سال گذشته نسبت به سال ۹۱ از رشد ۲۹.۹ درصدی برخوردار شده است، گفت: میزان مطالبات معوق ۱۵.۶ درصد ازکل تسهیلات اعطا شده است که ۳۱ درصد آن مربوط به بخش صنعت است.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، ولیالله سیف، در نشست هماندیشی صنعتگران و فعالان اقتصادی، با بیان این که اقتصاد ما بانک محور است و هدف این است بازار سرمایه در شرایطی کار کند که سرمایه تأمین کند، تصریح کرد:از کل تسهیلات نظام بانکی، ۴۴ درصد سرمایه در گردش و ۵۵ درصد سرمایه بلند مدت است.
وی با بیان اینکه منابع بانکی باید روی تأمین سرمایه کوتاه مدت تمرکز کند، خاطرنشان کرد:همچنین ضمن برنامه ریزی برای کاهش و کنترل تورم باید برای رکود نیز برنامه ریزی کنیم.رییس کل بانک مرکزی با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته در شش ماهه دوم سال ۹۲ برای کاهش تورم، اضافه کرد: در سال ۹۲ هدف این بود که رکود و تورم کاهش یابد.
سیف با بیان این که در راستای تخصیص منابع بانکی اولویت اول سیستم بانکی بخش تولید شد، ادامه داد:حجم تسهیلات در تمامی بخش ها در سال ۹۲، ۲۳۶ هزار میلیارد تومان بود که ۷۰ هزار میلیارد تومان به بخش صنعت داده شده است.
وی حجم کل تسهیلات در سال ۹۱ را ۱۹۶ هزار میلیارد تومان اعلام و اظهار کرد: حجم کل تسهیلات در سال ۹۲ در مقایسه با سال ۹۱ از رشد ۲۹.۹ درصد برخوردار شده است همچنین حجم تسهیلات در بخش صنعت و معدن، در سال ۹۱ ، ۶۹ هزار میلیارد تومان بوده و در سال ۹۲ به ۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه در ۶ ماهه دوم سال ۹۲ جهتگیری به سمت تولید بوده است، ادامه داد:با توجه به سهم ۳۱.۷ درصدی تولید در GDP، مسئولیت کنترل نقدینگی همزمان با تأمین نقدینگی تولید برای بانک تعریف شده است.
سیف با بیان اینکه جهتگیری برای افزایش انضباط بین نهادها و بنگاههای حاضر در چرخه اقتصادی است، گفت:باید بتوانیم نسبتهایی از انضباط و ترکیب مالی تعریف کنیم زیرا این کار باعث می شود نظام بانکی با شفافیت بیشتر منابع مالی را تخصیص دهد.
وی تنوع سازی روشهای تأمین مالی و کاهش فشار بر سیستم بانکی را جهتگیری دیگر عنوان و تصریح کرد:در ۶ ماهه دوم سال گذشته، از طریق فاینانس چین تامین مالی پروژههای زیادی صورت گرفت.
رییس کل بانک مرکزی با بیان این که برنامه دیگر افزایش قدرت تسهیلات دهی بانکها است، افزود: بانک مرکزی میخواهد بانکهای خصوصی را نیز در این چرخه فعال کند.به گفته او سرمایه پایه بانکها متناسب با رشد اقتصادی کشور در ۳۰ سال گذشته رشد نداشته است.
رییس شورای پول و اعتبار یکی از مسائل مهم را ثبات در مقررات یکی دانست و گفت: بانک مرکزی در ۶ ماه گذشته متمرکز شد تا ابهامات در بخشنامهها برطرف شود وو در این راستا در آذر ماه بخشنامههای زائد لغو و بخشنامههای جدید جایگزین شد.
وی به انتقاداتی درباره این که بانکهای خصوصی عمده تسهیلات را به شرکتهای خودشان میدهند اشاره و اعلام کرد: بانک مرکزی در این خصوص ورود کرد و سهم مشخصی برای دادن تسهیلات به متعهدین خودشان تعیین کرده است.
سیف همچنین بینظمی و اغتشاش ایجاد شده درباره سود سپردهها اشاره و اظهار کرد: با همت مدیران عامل بانکها این وضعیت ساماندهی شد زیرا بانک مرکزی به هیچ وجه نمیخواست نرخ دستوری ایجاد کند. به گفته او بانکها خودشان روی نرخ مشخص مطلوب به توافق رسیدند و اگر بانکی نرخ بیشتری به سرمایهگذاری میدهد مجبور است پول را بار ریسک بیشتر در جای دیگر سرمایه گذاری کند.
رییس شورای پول و اعتبار میزان مطالبات معوق را ۱۵.۶ درصد ازکل تسهیلات اعطا شده، اعلام و خاطرنشان کرد: ۳۱ درصد از کل مطالبات بانکی کشور مربوط به بخش صنعت است.سیف گفت: حجم بالای تسهیلات معوق صنعت بدلیل مشکلات تحریم و تفاوت قیمت ارز ایجاد شده و در این راستا نظام بانکی هم موظف است با تولیدگران کنار بیاید.
ارسال نظر