بورس ها ی جهانی به کدام سو می روند؟
مصادف با کاهش ارزش طلا در بازارهای جهانی، بازار بورس هم رشد قابل توجهی برای عرضه نداشت
به گزارش پارس به نقل از اقتصاد ایرانی، آخرین روز فعالیت بازارجهانی در هفته گذشته با کاهش نسبی بهای طلا همراه بود. این اتفاق در شرایطی رخ داد که بسیاری از تحلیل گران بازار پیش بینی می کردند، دوران سخت طلا به پایان رسیده باشد. در همین حال اخبار بازارهای جهانی و انتشار گزارش اشتغال آمریکا در روز جمعه گذشته، نگرانی هایی از متوقف شدن محرک پولی فدرال رزرو آمریکا ایجاد کرد که تاثیر منفی زیادی بر قیمت جهانی طلا گذاشت.
مصادف با کاهش ارزش طلا در بازارهای جهانی، بازار بورس هم رشد قابل توجهی برای عرضه نداشت این در حالیست که سرمایه گذاران بین المللی ترجیح می دهند به جای سرمایه گذاری در بازار فلزات گرانبها در بازار سهام سرمایه گذاری کنند. بانک مرکزی اروپا نیز، سیاست های پولی خود را انبساطی تر کرده است و تمرکز معامله گران و سرمایه گذاران بر روی نشست ماهیانه بانک مرکزی اروپا درباره سیاست پولی جلب شده است.
بورس آسیا نیز تحت تاثیر آمارهای نسبتا امیدوارکننده ای که از بخش تولید کشور چین منتشر شد رشد یافت که این رشد طولی نکشید و همراه با انتشار داده های اقتصادی چین اغلب شاخص های سهامی در آسیا با افت همراه شد، این داده ها حاکی از آن بود که میزان تولیدات صنعتی چین کمتر از انتظارات رشد داشته است.
تحلیلگرانی که بر تداوم افت بهای طلا و افزایش رشد دلار باور داشتند غافل از تفکراتی شدند که همزمان با افت بهای طلا، برای خریدهای فیزیکی طلا اقدام کردند. صعود بهای طلا در روزهای ۱۰ و ۱۱ دسامبر، کاهش ارزش دلار را به نمایش گذاشت. این افزایش غیر قابل پیش بینی بهای طلا، منجر به چرخش ۱۸۰ درجه ای نگرانی های سرمایه گذاران نسبت به متوقف شدن سیاست های انبساط پولی فدرال رزرو شد که تاثیرات منفی را در بازار های سهام به نمایش گذاشت. در این گزارش نیز نباید از افزایش بهای نفت غافل شد. در حالی که بازارهای مالی در انتظار انتشار داده های عرضه و ذخائر نفتی در امریکا بودند، بهای نفت خام با افزایش یافت.
شاخص بورس S& P ۵۰۰
شاخص بورس S& P ۵۰۰ در پایان هفته گذشته شیب نزولی را دنبال می کرد اما شروع هفته جدید همراه با اخبار وضعیت اقتصادی آمریکا و بازار طلا و نفت جهانی، رشد ۱.۱۲ درصدی را به نمایش گذاشت. با انتشار گزارش اشتغال آمریکا، سرمایه گذاران نسبت به بهبود وضعیت سیستم مالی ایالات متحده اطمینان بیشتری پیدا کردند اما نگرانی های آنها نسبت به متوقف شدن سیاست های انبساطی همچنان پابرجا بود. سرمایه گذاران در بازار سهام با چراغ خاموش به فعالیت های خود ادامه دادند چرا که نگرانی های آنها مبنی بر ایجاد حباب در بورس و همچنین فرا رسیدن سال میلادی جدید مصادف با اتمام وقت دولت اوباما در خصوص
سقف بدهی های آن از طرف کنگره، موجب شد تا با احتیاط بیشتری عمل کنند. این در حالی بود که پیش بینی ها بر رشد بازار سهام تاکید داشت، اما با افت شاخص دلار در بازاراهای ارزی، که این ارز در مقابل ۱۰ ارز رقیبش سنجیده می شود در روز سه شنبه ۱۰ دسامبر به پایین ترین رقم در ۳ هفته اخیر رسید و تاثیرمنفی بر بازارهای سهام نیویورک گذاشت. شاخص بورس نزدک در همین روز افت ۰.۳۲ درصدی را به ثبت رساند.
