به گزارش پارس به نقل از بازار خبر، نادر جلالت عضو شورای ملی زیتون در گفتگو با بازار خبر اظهار کرد: باتوجه به افزایش قابل توجه آفت مگس زیتون در ۱۰ سال گذشته عمده محصولات باغات زیتون عمده محصولات در سراسر کشور تحت تأثیر این آفت نابود شد.

در این میان خوشبختانه با پیگیری های باغ دارها و دفتر طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی، شخص وزیر مستقیمأ در جریان این موضوع قرار گرفتند و در نشستی که با اعضای هیئت مدیر شورای ملی زیتون داشتند قول مساعدت گسترده تری در رابطه با مبارزه با آفت مگس زیتون را دادند.

هم چنین معاونت دفتر طرح زیتون متعهد شدند به صورت همگانی این کار را پیگیری کنند.

وی در ادامه بیان کرد: امیدواریم تعادل بین بخش خصوصی و دولت به مرحله عمل برسد و شاهد تدابیر کارشناسانه در اقدامات مسئولین باشیم.

جلالت افزود: طبق اعلام جهاد کشاورزی، حدود ۱۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت زیتون در سراسر کشور داریم، اما در حال حاضر به دلیل اینکه هنوز روغن کشی تمام نشده و قسمتی از محصولات کنسرو شده است، آمار دقیقی از بهره برداری از تولید این محصول نداریم.

هم چنین آمار دقیق تولید توسط دفتر طرح زیتون جهاد کشاورزی اعلام می شود.

عضو شورای ملی زیتون ضمن اشاره به نقش زیتون در سلامت انسان ها اظهار کرد: جای بسی تأسف و تآمل دارد که به بهانه حمایت از روغن زیتون داخلی تعرفه واردات آن از خودرو گران تر می شود چرا دولت برای مردمی که قدرت خرید دارند و میخواهند برای برای سلامتی خود هزینه کنند پول دریافت می کند؟

این در حالی است که باید وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت معدن تجارت پیگیری کنند که نه تنها تعرفه را به صفر برسانند بلکه برای سلامت مردم به آن یارانه اختصاص دهند، این موضوع در تمام دنیا به این شیوه اجرا می شود. چرا مبالغی را که می توانیم به بخش پیشگیری اختصاص دهیم در درمان هزینه کنیم؟

وی ادامه داد: با کمی دقت توجه می شود که آمار سکته و کبد چرب چقدر در کشور زیاد شده است و این به دلیل عدم مصرف روغن زیتون است به نحوی که در کشور ما مصرف سرانه ۲۰۰ گرم است و این مقدار پایین ترین رده در جهان است که اگر به این موضوع نپردازیم بایستی سالانه میلیاردها دلار هزینه درمان کنیم.

جلالت افزود: اگر ما بتوانیم سرانه مصرف روغن زیتون را از ۲۰۰ به ۵۰۰ گرم بخصوص در روغن زیتون خالصی که فرابکر و یا بکر باشد، برسانیم بطور حتم در بخش های مختلفی از جمله هزینه های درمان صرفه جویی کرده ایم.

عضو شورای ملی زیتون خاطر نشان کرد: با افزایش تعرفه واردات مطمئنأ آمار قاچاق هم افزایش می یابد و این باعث می شود هر نوع روغنی را به نام روغن زیتون از مرزهایی که تحت کنترل نیستند وارد کنند که چون مردم به اسم روغن زیتون بیشتر مصرف می کنند، از یک طرف سلامت جامعه را به میزان ۲ برابر به خطر می اندازد و از طرف دیگر دولت در این میان سودی نمی برد.

بنابراین اگر ما با کمک دولت بتوانیم واردات را منطقی صورت دهیم می توانیم مطمئن باشیم که هم روغن زیتون سالمی وارد می شود و هم با قیمت پایین تر سر سفره های مردم قرار می گیرد.