به گزارش پارس، فرید ضیاء الملکی در گفت و گو با فارس در خصوص توافق بانک ها برای تغییر نرخ سود سپرده های بانکی اظهار داشت: نرخ سود سپرده هایی که هم اکنون با قراردادهای کوتاه و بلندمدت نزد بانک ها هستند، تا زمان سر رسید قراردادهایشان دستخوش تغییر نخواهد شد.

وی در عین حال تصریح کرد: با ابلاغ نرخ های جدید سپردهایی که با نرخ سودهای روزشمار در بانک ها بسر می برند باید منتظر تغییر نرخ و کاهش  باشند.

به گزارش فارس هم اکنون بانک ها تا ۲۳ درصد به سپرده های کوتاه مدت  سود روزشمار می دهند، این در حالی است که با ابلاغ نرخ های جدید این رقم به ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.

ضیاء الملکی همچنین در پاسخ به این سوال که نرخ های جدید سود که مورد توافق بانک ها است  را چگونه ارزیابی می کند، گفت: چنانچه نرخ  تورم بالا بود سپرده گذاران ضرر می کردند، اما این شاخص رو به کاهش است.

وی با بیان اینکه نرخ تورم نقطه به نقطه هم اکنون به ۲۱ الی ۲۲ درصد رسیده است، افزود: با این روند تورم میانگین ۱۲ ماهه نیز کاهش خواهد یافت و نرخ سود بانکی نیز از برآیند و جمع نرخ تورم، ریسک و نرخ بهره به دست می آید.

این کارشناس بانکی بر این اساس توافق بانک ها برای کاهش نرخ سود بانکی را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: با کاهش نرخ تورم نرخ سود بانکی نیز کاهش می یابد.

در پی رقابت جنون آمیز  بانک ها  در بالا بردن نرخ سود بانکی  و  جذب سپرده، بانک مرکزی ساماندهی نرخهای سود را در دستور کار قرار داد و با هماهنگی بانک ها دامنه ۱۰ تا ۲۱ درصد برای نرخ سود سپرده های بانکی تعیین شد.

بر این اساس در  صورت تصویب  شورای پول و اعتبار نرخ سود روزشمار ۱۰ درصد،   سه ماهه ۱۴ درصد، ۶ماهه ۱۶ درصد، ۹ ماهه ۱۸ و یک سال به  بالا ۲۱ درصد خواهد بود.