وزیر راه و شهرسازی خبر داد:
مردم با ۳۰ میلیون ۵ ساله خانهدار می شوند
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که ایجاد صندوق های پس انداز مسکن در همه بانک ها یکی از برنامه های دولت است گفت: بخشنامه آزاد شدن معاملات مسکن مهر تا چند هفته دیگر صادر می شود.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، ۱۹ روز پس از یکصدمین روز عمر دولت تدبیر و امید وزیر راه و شهرسازی مهمان برنامه نگاه یک بود و عملکرد وزارتخانه متبوعش را در حوزه های مسکن و حمل ونقل تشریح کرد.
عباس آخوندی سخنانش را با انتقاد از سیاست های هشت سال اخیر در بخش مسکن آغاز کرد و با بیان این که مسئله ای که در ۱۰۰ روز فعالیت دولت یازدهم با آن مواجه بودیم یک سری برگشت های بنیادی است از برنامه های اجرا شده در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی، سهام عدالت، توزیع یارانه ها و سیاست مسکن مهر به شدت انتقاد کرد.
وی با اشاره به این که نتیجه اقداماتی که از سال ۸۴ اجرا شد وابستگی مردم به دولت، افزایش تورم و کاهش تولید بود، اظهار کرد: تا پیش از اجرای طرح مسکن مهر سالانه ۶۰ میلیون مترمربع ساختمان ساخته می شد و مردم می توانستند خانه مورد نیاز خود را از بازار تهیه کنند و عمده سیاست ها در جهت توانمندی مردم بود.
وزیر راه و شهرسازی با طرح این پرسش که با اجرای طرح مسکن مهر چه اتفاقی افتاد، گفت: مسکن مهر ۸۵۰۰ هکتار به محدوده شهرها افزود و جمعیت تهران به مرز غیرقابل قبولی رسید. شهر پرند برای ۱۳۰ هزار نفر طراحی شده بود که با یک مصوبه به ۷۰۰ هزار نفر افزایش یافت. شهرهای پردیس و هشتگرد نیز برای جمعیت ۱۷۰ و ۱۶۰ هزار نفر طراحی شده بودند، اما این دو شهر نیز با یک مصوبه به ۴۰۰ و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت افزایش یافتند.
آخوندی با بیان این که این داستان به ظاهر به نفع مردم بود، یادآور شد: در مسکن مهر تمرکز بر گروه های ۱،۲ و ۳ بود در حالی که سیاست ها به درد این گروه ها نمی خورد و در نهایت به عدم تعادل در مسکن و حوزه شهری دامن زد.
وی تاکید کرد: این حرف ها را از این جهت مطرح می کنیم تا با همدیگر برای نجات کلانشهر ها فکری بکنیم. دولت مجبور است یک سری حقایق را با مردم مطرح کند و نمی توانیم بدون گفتن این حقایق تغییر مسیر دهیم.
وی در واکنش به سخنان مجری برنامه مبنی بر این که رئیس جمهوری در کارزار انتخاباتی در باره مسکن مهر گفته بود اصل این طرح خوب بوده و مورد بازنگری قرار می گیرد، گفت: برنامه من این است که کل مسکن را ببینم و باید برای کل مردم مسکن را در نظر بگیریم. اولین مشکل من این بود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که باید کاری را انجام دهیم که همه مردم قدرت خرید مسکن را پیدا کنند، افزود: دولت نباید در قیمت گذاری و تولید مسکن دخالت کند و برنامه های اقتصاد کلان و خرد به گونه اجرا شودکه یک قدرت خرید با پس انداز ۵ تا ۶ باربر شود.
*پرداخت وام ۱۰۰ میلیونی توسط صندوق های پس انداز
آخوندی در ادامه با اشاره به پرداخت تسهیلات در قالب طرح مسکن مهر گفت: آیا با ۲۰ میلیون تومان می توان خانه خرید. یکی از برنامه هایم این است که در قالب صندوق های پس انداز مسکن بیش از ۱۰۰ میلوین وام به مردم پرداخت شود.
وی درباره رایزنی برای افزایش تسهیلات مسکن مهر با بانک مرکزی گفت: در این باره رایزنی نکرده ام و درباره کل برنامه مسکن با بانک مرکزی صحبت کردیم. ایده من این است که خانه ای با سلیقه خودم برای ۲ میلیون نفر بسازم یا این که ۲ میلوین نفر با سلیقه خودشان خانه بسازند.
وزیر راه و شهرسازی با بیان این که گروه هایی را مامور به روزرسانی طرح جامع مسکن کرده ام، بیان کرد: بر این اساس مدل های مالی، فنی و مهندسی برای اقشار مختلف جامعه تهیه می شود که امیدواریم تا پایان سال این کار انجام شود.
