خرید ۳۰ فروند هواپیما تا پایان سال
رئیس سازمان هواپیمایی با اشاره به برنامههای این سازمان برای توسعه ناوگان هوایی کشور، گفت: موافقت پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی و گشایش ال سی، به منظور خرید خرید ۳۰ فروند هواپیما تا پایان سال انجام میشود.
به گزارش پارس به نقل از فارس، علیرضا جهانگیریان در نشست خبری در خصوص آزادسازی نرخ بلیت هواپیما اظهار داشت: باید بحث آزادسازی را از افزایش قیمت بلیت جدا کنیم.
وی افزود: آزادسازی نرخ بلیت هواپیما براساس تکلیف ماده ۱۶۱ قانون برنامه پنجم باید توسط وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان نهاد حاکمیتی اجرا شود. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه آزادسازی منجر به رقابت بین شرکت های هواپیمایی می شود، گفت: در این میان برخی کشورها موفق در اجرای آزادسازی بودند و برخی دیگر موفقیت چندانی به دست نیاوردند.
وی ادامه داد: افزایش قیمت منحصر به بلیت هواپیما نیست بلکه در زمینه کالاها و خدمات هر ساله نرخ ها افزایش می یابد و با توجه به رشد قیمت حامل های انرژی و نرخ ارز هزینه ارائه خدمات برای شرکت های هواپیمایی افزایش یافته و ممکن است آزادسازی نرخ بلیت هواپیما حتی تعدیل هایی در نرخ ها ایجاد کند.
جهانگیریان با بیان اینکه آخرین بار در سال ۹۱ قیمت بلیت هواپیما افزایش یافت، تصریح کرد: افزایش هزینه های شرکت ها محاسبه شده و ما نرخ ها را کنترل خواهیم کرد تا پس از آزادسازی نرخ بلیت هواپیما از سقف مشخصی بالاتر نرود و حتی ممکن است کمتر از نرخ تورم سالانه افزایش یابد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه متنوع سازی ویژگی دوم سیاست دولت در برنامه پنجم توسعه است، اظهار داشت: متنوع سازی نرخ بلیت هواپیما می تواند به شرکت ها این امکان را بدهد که در مسیرها و زمان های مختلف و براساس ایمنی هواپیما نرخ ها را تعیین کرده و این می تواند موجب افزایش رفاه حال مسافران شود.
وی در خصوص زمان اجرای سیاست آزادسازی و متنوع سازی بلیت هواپیما گفت: زمان اجرا مشخص نیست و در حال تدوین آیین نامه های مربوطه آن هستیم و به موازات آزادسازی باید اقدامات دیگری انجام شود و به نوعی تأخیر پروازها کاهش یابد و در دو ماه آینده جزئیات اجرا مشخص خواهد شد.
جهانگیریان در مورد نتیجه بلیت پرواز ایران به آمریکا گفت: مقدمات سیاسی و فنی در این مسئله مورد توجه است که از لحاظ فنی مقدمات کار انجام شده اما مقدمات سیاسی که وزارت امور خارجه مسئول آن است همچنان در حال پیگیری است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص خرید قطعات هواپیما گفت: عوامل و شرکت های مختلفی در این زمینه مطرح است؛ شرکت های تولید قطعات باید مجوزهای را دریافت کنند که به نظر می رسید روند کار طولانی شده اما در یکی دو هفته گذشته پاسخ های مناسبی دریافت شد که خبرهای خوش آن به زودی اعلام می شود و قطعات در اختیار شرکت های هواپیمایی قرار می گیرد.
وی تأکید کرد: از این قطعات برخی شرکت های مختلف و با ملیت های متفاوت خریداری می شود و در این زمینه بحث انتقال مالی در حال انجام است که به دنبال آن قطعات هم منتقل خواهد شد. جهانگیریان در پاسخ به سؤالی در خصوص سوخت رسانی به هواپیماها گفت: در بعضی زمینه ها مذاکرات خوب پیش رفته و در برخی دیگر مطابق با روند طراحی شده نیست.
