به گزارش پارس به نقل از دنیای اقتصاد، رییس صنف بنگاه های املاک تاکید کرد: بعد از کاهش حداقل ۱۰درصدی قیمت مسکن در دست کم چهارماه اخیر، اگرچه چشم اندازی برای افزایش قیمت لااقل در کوتاه مدت وجود ندارد، اما امکان چانه زنی با فروشنده ها برای قیمت مناسب، در هفته های پایانی سال سخت تر می شود.

چهره جدید قیمت مسکن اگرچه از زاویه دید متقاضیان و خریداران مصرفی، تازگی ندارد و همچنان ناسازگار با قدرت خرید جلوه می کند، اما از نظر مشاوران املاک، شکل بازار را در مقایسه با قبل و بعد از شرایط حاضر، به نفع طرف تقاضا تغییر داده است.


رییس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به اینکه آثار کاهش قیمت مسکن در چهار ماه متوالی، هم اکنون در بازار قابل مشاهده شده است، اعلام کرد: در حال حاضر ریسک خرید مسکن نسبت به اوایل امسال و همچنین نسبت به ماه های پایانی سال، در کمترین حد قرار دارد و توصیه می شود متقاضیان در استفاده اقتصادی از شرایط به وجود آمده، تامل نکنند. رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اعلام بازگشت قیمت مسکن به سطح دوران قبل از التهاب بازارهای اقتصادی، شرایط جدید بازار مسکن را برای خرید های مصرفی به صورت نسبی، مناسب توصیف کرد.


حسام عقبایی تاکید کرد: میانگین قیمت هر مترمربع واحدمسکونی در شهر تهران هم اکنون به کمتر از ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسیده که در مقایسه با نقطه اوج قیمت در خرداد۹۲، حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه در حال حاضر اطلاعات سامانه رهگیری معاملات مسکن به عنوان داده های مرجع برای محاسبه متوسط قیمت مورد استفاده قرار می گیرد و حتی مرکز آمار ایران نیز در تعیین نرخ میانگین، از این سامانه بهره می برد، افزود: روند ماهانه قیمت خرید و فروش آپارتمان مسکونی در این سامانه نشان می دهد موتور تحریک قیمت در بازار مسکن تهران از زمستان سال گذشته تحت تاثیر تشدید التهاب قیمت سکه و دلار شتاب گرفت و در بهار امسال با تشکیل حباب در قیمت مسکن، منحنی قیمت با رشد بی سابقه ۷۱درصدی به بالاترین سطح خود رسید، طوری که در خردادماه هر مترمربع آپارتمان مسکونی در تهران به طور میانگین ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد. اما از تیرماه مسیر نوسان قیمت ها تغییر جهت داد و با شیب نسبتا تند ارزش معاملاتی واحدهای مسکونی را به سطح پاییز و اوایل زمستان سال گذشته برگرداند. عقبایی تصریح کرد: اگر چه در حال حاضر قیمت مسکن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته همچنان ۴۰ تا ۴۵ درصد گران تر است اما در مقایسه ماهانه، نرخ رشد کاملا منفی است و نزول قیمت تایید می شود.


رییس اتحادیه املاک تاکید کرد: همان طور که بانک مرکزی در بررسی تورم و شاخص قیمت ها، همواره تغییرات ماهانه قیمت کالا و خدمات را مبنا قرار می دهد و در عین حال تورم سالانه را نیز اعلام می کند، برای بازار مسکن و اطلاع واقعی از وضعیت قیمت مسکن نیز لازم است در کنار توجه به رشد سالانه، نوسانات ماهانه و فصلی، ملاک ارزیابی قرار گیرد.


عقبایی خاطرنشان کرد: در ماه های اخیر علاوه بر منفی شدن نرخ رشد ماهانه قیمت مسکن، نرخ رشد نقطه به نقطه (نسبت به فصل مشابه سال۹۱) نیز کاهش پیدا کرده و از ۶۰ تا ۷۱ درصد بهار۹۲ به ۵۰ درصد در تابستان۹۲ رسیده است.


رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با تاکید براینکه هم اکنون با توجه به فصل سرد سال و همچنین آرامش نسبی قیمت ها، شرایط برای خریدمصرفی در بازار مسکن مساعد است، گفت: معمولا معاملات مسکن در دو فصل به ترتیب تابستان و اواخر زمستان (شب عید) رونق می گیرد و در این دو دوره، حجم تقاضای مراجعه کننده به بنگاه های املاک بیشتر از سایر ماه های سال می شود. بنابراین در فضای آرام اقتصادی و سیاسی این روزها، ریسک خرید مسکن در کمترین حد قرار دارد، ضمن اینکه سطح کنونی قیمت ها نیز شکننده تر از گذشته است.


عقبایی به متقاضیان مصرفی توصیه کرد خرید از بازار ملک را به ماه های آتی منتقل نکنند چون که اگرچه چشم اندازی برای افزایش قیمت مسکن لااقل در کوتاه مدت وجود ندارد اما خریدهای شب عید و رونق معاملات در آن زمان، امکان چانه زنی با مالکان و خرید با قیمت مناسب را سخت تر خواهد کرد.