*در یک جلسه یک طبقه روی شهر تهران گذاشته شد
سیاست های شهرداری تهران نیز از انتقادهای آخوندی در امان نماند و وی در بخشی از برنامه دیشب نگاه یک به التماس کارشناسان در خصوص یکی از تصمیمات شهرداری پایتخت اشاره کرد.
وی در این باره اظهار کرد: ۹ اردیبهشت سال گذشته در یک جلسه شهرداری یک طبقه روی شهر تهران گذاشته شد. سوم اردیبهشت کارشنانسان ان زمان یک نامه خواندنی نوشتند و التماس کردند که این کار را نکنند چراکه تهران با مشکل مواجه می شود.
آخوندی ادامه داد: جمعیت پذیری تهران به بالای ۱۲ میلیون نفر رسیده است، اما مگر می شود با توجه به وضعیت ترافیک، آلودگی و تامین آب این گونه شهر را اداره کرد. باید از مردم پرسیده شود آیا دوست دارید این روند ادامه پیدا کند. کسی با مردم این گونه با صراحت صحبت نکرده است.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، با مصوبه کمیسیون ماده ۵ حدود ۵۰۰ هزار مترمربع از باغات تهران از بین رفته است.
*ساخت مسکن در شعاع ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتری شهرها
آخوندی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که وقت آن رسیده که با مردم گفت وگو کنیم، اظهار کرد: اولین اتفاق جلوگیری از توسعه شهرهاست و جمعیت و اشتغال باید به سمت شهرهای متوسط رفته و از بارگذاری جمعیت در شهرهای بزرگ خودار شود. بنابراین مسکن باید در فاصله ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتری شهرا ساخته شود.
*صندوق های پس انداز برای خانه دار کردن مردم
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه راه اندازی صندوق های پس انداز گفت: در هشت سال گذشته کسی نگفت اگر می خواهید خانه دار شوید باید پس انداز کنسد. در حال حاضر دوستان در حال تهیه طرح صندوق های پس انداز مسکن هستند که در قالب آنها در مدت ۳ تا ۵ سال مردم می توانند با پس انداز ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان خانه دار شوند.
آخوندی با اشاره به راه اندازی صندوق های املاک و مستغلات درباره اخذ مالیات از خانه های خالی اظهار کرد: حتما باید در اولین خرید خانه مالیات های به شدت کاهش یافته و در حد صفر باشد، اما در خریدهای دوم، شوم، چهارم و… باید مالیات ها افزایش یابد.
وی با اشاره به آمار مرکز آمار ایران مبنی بر وجود ۴۵۰ هزار واحد مسکونی خالی در تهران، تصریح کرد: مالیت تصاعدی داستان سوداگری را پایان می دهد.
*معاملات مسکن مهر آزاد می شود
وزیر راه و شهرسازی در ادامه گفت: گفته می شود مردم حق خرید و فروش مسکن مهر را ندارند، چرا حق فروش را ندارند باید مسکن مهر خود را تبدیل به احسن کنند. اعتقادی به بگیر و ببیند ندارم و به همین منظور تا چند هفته آینده بخشنامه آزاد شدن معاملات مسکن مهر را صادر می کنم.
*۲۰ هزار مسکن مهر آماده افتتاح است
آخوندی با بیان این که ۱.۲ میلیون واحد مسکن مهر تحویل شده و ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار واحد آن باقیمانده است، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۰ هزار واحد آماده عرضه است و در ۱۰۰ روز عمر دولت یازدهم ۱۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به پروگه های مسکن مهر تخصیص یافته است. همچنین در این مدت ۶۰ هزار واحد مسکن مهر به مرحله نازک کاری رسیده اند.
وی با تاکید بر این که تا پایان سال آینده بیش از ۸۰ درصد واحدهای مسکن مهر تحویل متقاضیان خواهد شد، افزود: گروهی دروزارتخانه مامور مستندسازی تمام پروژه های مسکن مهر شده اند و باید گفت این طرح مهمان ۵ دولت آینده خواهد بود.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به پرسش یکی از بینندگان برنامه گفت: با بنیاد شهید توافق کردیم در هر کجای ایران که اعلام کنند خانه را با قیمت های دولتی در اختیار جانبازان قرار خواهیم داد.
*ارزش ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی راه های کشور
بخش دوم برنامه نگاه یک به حوزه حمل ونقل اختصاص داشت. وزیر راه و شهرسازی با بیان این که ارزش راه های موجود کشور ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: نگهداری راه ها و تجهیز آنها به سیستم های کنترلی الکترونیک دو برنامه ما در این بخش خواهد بود.
