فردا، توزیع نخستین سبد کالایی
در حالی فردا مهلت توزیع اولین سبد کالایی فرامیرسد که چگونگی توزیع آن همچنان با ابهاماتی همراه است. براساس وعده داده شده اولین سبد کالایی باید از ابتدای بهمن آغاز شود.
به گزارش پارس به نقل از دنیای اقتصاد - براساس وعده های وزارت صنعت، معدن و تجارت، اول بهمن ماه روز آغاز توزیع سبد کالایی نوبت اول به جامعه هدف است.
این در حالی است که تا یک هفته پیش از این، هنوز اطلاعات کامل جامعه هدف به دست بخش فناوری اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت نرسیده بود. از روزهای گذشته خبرها حاکی از توزیع کالاهای سبد کالایی در فروشگاه های مورد نظر بود و مسوولان اعلام کرده بودند که روغن در حال توزیع است و پنیر سبد کالایی نیز دو روز مانده به توزیع به فروشگاه ها ارسال می شود. در حالی که هنوز خبر جدیدی از ارسال پنیر سبد کالایی به فروشگاه ها در دست نیست، اما در مقابل اخبار ضد و نقیضی درباره توزیع مرغ منجمد برزیلی و ترکیه ای شنیده می شود.
روز گذشته رییس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی اعلام کرد که استفاده دولت از مرغ منجمد برزیلی و ترکیه ای در سبد کالایی از سر ناچاری است و رئیس اتحادیه تعاونی مرغداری های کشور اعلام کرد: برخی مسوولان کشور هفته گذشته در ترکیه به سر می بردند و شایع است قراردادی برای خرید مرغ از ترکیه منعقد کرده اند. این در حالی است که بهمن حاج علی، مدیر اجرایی سبد کالایی در بخش تامین و توزیع اعلام کرد: به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی مرغ خارجی در سبد کالایی توزیع نمی شود. وی درباره اطلاعات مربوط به جامعه آماری هم توضیح داد: هرچند که تا زمان توزیع سبد کالا زمان چندانی باقی نمانده،
اما درباره اطلاعات جامعه آماری اخباری در دست است که در روزهای آینده منتشر خواهد شد. وی همچنین تاکید وزارت صنعت را بر تامین و توزیع کالاهای تولید داخل برشمرد و گفت: بخش عمده کالاهای سبد کالایی از ذخایر و تولیدات داخلی تامین می شود و تنها برنج را به دلیل محدودیت در بسته بندی از محصولات هندی استفاده می کنیم. مدیر اجرایی سبد کالایی در وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین با تاکید مجدد بر رایگان بودن سبد کالایی، از مردم، کسبه و عمده فروشان خواست مراقب سودجویی برخی افراد کلاهبردار باشند. حاج علی تصریح کرد: در صورت بروز خرید و فروش این سبد کالایی، این کار تخلف است که با
متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
تامین بودجه سبد کالا
روز گذشته همچنین رئیس بودجه امور بازرگانی معاونت برنامه ریزی از واریز ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار تامین نخستین سبد کالایی دولت به خزانه خبر داد و به خبرگزاری تسنیم، گفت: پول سبد کالایی از طریق کارت پرداخت می شود. محمود ملکوتی خواه در مورد آخرین وضعیت تامین سبد کالای دولت، اظهار کرد: دو نفر از معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری، در جلساتی که با وزارت صنعت برگزار می شد حضور داشتند و در مورد تامین و نحوه توزیع آن صحبت ها و هماهنگی های لازم انجام شد. در ابتدا قرار بود این سبد کالا به صورت کوپن یا بن به مردم پرداخت شود، اما در نهایت، مقرر شد از طریق کارت های هوشمند و
الکترونیکی این سبد در اختیار مردم قرار گیرد. وی در مورد تامین و تخصیص بودجه سبد کالا به وزارت صنعت، گفت: بودجه در نظر گرفته شده برای دو سبد کالایی که دولت قرار است به مردم تحویل دهد، ۱۵۰۰میلیارد تومان بود که معاونت برنامه ریزی ۷۵۰میلیارد تومان را برای سبد نخست به خزانه واریز کرده و اینکه حال این پول به وزارت صنعت داده شده یا خیر، اطلاعی ندارم.
اجبار دولت به استفاده از مرغ وارداتی
به نظر می رسد اقدامات مقتضی برای توزیع سبد کالایی به رغم همه قول و قرارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت هنوز اجرایی نشده است. چرا که هنوز تکلیف پنیر و مرغ توزیعی این سبد مشخص نیست. روز گذشته رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی به « ایسنا» ، گفت: اگر دولت در توزیع سبد کالایی خود از مرغ های ترکیه ای و برزیلی استفاده می کند، از سر ناچاری است که در گذشته حجم بسیاری واردات بی رویه صورت گرفته، اما اکنون با لغو قرارداد بزرگ واردات مرغ از برزیل دولت نشان داد که تمایلی به ادامه این روند ندارد. محمد یوسفی افزود: هنگامی که دولت گذشته بدون حساب و کتاب به واردات بی رویه و
بیش از حد گوشت مرغ می پرداخت، به ناچار باید این گوشت مرغ وارد شده را در سبد کالای دولت کنونی یا ایام و مناسبت هایی مانند ماه رمضان امسال بین مردم توزیع کرد که تاریخ مصرف آن نگذرد.
