1

مهم‌ترین عنصر دکوراسیون هر آشپزخانه‌ای، کابینت بوده و اولین چیزی که به چشم هر بیننده‌ای می‌خورد کابینت آشپزخانه منزل شما است، حتی بدون این که وارد آشپزخانه شود. افرادی که کمی با کابینت‌ها و انواع آن آشنایی دارند می‌دانند که کابینت آشپزخانه، سبک‌های مختلفی مانند کلاسیک، مدرن و نئوکلاسیک دارد و می‌توان گفت آشپزخانه‌ای وجود ندارد که بدون کابینت باشد، به همین دلیل است که برای انتخاب یک کابینت کاربردی باید دقت لازم را داشته باشیم. امروزه کابیت دارای سبک‌ها و متریال‌های گوناگونی هستند که بر اساس طراحی و دکوراسیون منزل می‌توانید سبک مورد نظر خود را به مرحله اجرا برسانید. در این نوشته تلاش کردیم تا پرطرفدارترین و پرفروش‌ترین مدل‌های کابینت را کاملا بررسی کرده و آن‌ها را با هم مقایسه کنیم. اگر شما هم از شنیدن اسامی انواع کابینت گیج می‌شوید، نمی‌دانید روش انتخاب کابینت مناسب برای خانه چه روشی است، نمی‌دانید چقدر برای آشپزخانه هزینه کنید، مطمئن نیستید کدام نوع کابینت برایتان بهتر است یا باید از کجا کابینت سفارش دهید، این متن را به دقت مطالعه کنید! در این نوشته به شما کمک می‌کنیم بهترین روش انتخاب کابینت مناسب برای خانه را به کار بگیرید!

کابینت کلاسیک و کابینت نئوکلاسیک، کدام را بیشتر دوست دارید؟

اگر به سبک کلاسیک و المان‌های اشرافی و لوکس علاقمند هستید، احتمالا نام کابینت کلاسیک و کابینت نئوکلاسیک را شنیده‌‌اید و تا حدودی با سبک کار آن، آشنایی دارید؛ اما این دو سبک کابینت آشپزخانه، در عین حالی که شباهت‌های بسیاری به هم هستند، تفاوت‌های بسیاری نیز از نظر ظاهری دارند. برای درک بهتر موضوع باید اشاره کنیم که کابینت آشپزخانه در دو سبک کلی کابینت کلاسیک و کابینت مدرن، تولید می‌شود.

2

کابینت کلاسیک برگرفته از مدل‌های باستانی و کلاسیک بناهای تاریخی و اشرافی در قرن‌های گذشته است؛ خصوصا ساختمان‌ها و بناهای رومی، در مدل کابینت کلاسیک نقش عمده‌ای دارند و طرح کلی این کابینت‌ها، از آن‌ها الهام می‌گیرد. کابینت نئوکلاسیک نیز کابینتی با خواص سبک کلاسیک و مدرن به صورت ادغام شده است.

کابینت کلاسیک چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

امروزه دکوراسیون داخلی منزل بیش از پیش بین خانواده‌های ایرانی مورد توجه قرار گرفته است و همین موضوع باعث شده است که دکوراسیون و سبک‌های کابینت همیشه در حال به‌روز شدن باشد، در گذشته اغلب کابینت‌ها را از جنس چوب یا فلز می‌ساختند اما امروز با متریال‌های جدید تولید می‌شود و می‌توانید بر اساس بودجه و سلیقه خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. سبک کابینت کلاسیک به گونه‌ای است که نمای اشرافی و سلطنتی به آشپزخانه شما می‌دهد. انواع کابینت کلاسیک معمولا بر اساس نوع درب و میزان چوب مصرفی به دو گروه چوبی و روکش‌دار (کابینت روکش چوب، کابینت ممبران، کابینت روکش پولیشی کلاسیک، کابینت رومی) دسته‌بندی می‌شود.

