به گزارش پارس به نقل از فارس، علی محمد نوریان امروز در همایش سالروز جهانی هواپیمایی کشوری، اظهار داشت: فرصت های جدید برای بخش هواپیمایی غیرنظامی فراهم شده است که بخشی از آن فرصت های قانونی در برنامه پنجم آمده است.

وی ادامه داد: خصوصی سازی، آزاد سازی، ارتباط صنعت با اقتصاد، شناخت ریسک های صنعت و سیاست های ارزیابی یا برآورد نظارت آنلاین از جمله فرصت های پیش آمده در صنعت حمل و نقل هوایی است.

* صنعت حمل و نقل هوایی در آمار های بین المللی

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: افزایش هزینه های مربوط به سوخت در دهه های اخیر اساسی ترین چالش صنعت بعد از بحران منطقه ای یورو بود.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی افزود: ایرلاین های عضو یاتا در سال ۲۰۱۲ میلادی ۲۰۷ میلیارد دلار برای سوخت هزینه کردند.

وی با بیان اینکه ۳۰ درصد هزینه عملیات های ایرلاین ها مربوط به سوخت است، بیان کرد: رشد درآمد سالانه صنعت در بهترین شرایط معادل ۲.۲ درصد در مقایسه با رشد اقتصاد بوده است.

نوریان با اشاره به رشد جهانی پنج درصدی ترافیک مسافر هوایی در دنیا، یادآور شد: سهم حمل و نقل هوایی در اقتصاد ملی در کشور های دارای اقتصاد برتر معادل ۱۰ درصد اما در ایران ۲.۵ درصد است.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی یادآور شد: پروژه آسمان واحد در سطح اروپا در بازه زمانی ۱۰ ساله پیاده شد که در قالب آن شرکت های هواپیمایی ارزان قیمت توسعه مطلوبی یافتند اما در ایران مورد مشخصی در این مورد نداریم.

وی اضافه کرد: در دنیا، به طور متوسط در هر ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار پرواز، یک سانحه هوایی مرگبار رخ می دهد.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی اضافه کرد: البته در کشور ایران، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، در سال ۱۳۶۰ جزو ۱۰ ایرلاین ایمن دنیا بود اما فشارهای بین المللی تأثیر زیادی بر صنعت گذاشت.

* ایرلاین های داخلی رقابت مضره با هم دارند

وی با بیان اینکه در ایران متأسفانه ایرلاین ها رقابت های مضره با هم دارند، اضافه کرد: در شرایط فعلی ایرلاین های داخلی سعی می کنند به هم ضربه زده یا یکدیگر را تخریب کنند این در حالی است که توان رقابت با ایرلاین های خارجی را ندارند.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی با بیان اینکه آزادسازی نرخ بلیت به تنوع نرخ ها می انجامد، توضیح داد: فعلاً در ایران مسافران در مسیر ها دسته بندی نشدند و همه مسافران یک مدل خدمات دریافت می کنند و نرخ پرداخت واحد دارند.

وی با بیان اینکه اصلاحات ساختاری در بخش هوایی فرودگاهی قانونی است اما اجرا نمی شود، گفت: سطح بالای استاندارد جهانی مربوط به ایمنی و خدمات و نظارت است.

* رایزنی با وزارت دفاع برای کاهش مناطق ممنوعه فضای کشور

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی اضافه کرد: بالا بودن میزان تخریب های تکلیفی و عدم جبران از سوی دولت از مشکلات پیش روی ایرلاین های داخلی است.

نوریان اضافه کرد: وجود مناطق ممنوعه در فضای کشور مانعی برای عبور مستقیم در مسیرهای هوایی است که باید در رایزنی با ستاد کل نیروهای مسلح این موضوع بررسی و راهکاری برای ان اندیشیده شود.

* همه هواپیماهای کهنه دنیا در ناوگان مسافری ایران هستند

وی با اشاره به فرسوده بودن ناوگان هوایی ایران، گفت: ما ناچار بودیم سال ها توپولف سوار شویم همانگونه که ناچاریم بوئینگ md سوار شویم.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی با بیان اینکه فهرست هواپیماهای کهنه و قدیمی در یکی از سایت های بین المللی معتبر درج شده است، ادامه داد: همه هواپیماهای کهنه در ناوگان هوایی ایران است که باید برنامه حساب شده برای آن داشت.

* فرودگاه های کم تردد با بودجه های استانی توسعه یابند

نوریان اضافه کرد: بیش از ۸۰ فرودگاه در تهران داریم که در ۸۰ درصد آنها تنها هفته ای سه الی پنج ساعت پرواز انجام می شود در حالی که هزینه های بسیاری را متحمل می شویم.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی یادآور شد: هیچ بودجه ای برای توسعه فرودگاه های محلی نداریم و اگر فرودگاه های کم تردد خواستار توسعه بودند باید محلی ها خود هزینه را بپردازند.

* پیشنهاد کشور های مختلف برای فروش هواپیما به ایران

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی با اشاره به اینکه تشکیل کنسرسیوم منجر به سود برای ایرلاین ها می شود، گفت: در حال حاضر نیز برخی شرکت ها در بخش های مختلف با هم کنسرسیوم هایی تشکیل دادند.

نوریان با بیان اینکه طرح جامعی تهیه می کنیم تا موانع سرمایه گذاری در صنعت رفع شود، بین کرد: پس از توافقات ژنو کشورهای مختلفی برای فروش هواپیما به ایران اعلام آمادگی کردند.