به گزارش پارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، حسین سجادی گفت: ممنوعیت تولید و توزیع لامپ های رشته ای در کشور جزو مصوبه های دولت بوده و متولی اجرای این آن وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان استاندارد است.

وی افزود: برای جمع آوری لامپ های رشته ای از سطح کشور یک فرصت دوساله تعیین شد اما متاسفانه هنوز این گونه لامپ ها که موجب افزایش مصرف انرژی و به دنبال آن افزایش بهای قبوض برق می شود، در بازار وجود دارد.

مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران با بیان این که در سال گذشته ۶۰ میلیون لامپ رشته ای در کشور تولید و توزیع شد، اظهار داشت: متاسفانه سال گذشته شاهد واردات این گونه لامپ ها نیز بودیم که مغایر قوانین کشور است.

وی ادامه داد: وزارت نیرو متولی اصلی برخورد با این قضیه نیست و مسئول جلوگیری از فروش این نوع لامپ های پرمصرف وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان استاندارد است.

سجادی با انتقاد از وجود لامپ های رشته ای در بازار با وجود ممنوعیت آن، گفت: نشست های مختلفی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخش های مختلف آن وزارتخانه برای پیگیری موضوع برگزار شده است و مسئولان این وزارتخانه قول همکاری و مساعدت داده اند.

سجادی تصریح کرد: برای اجرایی شدن این موضوع نیاز به یک عزم ملی است و پس از گذشت دو سال از تصویب ممنوعیت تولید و توزیع آن، انتظار می رفت که تاکنون اجرایی شده باشد.

مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران با بیان اینکه ۴۶ کشور جهان برنامه حذف لامپ رشته ای را در دستورکار خود دارند، افزود: ۳۰ کشور جهان طبق برنامه زمان بندی شده این برنامه را محقق کرده اند.

وی تاکید کرد استفاده از لامپ های کم مصرف می تواند مصرف برق را تا یک پنجم کاهش دهد.