شاخص بورس داوجونز
شاخص بورس داوجونز بر روند کاهش خود ادامه داد و به مثابه سایر بورس های نیویورک روزهای ۴ و ۵ دسامبر با افت ۰.۵۹ درصد به کار خود خاتمه داد. روز جمعه با با توجه به گزارش اشغال آمریکا، رشد ۱.۲۶ درصدی خود را به ثبت برساند تا با ضریب اطمینان بالایی بر نگرانی سرمایه گذاران طلا بیفزاید. شاخص بورس داوجونز هفته جدید را با سیر صعودی آغاز کند. سرمایه گذاران با توجه به نگرانی هایی که از متوقف شدن سیاست های پولی فدرال رزرو نشأت می گرفت بر سرمایه گذاری های خود در بورس ادامه دادند و روز دو شنبه رشد داوجونز به ۰.۰۳ درصد رسید. اما همراه با کاهش ارزش دلار و افزایش طلای جهانی، شاخص
داوجونز با شوک همراه شد شوکی که ناشی از افزایش خرید طلا در پایین ترین قیمت ممکن در سال جاری که منجر به افزایش بهای آن تا کانال ۱۲۶۰ دلاری بود این امرکه دور از دیدگان سرمایه گذاران و تحلیلگران بازارهای مالی قرار گرفت داوجونز روز سه شنبه را با رشد منفی ۰.۳۳ درصد به پایان رساند. همچنین در روز سه شنبه، ۱۰ دسامبر، در حالی که بازارهای مالی در انتظار انتشار داده های عرضه و ذخائر نفتی در امریکا هستند, بهای نفت خام افزایش یافت.
شاخص بورسCAC ۴۰
در روز پنجشنبه، هفته کاری گذشته بازارهای سهام در اروپا با روندی مثبت بازگشایی شدند در حالی که سرمایه گذاران در آستانه نشست سیاست گذاری بانک مرکزی در اروپا محتاطانه عمل می کردند. چرا که انتظار می رفت بانک مرکزی اروپا تغییری را در سیاست های مالی تازه اش ایجاد نکند. انتشار آمار و ارقام مربوط به میزان تولیدات کارخانه ای فرانسه از یک سو و نگرانی درباره سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا از سوی دیگر در کاهش ارزش شاخص سهام بورس های اروپایی و از جمله بورس CAC۴۰ فرانسه نقش داشته است.
شاخص بورس CAC۴۰ فرانسه که متأثر از اخبار جهانی و نشست بانک مرکزی اروپا و همچنین بهای طلا بود رشد منفی ۱.۱۷ درصد را به نمایش گذاشت. اما همراه با امیدواری هایی که از ثبات نسبی رشد اقتصادی اروپا حاکم شد این شاخص بورس ۰.۷۲ درصد رشد در آخرهفته کاری تجربه کرد. آغاز هفته کاری نیز بر روند صعودی خود ادامه داد و توانست با ۰.۱۱ درصد ادامه دهد. شاخص بورس فرانسه نیز افزایش ناگهانی طلا بی بهره نماند و با منفی ۱.۰۴ صدم روز سه شنبه به کار خود پایان داد. اما نتوانست به روند نزولی خود ادامه دهد و در مقابل افزایش ارزش یورو در برابر طلا، CAC۴۰فرانسه در ۱۱ دسامبر، رشد ۰.۳۹ درصد رشد در کانامه
ی کاری به ثبت رساند.
شاخص بورس نیکی
شاخص ارزش سهام نیکی در بازار بورس توکیو در روز پنجشنبه هفته کاری گذشته با منفی ۱.۵۰ صدم کاهش. اما در روز جمعه با رشد ۰.۸۱ درصدی را به ثبت رساند تا پرونده هفتگی خود را با رضایت خاطر بایگانی کند. آغاز هفته کاری بازارهای سهام آسیایی با رشد همراه بود روز دوشنبه بهای نفت خام به بالاترین رقم ۶ هفته ای خود نزدیک شد این روند رو به رشد پس از اعلام داده های بهتر از انتظارات بخش تجارت چین رخ داد، این داده ها باعث شد تا نگرانی ها از روند رشد اقتصادی در جهان کاهش یابد. نیکی ژاپن نیز از این امر بی بهره نماند و رشد ۲.۲۹ درصدی را را در ابتدای کار خود تجربه کرد. اما روز سه شنبه همراه با
اعلام کاهش تولیدات صنعتی چین، بازارهای سهام آسیا نیز سقوط کرد و نیکی ژاپن با ۰.۶۲ صدم افت به کار خود ادامه داد.
ارسال نظر