به گزارش پارس به نقل از تسنیم، عبدالله بهرامی با اشاره به قانون بیمه قالیبافان و سایر حِرَف که از سال ۸۸ مصوب شد گفت: ۶۰ درصد از جمعیتی که در سال جاری تحت پوشش بیمه قرار گرفتند جزو کسانی بودند که به تازگی وارد این حرفه شده بودند و بافت فرش به صورت تکنیکی به آنها آموزش داده شده بود.

وی بیان کرد: در کنار آن بودند افرادی که به دلیل نداشتن گواهینامه فنی و حرفه ای تحت پوشش هیچ بیمه ای نبودند و پس از آموزش به سازمان تامین اجتماعی برای تحت پوشش قرار گرفتن معرفی شدند.

بهرامی افزود: یکی از اقداماتی که در راستای آن قصد داریم بخشی از مشکلات بیمه بافندگان را کاهش دهیم اجرایی شدن طرح" اشتغال ارزان قیمت" است که اکنون درقالب تفاهم نامه سه جانبه بین صندوق مهر امام رضا، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اتحادیه سراسری شرکت های تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف ایران منعقد و روی میز وزیر تعاون منتظر امضاست.

مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف افزود: در راستای این طرح ۱۰ هزار شغل در صنعت فرش ایجاد می شود و به هر طرح پایدار ۱۲ میلیون تومان تسهیلات داده می شود و تمامی افراد تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت. وی با اشاره به اینکه روند معرفی این افراد به سازمان تامین اجتماعی به کندی صورت می گیرد اظهار داشت: قالیبافی که پس از چندین سال سابقه می خواهد بیمه شود باید تحت آموزش فنی و حرفه ای قرار گیرد و پس از برگزاری دوره های آموزشی سازمان با برگزاری آزمون تعیین سطح آن را مورد سنجش قرار می دهد که در بسیاری از این آزمون ها افراد موفق نمی شوند و همچنین تعداد زیادی از افرادی که شرکت کننده هستند بی سواد و سطح آگاهی شان به اندازه سطح سوالات آزمون نیست.

بهرامی ادامه داد: بیمه یکی از بدیهی ترین نیازهای قالیبافان کشور بوده که دولت با وجود تمامی دغدغه های اقتصادی و کمبود بودجه خوشبختانه نسبت به پرداخت بودجه آن اقدام کرد اما متاسفانه این روند با مشکلات بسیاری همراه است و به نظر می رسد سالهای زیادی فاصله داریم تا تمام قالیبافان در سراسر کشور تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

* هر سه ماه ۱۱۰ هزار تومان حق بیمه قالیبافان

وی با اشاره به اینکه حق بیمه قالیبافان برای هر نفر هر سه ماه یکبار۱۱۰ هزار تومان است افزود: همه کسانی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم در این هنر صنعت فعال هستند مشمول بیمه می شوند، مثلا یک رنگرز، طراح، پرداخت زن، روفه گر (استاد قالیبافی) و… همه اینها مشمول بیمه قالیبافی می شوند چون همه این شاخه ها مکمل هم هستند و در کنار هم فعالیت می کنند. تنها بخشی که مشمول بیمه قالیبافی نمی شود بخش فروشندگی قالی است.