به گزارش پارس به نقل از ایسنا، بورس تهران در حالی هفته گذشته خود را با فراز و فرودهای فراوان به پایان رسانده و در اولین روز معاملاتی هفته به کانال ۸۴ هزار واحدی سقوط کرده بود که پیش بینی می شد روند بازار بعد از تعطیلات میان هفته مثبت شده و بورس تهران بعد از اجرایی شدن توافقات ژنو روند صعودی خود را از سر بگیرد.

اما بورس تهران در معاملات امروز بدون توجه به مسائل سیاسی روند خود را آغاز کرد و با تمرکز زیاد به مسائل داخلی و اقتصادی به خصوص ابهامات لایحه بودجه و موضوع تغییر و تحولات در بازار سرمایه روند نزولی خود را ادامه داد تا جایی که در معاملات امروز دماسنج بازار سرمایه ۱۳۳۱ واحد افت کرد و پس از مدتها به کانال ۸۳ هزار و ۶۴۱ واحدی نزول کرد.

بر این اساس و در حالی که گزارش ۹ ماهه شرکتها منتشر شده و انتظارات سهامداران به خصوص در گروه های پتروشیمی، بانکی، فلزی و دارویی برآورده شده است که گزارشات مثبت شرکتها و نیز اجرا شدن توافقات ژنو از امروز نیز نتوانست تاثیری در جو منفی بازار بگذارد به طوری که سهامداران تالار شیشه ای با چالش های ناشی از بررسی لایحه بودجه و رفتارهای نمایندگان در خصوص صنایع سنگ آهنی و پتروشیمی دسته و پنجه نرم می کنند و همین موضوع منجر به ایجاد نوسانات شدید در تالار شیشه ای شد.

از سوی دیگر بحث تغییر و تحولات مسئولان ارشد بازار سرمایه همچنان در تالار شیشه ای داغ بوده و هر روز خبرهای جدیدی در این خصوص منتشر می شود به طوری که بسیاری از فعالان بازار سرمایه در معاملات امروز از قطعی شدن تغییر رییس سازمان بورس و تعیین جایگزینی وی خبر دادند که این موضوع به جو منفی بازار دامن زد و تا زمانی که تکلیف این شایعه و همچنین لایحه بودجه به صورت مشخص روشن نشود بازار بورس با نوسانات جدی دسته و پنجه نرم خواهد کرد.

همچنین جو منفی بازار به حدی شدید بود که عرضه اولیه هلدینگ دارویی تامین نیز نتوانست به جو منفی بازار کمک کند و عرضه ۱۰ درصدی این سهم با قیمت ۶۰۰ تومان تاثیری در بازار امروز نداشت.

بر این اساس می توان گفت که بازار سرمایه همچنان در انتظار اتمام بررسی لایحه بودجه در مجلس و شفاف شدن وضعیت صنایع حاضر در بورس به خصوص نرخ خوراک شرکتهای پتروشیمی و عوارض شرکتهای معدنی و در کنار آن روشن شدن وضعیت تغییرات مدیریتی در سطح کلان است که پیش بینی می شود این موضوع حداکثر تا یکماه آینده جو بورس را تحت تاثیر خود قرار دهد.

در بازار منفی امروز شرکت های مپنا، ملی مس، تاپیکو، مخابرات، فولاد مبارکه، غدیر، بانک ملت، بانک پاسارگاد، فولاد خورستان، توسعه معادن و فلزات، بانک پارسیان، گل گهر، بانک تجارت، اقتصاد نوین، صادرات، پالایشگاه بندرعباس، نفت و گاز پارسیان و ایران خودرو بیشترین تاثیر را در افت شاخص بورس گذاشتند و موجب افت ۱.۵۷ درصدی ان شدند.

همچنین در بازار امروز اکثر شرکتها با صف فروش مواجه شده و شرکتهای مپنا، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو، نیروترانس، سرمایه گذاری صنعت بیمه، ایران خودرو چادرملو، حفاری شمال و توسعه معادن روی بیشترین صف فروش را به خود اختصاص دادند.

در مجموع در بازار امروز بیش از ۷۲۷ میلیون سهم به ارزش ۳۶۷ میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت و ارزش بازار سرمایه تا سطح ۴۰۹ هزار میلیارد تومان سقوط کرد.