به گزارش پارس به نقل از فارس، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور در جمع خبرنگاران و در همایش نیکوکاری و فعالان اقتصادی که امروز در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، در پاسخ به سؤال خبرنگاری ارزش ۱۵ تا ۱۹ هزار تومانی یارانه نقدی گفت: اجازه بدهید مصارف حاصل از منابع در خصوص هدفمندی یارانه ها را سخنگوی دولت به تفصیل توضیح دهند.

وی افزود: الان مقدمات اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها در حال انجام است و بنابراین بعد از کسب نظرات صاحب نظران و مردم حاصل تصمیمات جمع بندی و آن را سخنگوی دولت اعلام خواهند کرد.

نهاوندیان در پاسخ به این سؤال که نتیجه چه زمانی اعلام می شود، اظهار داشت: زمان را هم سخنگوی دولت اعلام خواهد کرد.

نهاوندیان در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه چه راهکارهایی وجود دارد که بند ۱۰ ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی به خوبی اجرا شود و اجرای آن چه تأثیراتی بر اقتصاد ایران دارد، بیان داشت: نکته بسیار مهمی است. از ویژگی های مورد تأکید در سیاست های اقتصاد مقاومتی درون زا و برون گرا بودن اقتصاد ایران است.

وی افزود: برون گرا بودن اقتصاد ایران در صادرات تجلی می یابد، اما برای اینکه ما یک صادرات رو به رشد قابل اتکا داشته باشیم اولین شرط و لازمه اش این است که یک سیاست ارزی و نرخ ارز قابل اتکا و قابل برنامه ریزی داشته باشیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: خوشبختانه در ۶ ماه اخیر ما شاهد ثبات و آرامش در بازارهای اقتصادی کشور از جمله بازار ارز بوده ایم که این امکان را به سرمایه گذاران و صادرکنندگان می دهد برنامه ریزی اقتصادی داشته باشند، لذا مهمترین گام برای تقویت صادرات از همین طریق برداشته می شود.

نهاوندیان تصریح کرد: نکته مورد توجه دیگر تشویق تولید صادرات گرا است یعنی منابع تشویقی و تسهیلاتی موجود را به تولید صادرات گرا اولویت دهیم، اتکا به ارز نفت کمتر شود و این شرایط را از بین ببریم که دیگران (غربی ها و آمریکایی ها) با تهدید به منع فروش نفت ایران روی اقتصاد ما اثرگذاری داشته باشند.

وی افزود: تحقق این موضوع مستلزم آن است که ما ترجیحی برای تولید صادرات گرا و صادرات غیر نفتی و همچنین تبدیل نفت خام به فرآورده قائل شویم.

رئیس دفتر رئیس جمهور بیان داشت: به همین جهت ما در تخصیص منابع صندوق توسعه ملی ترجیح را به صنعت پتروشیمی می دهیم و همچنین ترجیح را به توسعه محور سواحل جنوب که شکوفایی سواحل جنوب تأثیرگذار است.

نهاوندیان اظهار داشت: توجه به این دو مقوله هم امکان صادرات ما را تقویت می کند و هم به طور خاص در صنعت فولاد که یکی از امکان های جدی ما برای صادرات است باعث ایجاد تقویت می شود.

وی افزود: همچنین توجه به مواصلات ریلی ما در جنوب و مسیر ریلی جنوب به شمال در اولویت های دولت قرار گرفته که البته لازمه همه این توجهات این است که از رکودی که کشور در آن قرار گرفته بود خارج شویم.

رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: خوشبختانه آمارها نشان می دهد سال ۹۲ در حالی رو به پایان است که نرخ منفی بیش از ۵ درصد رو به بهبود است و انشاء الله سال آینده، سال رونق و رشد اقتصادی مثبت خواهد بود.

نهاوندیان در پاسخ به سؤال دیگری در جمع خبرنگاران مبنی بر اینکه نقش خصوصی سازی در تحقق اهداف اقتصادی مقاومتی چگونه است، گفت: نکته بسیار مهمی است که این نکته هم در سیاست های برنامه پنجم و هم در سیاست های اصل ۴۴ آمده است.

وی تصریح کرد: این بار توجه به خصوصی سازی در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مورد تأکید قرار گرفته و باید محوریت در کارآفرینی و مدیریت بنگاه به بخش خصوصی و تعاونی داده شود.

رئیس دفتر رئیس جمهور بیان داشت: دولت باید از بنگاه داری فاصله بگیرد مگر در موارد بسیار استثنایی و این رویکرد در سیاست های اقتصاد مقاومتی به طور بارز تری مورد تأکید است.

نهاوندیان اظهار داشت: وقتی از توانمندی بخش خصوصی صحبت می کنیم فقط بنگاه مقصود نیست بلکه باید به بنگاه اجازه داده شود که تشکل های توانمند هم داشته باشد.

وی افزود: سیاست گذاری ها باید امکان برنامه ریزی به بخش خصوصی را بدهند که در بندهای ۲۴گانه سیاست های اقتصاد مقاومتی نشانه های اعتنا به بخش خصوصی دیده می شود، این نکاتی است که دولت تدبیر و امید در سیاست های اقتصادی خود مد نظر قرار داده است و ما به طور جدی امیدوار هستیم سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی راه نجات اقتصاد کشور را هموار می کند.