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی افزود: دولت کنونی روند مناسبی را پیش گرفته و با عملکرد و تصمیماتی که اتخاذ کرده، نشان می دهد اراده ای برای واردات بی رویه گوشت مرغ به کشور ندارد، چراکه اخیرا قرارداد بزرگ واردات گوشت مرغ از برزیل که توسط دولت گذشته امضا شده بود، لغو شد که امیدواریم واردات گوشت مرغ از ترکیه هم که همچنان ادامه دارد، متوقف شود.
یوسفی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۸۰هزار تن گوشت مرغ از منابع تولید داخلی خریداری و در انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام ذخیره شده که نشان می دهد برای تامین گوشت مرغ مصرف کنندگان داخلی هیچ نیازی به واردات نیست، اما به رغم اینکه ماه رمضان امسال برخلاف سال گذشته قیمت مرغ به دلیل تولید مناسب در حد متعادلی قرار داشت، دولت گذشته همچنان به واردات خود ادامه داد و حتی ادامه واردات گوشت مرغ تاکنون نیز براساس ثبت سفارش های گذشته صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر مرغداران با کاهش قیمت فروش محصول خود مواجه هستند، چراکه قیمت مرغ زنده در مرغداری ها به پایین ترین حد خود در سال جاری رسیده و کیلویی حدود ۴۲۰۰ تومان فروخته می شود و البته با کاهش قیمت کیلویی حدود ۶۰۰۰ تومان در بازار مصرف عرضه می شود.
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی پیشنهاد کرد: با توجه به تولید مناسب و بیش از نیاز داخلی گوشت مرغ، بهتر است دولت بخشی از سبد کالای خود را به گوشت مرغ تولید شده در داخل کشور اختصاص دهد تا مرغداران متضرر نشوند.
ابهام در آلودگی برنج های وارداتی
برخی کارشناسان معتقدند به رغم قول و قرارهایی که برای استفاده از تولیدات داخلی برای توزیع سبد کالایی داده شده، اما عمده کالاهای این سبد وارداتی هستند. مرغ، برنج و ماده اولیه روغن مواردی است که به آن اشاره می شود. موضوع برنج در کنار وارداتی بودن، شائبه آلوده بودن را نیز به ذهن ها متبادر می کند. در این رابطه عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس، با اشاره به اینکه بیشتر واردات برنج از کشور هند انجام می شود، گفت: به دنبال این موضوع هم اکنون تیمی متشکل از کمیسیون بهداشت، کمیسیون کشاورزی و سازمان غذا و دارو به هندوستان اعزام شدند تا منشا آلودگی برنج های آلوده را
شناسایی کنند. رحمت اله نوروزی در واکنش به استفاده از کالاهای وارداتی از جمله برنج هندی و مرغ منجمد شده برزیلی در سبد کالایی دولت به « خانه ملت» ، گفت: درست است سطح زیر کشت برنج در کشور پایین است و بر اساس سرانه مصرف فقط ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزارتن کسری وجود دارد، اما در هر شرایطی برنج داخلی بسیار مطلوب تر از برنج هندی، پاکستانی و اروگوئه است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس با تاکید بر اینکه دولت نباید فقط شعار حمایت از تولید داخلی و حماسه اقتصادی دهد و باید از کشاورز داخلی حمایت کند، افزود: دولت در وهله اول باید از تولید داخلی استفاده کند. نوروزی در واکنش به واردات بی رویه برنج گفت: در حال حاضر برنج ایرانی در انبارها به میزان بسیار زیادی وجود دارد و ذخیره سازی انبارها بسیار مطلوب است، اما متاسفانه همچنان واردات برنج از کشورهایی چون هند، پاکستان و اروگوئه ادامه دارد.
این در حالی است که مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو نیز ضمن هشدار درباره مصرف برنج فله گفت: برخی سودجویان برنج های نامرغوب را با برنج های ایرانی مخلوط و به اسم برنج ایرانی به مردم می فروشند. اما بهمن حاج علی، مدیر اجرایی سبد کالایی در بخش تامین و توزیع تاکید کرد: ۵ تا ۶ دستگاه کنترلی واردات برنج را زیر نظر دارند و قطعا ضوابط لازم در این زمینه اجرا می شود و امکان ندارد که اجازه عرضه برنج های آلوده داده شود؛ ضمن اینکه در سبد کالایی برنج هندی از نوع کیفی درجه یک پیش بینی شده است.
ارسال نظر