علیرضا پورجعفری در چهارمین رویداد ملی سواد فضای مجازی :
داشتن نگاه نقادانه و پرسشگر در مواجهه با رسانهها امری ضروری است
کارشناس رسانه در چهارمین رویداد ملی سواد فضای مجازی گفت : نگاه نقادانه در ادبیات آکادمیک و ادبیات علمی به معنای پرسشگر است؛ در واقع اگر مخاطبان رسانهها در برابر محتواهایی اعم از عکس، ویدئو و یا یک خبر نگاه پرسشگر داشته باشند، میتوانند به حوزه فکت چکینگ و حوزه اخبار جعلی ورود کنند.
وی با بیان اینکه مولفههای فنی و ساختار خبر جعلی همانند خبر راست است توضیح داد: تفاوت خبر جعلی و خبر راست در این است که برخی رسانهها با تکنیکهای رسانهای و با استفاده از عکسها و ویدئوها خبر را به صورت وارونه به مخاطب منتقل میکنند.
این کارشناس رسانه :نگاه نقادانه» را در مواجهه با رسانهها امری مهم دانست و افزود: نگاه نقادانه در ادبیات آکادمیک و ادبیات علمی به معنای پرسشگر است؛ در واقع اگر مخاطبان رسانهها در برابر محتواهایی اعم از عکس، ویدئو و یا یک خبر نگاه پرسشگر داشته باشند، میتوانند به حوزه فکت چکینگ و حوزه اخبار جعلی ورود کنند.
پورجعفری ادامه داد: عملیات فکت چکینگ یک استراتژیهایی مثل صحتسنجی منبع و صحتسنجی زنجیره انتشار و مراحلی چون جمع کردن دادهها، پالایش و در نهایت نوشتن زنجیره گزارش با استفاده از چهاربلوک خبری دارد که اگر کاربران رسانهای و مخاطبان فضای مجازی از فکت چکینگ استفاده کنند، قطعا تحت تاثیر اخبار و محتواهای جعلی قرار نخواهند گرفت.
وی در پایان گفت: بحثهای مهم دیگری چون «زمینههای شکلگیری خبر جعلی»، «جنجالی بودن موضوعات» و «قلههای روایت در خبر جعلی» وجود دارد که خوب است در این رویدادها به این موضوعات نیز پرداخته شود.
ارسال نظر