وی ادامه داد: با بعضی شرکت های اروپای در حال مذاکره هستیم و انشاءالله موانع سوخت رسانی برداشته شود، شرکت های اروپایی تمایلی به ایجاد مانع برای ایران در زمینه سوخت رسانی نیستند زیرا به دلیل این اقدام ایران هم مقابله به مثل کرد و شرکت های هواپیمایی اروپایی از این شرایط راضی نیستند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص زمان مشخص آزادسازی قیمت بلیت هواپیما گفت: امیدواریم در نیمه اول سال جاری این طرح عملیاتی شود و علت اصلی تأخیر در اجرای این طرح اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و افزایش قیمت حامل های انرژی بود چرا که دولت قصد دارد قیمت ها با شیب ملایمی رشد کند تا هزینه خانوار چندان تحت تأثیر قرار نگیرد.
وی در خصوص ترخیص قطعات هواپیما از گمرک و مذاکراتی که با رئیس کل گمرک داشته است، گفت: مقرر شد برای ترخیص قطعات هواپیمایی از گمرکات تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته شود. جهانگیریان با اشاره به وضعیت مسافرت هواپیمایی کشور و تناسب آن با برنامه گفت: سه عامل زیرساخت، ناوگان و نیروی انسانی زمینه توسعه صنعت هوایی است.
وی ادامه داد: از لحاظ نیروی انسانی مشکلی نیست اما در حوزه زیرساخت و ناوگان کمبودهای است که بخشی از آن به دلیل تحریم ها است. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تصریح کرد: هم اکنون ۶۰ فرودگاه در کشور وجود دارد که ظرفیت جابه جایی ۷۵ میلیون مسافر را دارد اما تنها ۲۵ میلیون مسافر جابه جا می شود که کمبود ناوگان یکی از دلایل آن است.
جهانگیریان با بیان اینکه ۲۵۰ فروند هواپیما در کشور وجود دارد، تصریح کرد: از این میان تنها حدود ۱۵۰ فروند هواپیما فعال است و ۱۰۰ فروند به دلیل فرسودگی و یا نبود قطعه غیرفعال هستند. وی در همین باره به پروژه مهم زیرساختی تکمیل فرودگاه امام اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۵ میلیون مسافر در سال از این فرودگاه جابه جا می شوند که باید این میزان به ۲۰ میلیون مسافر در سال برسد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به تأمین اعتبار برای توسعه ناوگان گفت: تاکنون ۵۰۰ میلیون دلار تسهیلات از صندوق توسعه ملی دریافت شد و همچنین موافقت دریافت ۵۰۰ میلیون دلار دیگر از این صندوق اخذ شده که شرکت های هواپیمایی می توانند با استفاده از آن ناوگان خود را توسعه دهند.
وی افزود: هماهنگی های دیگری برای خرید هواپیما از طریق گشایش ال سی انجام شده که معادل ۲۰ درصد (۳۰ فروند) هواپیماهای فعال کشور است؛ این هواپیما ها تا پایان امسال وارد کشور می شود. جهانگیریان در خصوص تأخیرهای پروازی گفت: میزان تأخیرها کاهش یافته به طوری که با وجود شکسته شدن رکورد جابه جایی مسافر در ایام تعطیلات عید سطح تأخیر پروازها زیاد نبود؛ متوسط تأخیر ۲۵ دقیقه بود که از لحاظ تعداد و زمان کمتر از سال گذشته است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری چهار عامل فرودگاه، آب و هوا، عوامل فنی و مدیریتی موجب تأخیر پرواز عنوان کرد، افزود: در ایران بخش مهم تأخیرها به دلیل مشکلات آب وهوایی در مبدأ و مقصد پرواز است.
وی افزود: با توجه به اینکه ۱۸ میلیون سفر از طریق فرودگاه مهرآباد و امام انجام می شود به صورت پایلوت این فرودگاه را برای کاهش تأخیر پرواز مدنظر قرار دادیم زیرا کاهش تأخیر در این دو فرودگاه بر فرودگاه های تأثیرگذار خواهد بود.
جهانگیریان تأکید کرد: تأخیرهای بیش از ۴ ساعت مشمول جریمه خواهد شد. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص خرید ناوگان از شرکت های خارجی گفت: در صورتی که مشکلات تأمین و خرید ناوگان برطرف شود شرکت های هواپیمایی آمادگی خرید ۴۰ فروند را دارند.
وی گفت: مذاکراتی با شرکت های سازنده هواپیما انجام شده که در حال پیشرفت است و اینکه چه هواپیمایی از کدام کشور خریداری شود، برعهده شرکت های هواپیمایی است و ما تنها شرایط را تسهیل می کنیم.
ارسال نظر