به گزارش پارس به نقل از تسنیم، نشریه اقتصادی فوربس طی گزارشی نوشت: موضوع وابستگی لندن به سپرده های بانکی مقامات دولتی روس و اینکه چگونه این موضوع با تحریم های تنبیهی غرب علیه روسیه به دلیل تنش ها بر سر کریمه در تضاد است، موجب به راه افتادن جنجال در این زمینه شده است.

وابستگی آلمان به انرژی روسیه نیز به موازات وابستگی مالی انگلیس به این سپرده ها مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین این وابستگی، اروپا را ناگزیر می سازد تا اراده خود در منزوی کردن و تحریم کرملین را تعدیل نماید. در جریان جنگ سرد، اقتصاد های دو بلوک شرق و غرب همانند وضعیت فعلی به هم وابسته نبودند. واشنگتن می توانست به همراه متحدانش واکنشی سریع و شدید در مقابل کشورهای عضو پیمان ورشو از خود نشان دهد. در آن ایام، بلوک شرق بیشتر از غربی ها از این تقابل لطمه می دید، زیرا شوروی به ارزهای خارجی غرب نیاز بیشتری داشت.

موضوع دیگری که مایه نگرانی است، اما ظاهرا کسی به آن توجه نمی کند، مربوط به سیستم بانکی آمریکا و همدستی آن با محور مالی ایران- سوریه- حزب الله است که با کرملین به عنوان متحدانی وفادار مرتبط هستند.

آیا تا به حال از خود سوال کرده اید که ایران و سوریه در جریان اعمال شدیدترین تحریم ها چگونه تامین مالی می شدند؟ در این زمینه تنها اشاره به عملکرد بانک اچ اس بی سی و یک بانک لبنانی کانادایی کافی است. این بانک لبنانی کانادایی اخیرا مجبور شد به دلیل انجام اقدامات پولشویی برای حزب الله لبنان ۱.۲ میلیون دلار جریمه پرداخت کند.

بانک اچ اس بی سی نیز به دلیل مشارکت در اقدامات پولشویی برای ایران، لیبی، سودان، کوبا و دیگر کشورهای تحت تحریم در دسامبر ۲۰۱۲،۱. ۹ میلیون دلار جریمه شد. همچنین عملکرد چند بانک فرانسوی نظیر بی ان پی پاریباس به دلیل اقدامات مشابه، در حال بررسی است.

مرکز اصلی فعالیت های پولشویی این چنینی، سیستم بانکی لبنان است. این سیستم بانکی اینگونه عمل می کند: چند بانک لبنانی موافقتنامه های مستقیمی با سوریه دارند که از این طریق می توانند بدون جلب توجه سیستم نظارتی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا هرگونه نقل و انتقال بالای ۱۰ هزار دلار را انجام دهند. این درست مثل انتقال پول بین شعب مختلف یک بانک است و هیچ حساسیتی را برنمی انگیزد.

همچنین حزب الله لبنان دارای مزایای دیپلماتیکی در لبنان است که به آن اجازه می دهد نه تنها پول، بلکه مواد دیگر را با استفاده از بنادری که تحت کنترل دارد به نقاط مختلف جهان ارسال کند. ایران همچنین بخشی از درآمد نفتی خود را از طریق عراق به دست می آورد. ایران نفت خود را به عنوان نفت عراق به فروش می رساند، اما تهران منافع مالی آن را دریافت می کند. این پول ها و مقادیر دیگری پول می تواند از طریق سیستم بانکی لبنان مجددا به صورت دلار به سیستم مالی جهانی بازگردد.

اینگونه نیست که مقامات آمریکایی از این اقدامات در لبنان بی خبر باشند. در حقیقت، داستان بانک لبنانی- کانادایی نشان می دهد که وزارت خزانه داری آمریکا به خوبی از آنچه در لبنان می گذرد، آگاه است. بنابراین چرا این راه فرار از تحریم ها بسته نمی شود؟ شاید پاسخ این باشد که این مبالغ برای این بانک ها آنقدر هنگفت هستند که نمی توان از آنها صرف نظر کرد. ممکن است ممانعت از جریان یافتن این پول از طریق اعمال مجازات یا کنترل اداری، سیستم بانکی را به خطر بیاندازد.