آخوندی با بیان این که حمل ونقل یک صنعت ملی است و وابستگی آن به خارج بسیار اندک است، اظهار کرد: با توجه به شرایط تنگای بودجه کشور باید برای تامین مالی یک نگاه بیرونی داشته باشیم و از فاینانس برای پروگه های حمل ونقل استفاده کنیم.
وی با اشاره به این که اظهارات در این خصوص که درآمدهای ناشی از ترانزیت بادرآمدهای نفتی برابری می کند اغراق آمیز است، گفت: هم اکنون سالانه ۱۲ تا ۱۳ میلیون تن بار ترانزیت می شود و ظرفیت بنادر ۱۸۶ میلیون تن است که از این ظرفیت ۱۴۰ میلیون تن استفاده می شود.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با توجه به این که ۴۰ میلیون تن ظرفیت خالی در بنادر داریم در بهترین حالت ممکن ظرفیت ترانزیت کشور بیش از ۵۰ میلیون تن در سال نخواهد بود.
به گفته آخوندی، هدفگذاری برای افزایش ۲۰ میلیون تنی ظرفیت ترانزیت تا سال ۹۶ محقق خواهد شد.
وی با بیان این که ظرفیت حمل مسافر از طریق شبکه ریلی باید از ۲۷ میلیون نفر تا سال ۹۶ به ۴۰ میلیون نفر افزایش یابد، افزود: همچنین ظرفیت ۳۴ میلیون تنی حمل بار تا سال ۹۶ باید به ۶۴ میلیون تن افزایش یابد.
*برقی کردن خط آهن تهران-مشهد هنوز شروع نشده است
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با بیان این که برقی کردن راه آهن ترهان-مشهد هنوز آغاز نشده است، گفت: با توجه به حجم بالای اعتبارات مورد نیاز، این پروژه باید با فاینانس خارجی انجام شود و اعتبار مورد نیاز آن حول و حوش میلیارد دلار است. فکرهایی برای فاینانسور این پروژه داریم.
آخوندی در خصوص آزادراه افسانه ای تهران-شمال نیز اظهار کرد: این پروژه کاملا نامتوازن است، اگر قطعه یک این آزادراه به اتمام برسد ایجاد مشکل می کند. دو راه حل برای این کار مد نظر است؛ یکی آن که همزمان با ساخت قطعه یک که در حال حاضر حدود ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد افزایش ظرفیت جاده موجود تهران-شمال نیز انجام شود. دیگری این که پس از اتمام قطعه یک بهره برداری از آن را انجام ندهیم و همزمان با ساخت قطعات ۲ و ۳ که پیشرفت فیزیک ندارند از این قطعه استفاده شود.
وی با بیان این که قطعه یک ۲.۵ سیاله تمام می شود، تصریح کرد: مشکل ما در آزادراه تهران-شمال اعداد بزگ مقیاس برای اعتبارت است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به این که بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه فرودگاه امام باید به یک شهر تبدیل شود، خاطرنشان کرد: این شهر فرودگاهی به سیستم های جاده ای ریلی وصل می شود و یک بندر خشک در اطراف تهران داریم که در آن حمل ونقل ترکیبی خواهیم داشت.
آخوندی با اشاره به این که موافق تفکیک پرواز حجاج نیسیتم، بیان کرد: تفاوتی بین حجاج و سایر مسافران حمل ونقل هوایی نیست.
*میکروب ها ایجاد مزاحمت می کنند
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به پرسش مجری برنامه در خصوص وضعیت نوسازی ناوگان هوایی به توافق اخیر ژنو اشاره کرد و افزود: وقتی رخم کهنه ای می خواهد ترمیم شود خیلی از میکروب ها مانند صهیونیست ها و القاعده ایجاد مزاحمت می کنند و آمریکا نیز تحت فشار صهیونیست ها این کار (تحریم ۱۹ نفر) را انجام داد.
آخوندی با بیان این که به حرف آنها (آمریکا) اعماد نمی کنیم، گفت: باید به دنبال منافع ملی باشیم و به این فراز و نشیب ها واکنش نشان ندهیم. خیلی بدبین نیستم و اگر به جایی برسیم بیش از ۱۰۰ هواپیمای زمینگیر ناوگان هوایی از طریق تامین قطعه عملیاتی می شوند.
وی ادعای رویترز مبنی بر مذاکره ایران برای خرید ۴۰۰ فروند هواپیما را تایید نکرد.
آخوندی در پایان اظهار کرد: دوست دارم با مردم صادق باشم، شاید حرف من تلخ و پذیرش آن سخت باشد، اما کسانیکه حرف هایی در خصوص ساخت مسکن زدند به بن بست رسیدند و در مجموع باید فضا را برای زندگی بهتر فراهم کنیم.
ارسال نظر