شیب ملایم افزایش قیمت آب
مدیرکل دفتر بررسیهای اقتصادی و خدمات مشترکان آبفای کشور با بیان اینکه افزایش ۲۰ درصدی قیمت آب بسیار ناچیز و شیب آن هم ملایم است، گفت: برای جلوگیری از افزایش بی رویه مصرف آب علاوه بر واقعی شدن قیمت ها باید اهرم های مناسبی مثل جریمه مشترکان پرمصرف مجددا اجرا شود.
به گزارش پارس به نقل از فارس، فمعصومه آذرگون در خصوص جزئیات مصوبه افزایش ۲۰ درصدی قیمت آب گفت: افزایش ۲۰ درصدی قیمت آب را دولت در تاریخ اول بهمن ماه مصوب کرد و این افزایش به تعرفه های آب کشور به طور یکنواخت عمل شده است.
وی ادامه داد: در تعرفه های قبلی که به ۱۰ پله تقسیم شده ۵ متر به ۵ متر مکعب در ماه نرخ هایی داشت.
وی اضافه کرد: به هر کدام از این تعرفه ها اگر ۲۰ درصد اضافه شود، آب بهای مشترک ۱۰ درصدی رشد می کند اما باید اذعان کرد این شیب ملایم است که فکر می کنم مشترکان احساس افزایش قیمت نکنند.
آذرگون با بیان اینکه ۷۲.۵ درصد مشترکان مشمول حداکثر افزایش ۷۵۰ تومانی می شوند، گفت: یعنی اگر مشترکی مصرف آب شرب او ۵ متر مکعب شود به قبض او ماهانه تنها ۱۰۹ تومان اضافه می شود پس قبض هر مشترک ۲۰ درصد رشد نمی کند و هرچه مصرف کم باشد آن عدد افزایش کوچک تر خواهد شد.
به گفته وی، در غیر خانگی (تجاری، دولتی، نیروهای مسلح) هم افزایش قیمت آب ۲۰ درصد رشد می کند.
مدیرکل دفتر بررسی های اقتصادی و خدمات مشترکان آبفای کشور با بیان اینکه ۷۲ درصد مشترکان افزایش روزانه آب بهایشان ۲۵تومان می شود، تاکید کرد: ۱۱.۵ درصد مشترکان فقط ۱۰۹ تومان رشد قبض خواهند داشت، البته اینها با ضریب ۱ است و در استانهای کشور ضرایب متفاوت است.
آذرگون ادامه داد: با این ضریب ۱.۴۵ قیمت آب برای مشترکان تهرانی و مشهد ۷۵۰ تومان می شود و با ضریب ۰.۵۸ در خراسان جنوبی که پایین ترین ضریب تعدیل شهر می شود این رقم به ۴۳۵ تومان کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه همه کشور را نمی توان با یک نرخ مشخص قیمت داد، گفت: اگر مشترکی در تهران ۲۰ متر مصرف کند یک هزار تومان به قبض ماهانه او اضافه می شود، اما اگر در خراسان جنوبی ۲۰ متر مصرف کند ۴۳۵ تومان به قبض او اضافه می شود.
وی افزود: در حال حاضر متوسط مصرف آب خانگی کل کشور ۱۵ متر مکعب است یعنی با بعد خانوار متوسط که الان ۳.۵۵ است متوسط سرانه مصرف آب ۱۵ متر مکعب (۱۵ هزار لیتر) به ازاء هر خانوار است.
وی با بیان اینکه یک متر مکعب مساوی با ۲ هزار بطری نیم لیتری می شود، خاطر نشان کرد: حال با توجه به اینکه ۲ هزار بطری آب نیم لیتری مساوی یک متر مکعب آب است حدود ۹۰۰ هزار تومان می شود اما همین میزان آب تصفیه شده به مشترکان ۳۰۰ تومان به فروش می رسد.
به گفته وی، ۱۳.۵ درصد مشترکان که ۲۰ تا ۲۵ متر مکعب مصرف کنند حداکثر قبض آنها ۱۱۰۰ تومان اضافه می شود. (با ضریب یک) و بین ۳۰ تا ۳۵ متر مکعب که ۷ درصد مشترکان را شامل می شود ۱۷۰۰ تومان به قبض آنها اضافه می شود.
آذرگون گفت: ۳.۵ درصد مشترکان که مصرف آب آنها ۳۵ تا ۴۰ متر مکعب است ۲۵۰۰ تومان به قبض آنها اضافه می شود. (۲ برابر الگوی مصرف آب مصرف می کنند)
*درج آبونمان و جریمه مشترکان پرمصرف در قبوض نیاز به قانون دارد
وی در پاسخ به این سوال که آیا اهرم های دیگری وجود دارد که بخواهیم در کنار افزایش قیمت ها آنرا اعمال کنیم تا مصرف آب کاهش یابد گفت: افزایش با این شیب ملایم باعث کاهش مصرف آب نمی شود، آب حیاتی است و قابل قیاس با سایر هزینه های زندگی نیست و در سبد خانوار عددی نیست.
وی ادامه داد: از هدفمندی یارانه ها جریمه مازاد بر الگوی مصرف و آبونمان در قبوض حذف شد، بنابراین برای اجرای مجدد آن نیاز به قانون است و ما نمی توانیم اینها را سر خود به قبوض برگردانیم.
مدیرکل دفتر بررسی های آبفا ادامه داد: برای کاهش مصرف آب، فرهنگ سازی در کنار اهرم های افزایش قیمت جواب می دهد و رسانه ها و صدا و سیما، آموزش و پرورش باید به کمک ما بیایند تا مصارف آب کم شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش دفع فاضلاب نیز در کشور با ضریب محاسبه می شود، گفت: به دفع فاضلاب ضریب تعلق نمی گیرد و محاسبه آن در تمام کشور یکنواخت است.
آذرگون ادامه داد: دفع فاضلاب به صورت یکنواخت ۲۰ درصد گران شده است و در همان گروه آب که ۷۲.۵ درصد مشترکان را شامل می شد حداکثر ۱۶۳ تومان روی قبوض به عنوان دفع فاضلاب گران می شود.
به گفته وی، ۱۳.۵ درصد مشترکان حداکثر ۲۶۰ تومان ۷ درصد مشترکان هم ۴۱۱ تومان، ۳.۵ درصد هم ۶۰۰ تومان و مابقی مشترکان (پرمصرف ها) که تا ۲.۵ برابر الگوی مصرف آب مصرف می کنند ۱۰۰۰ تومان بر قبوض دفع فاضلاب اضافه خواهد شد.
*باید به فکر تفکیک آب شرب از آب بهداشتی باشیم
مدیرکل دفتر بررسی های اقتصادی و خدمات مشترکان آبفای کشور در پاسخ به این سوال که آیا تفکیک آب شرب از آب بهداشتی می تواند در کاهش مصرف آب موثر باشد گفت: از سال ۷۲ و ۷۳ بحث جداسازی (تفکیک) شبکه آب شرب با آب بهداشتی مطرح شده اما به جایی نرسیده است، چون اعتبار زیاد می خواست و مقرون به صرفه نبود اما الان با رشد جمعیت و کمبود آب باید به آن فکری شود.
وی افزود: برای تامین اعتبار این کار می توان پول هایی را از مردم برای جداسازی شبکه گرفت و به مرور این کار انجام شود.
ارسال نظر