مدل مناطق آزاد در ایران برعکس دنیاست
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی گفت: مدل ایجادی مناطق آزاد در ایران با دنیا متفاوت است. این موضوع به این گونه است که در دنیا ابتدا زیرساختها آماده میشود اما در ایران نخست مناطق آزاد شکل گرفته بعد زیرساخت آنها آماده میشود.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، رضا مسرور امروز شنبه در نشستی اظهار کرد: با تشکیل شرکت های مدیریت صادرات به دنبال تحقق اقتصاد مقاومتی در منطقه هستیم. این در حالی است که کشوری مانند چین از طریق توسعه شرکت های مدیریتی صادرات در سال ۲۰۱۲ میلادی ۲۲۰۵ میلیارد دلار صادرات داشته است.
معافیت مالیاتی در منطقه آزاد انزلی
وی خاطرنشان کرد: در گذشته بازرگانان منطقه انزلی از معافیت مالیاتی بهره مند نبودند که این موضوع در یک ماه گذشته محقق شد اما معافیت مالیاتی شامل ارزش افزوده نیست.
ثبات قیمت کالای مسافر از ۱۵ سال گذشته
او با اشاره به این که از ۱۵ سال گذشته هر فردی می تواند ۸۰ دلار کالا از مناطق آزاد خارج کند، یادآور شد: طبق روال قانونی از یک ماه گذشته کالای همراه مسافر در چرخه اقتصادی منطقه آزاد انزلی وارد شده که در کنار آن برای حمایت از محصولات استان مانند چای و برنج عوارض مطابق با سرزمین اصلی را وضع کرده ایم.
عقد ۹ تفاهم نامه همکاری با دستگاه های دولتی
مسرور از امضای ۹ تفاهم نامه همکاری با دستگاه های دولتی برای رفع مشکلات و تامین زیرساخت های منطقه خبر داد و گفت: از مشکلات منطقه می توان به کمبود آب شرب، عدم تقدم و تاخر در زیرساخت ها، انبارداری و نمایشگاه ها اشاره کرد.
وی تاکید کرد: در برنامه توسعه سال آینده هفت میلیارد تومان برای ساخت انبار در نظر گرفته شده که در کنار آن با وجود متراژ ۳۲۰۰ هکتاری منطقه آزاد انزلی در خشکی و ۱۸۰۰ هکتاری آن در آب دنبال افزایش متراژ خشکی تا ۹۶۰۰ هکتار هستیم.
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی ادامه داد: این منطقه ظرفیت تبدیل شدن به هاب برای کشورهای آسیای میانه و CIS را دارد اما برای هاب شدن این منطقه باید زیرساخت ها تکمیل شود.
او از تردد هیات های تجاری در منطقه آزاد انزلی خبر داد و گفت: به دنبال آن هستیم تا کریدور چین، بندر آبتائو و بندر انزلی را راه اندازی کنیم. این کریدور باعث می شود تا واردات از کشور چین به ایران که سالانه حدود شش میلیارد دلار است با زمان و هزینه کمتری انجام شود.
رشد ۷۰درصدی سرمایه گذاری در ۱۱ ماهه امسال
وی ادامه داد: در ۱۱ ماهه امسال ۸۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۷۰ درصد رشد داشته است. از سوی دیگر ۲۲۴ شرکت در منطقه آزاد انزلی به ثبت رسیده که ۱۹ شرکت دارای سهامدار خارجی با ۴۷ درصد رشد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته تاسیس شده اند.
او خاطرنشان کرد: ۴۳۴ میلیون دلار کالا از این منطقه صادر شده که ۱۶۰ میلیون دلار آن مختص منطقه آزاد انزلی بوده و متشکل از محصولات نباتی، شیمیایی و غذایی به روسیه، آذربایجان، ترکمنستان، اوکراین، بلاروس، ارمنستان، امارات، آلمان و هند بوده است.
وی همچنین در رابطه با واردات کالا گفت: امسال با توجه به افزایش ۲۸ درصدی واردات کالا نسبت به ۱۱ ماهه سال گذشته ۱۱۵۰ میلیون دلار کالا به منطقه آزاد انزلی وارد شده است.
تکمیل مجتمع بندری کاسپین
مدیر عامل منطقه آزاد انزلی از تکمیل مجتمع بندری کاسپین خبر داد و گفت: با تکمیل این مجتمع ظرفیت استفاده از کریدور شمال به جنوب افزایش خواهد یافت که این طرح ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری لازم دارد.
او همچنین گفت: غرفه ها و مغازه های بسیاری در منطقه به دلیل عدم راه اندازی کالای مسافر و مسائل و مشکلات دیگر خالی هستند که امید است با رونق کسب و کار وضعیت کسبه رو به بهبود باشد.
مسرور در رابطه با خودروهای وارداتی منطقه بیان کرد: ۱۷۰۰ خودرو که از کشورهای کره، ژاپن و… وارد شده اند پلاک شده و تا شعاع ۵۰ کیلومتری منطقه اجازه تردد دارند که افزایش محدوده تردد در اختیار هیات دولت است.
… در حاشیه
در نشست امروز کیومرث کرمانشاهی، معاون سابق سازمان توسعه تجارت نیز حضور داشت. در این رابطه مسرور اعلام کرد که کرمانشاهی به عنوان مشاور ارشد مدیر عامل منطقه آزاد انزلی او را در این نشست همراهی می کند.
ارسال نظر