ویژگی کابینت‌های سبک کلاسیک

از ویژگی‌های این سبک کابینت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طراحی سبک کلاسیک شلوغ و پر نقش و نگار است. دارای درب‌های حکاکی شده، سرستون‌های منبت و معرق کاری شده است، و حتی دستگیره‌ها در این سبک دارای حکاکی و طرح دار هستند.
  • در کابینت کلاسیک بعضی از درب‌ها دارای ویترین‌های شیشه‌ای هستند که برای نمایش دادن ظروف گران قیمت طراحی شده‌اند.
  • این سبک از کابینت به گونه‌ای طراحی شده ‌که داری قفسه‌های بزرگ و همچنین تاج و زیر چراغ هستند.
  • نحوه‌ی ساخت داخل کابینت در این سبک به صورت عمقی و عرضی می‌باشد و تمامی فضا را پوشش می‌دهد.
  • در طراحی سبک کلاسیک کابینت‌ها به‌ صورت‌ یکپارچه ساخته می‌شود.
  • درب‌ها در این سبک به صورت عمودی بود و درهای افقی، کشوهای جک‌دار در این سبک جایگاهی ندارد.
  • در یک آشپزخانه کلاسیک، هود، بخشی است که نباید دیده شود به همین دلیل توسط قاب پوشیده می‌شود.

کابینت کلاسیک خود به دسته‌بندی‌های متنوع و گوناگونی تقسیم می‌شود که هر کدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند، پس از مطالعه این راهنما، در صورتی که به اطلاعات بیشتری نیاز داشتید، می‌توانید همه روزه از طریق شماره تلفن ۰۹۱۲۸۲۵۱۲۵۲ با کارشناسان و طراحان گروه گریت کابینت در ارتباط بوده و از طریق سایت گریت کابینت، نمونه کارهای گریت کابینت و پروژه‌‌‌‌های انجام شده را مشاهده نمایید.

کابینت کلاسیک چوبی چیست؟

کابینت کلاسیک چوبی یکی از خاص‌ترین کابینت موجود در بازار است که همچنان از گذشته تاکنون محبوبیت خود را حفظ کرده است. کابینت چوب گران‌ قیمت‌ترین مدل کابینت در سبک کلاسیک است زیرا به علت استفاده از چوب طبیعی درختان، پر هزینه است. جنس بدنه این مدل کابینت از ام‌دی‌اف سفید است و به طور کلی فقط برای جنس درب‌ها از چوب طبیعی استفاده می‌شود که به صورت ورق‌های در ضخامت سه الی چهار سانتی‌متر تولید می‌شود و بعد از اندازه مورد نظر درب‌ها توسط استادکار منبت کاری و ابزار خورده می‌شود و نقش و نگارهای سبک کلاسیک بر روی درب‌‌ها حکاکی می‌شود.

3

بعد از این مرحله در محیطی ایزوله رنگ آمیزی انجام می‌شود. در این سبک ستون‌های منبت و معرق  کاری شده هم استفاده‌ وجود دارد. این مدل کابینت چوبی کلاسیک از استحکام، کیفیت و طول عمر بالای برخوردار است.

کابینت کلاسیک روکش‌دار چیست؟

کابینت‌های کلاسیک روکش‌دار به چند دسته متفاوت تقسیم می‌شود که هر کدام دارای ویژگی، مزایا و معایبی است. به طور کلی بدنه اصلی این کابینت‌ها از ام‌دی‌اف سفید رنگ درجه یک است و در قسمت درب‌ها از ام‌دی‌اف خام و بدون روکش استفاده می‌شود که بعد از سایز شدن درب، توسط دستگاه سی‌ان‌سی طرح‌های مورد نظر حکاکی می‌شود و در مرحله بعد روکش مورد نظر بر روی درب‌‌ها قرار می‌گیرد.

کابینت کلاسیک روکش چوب چیست و چه فرقی با مدل روکش‌دار دارد؟

کابینت روکش چوب از جنس درختان طبیعی است. در این مدل از کابینت مغز کار ام‌دی‌اف خام است که با لایه‌ای از چوب طبیعی درختان سطح کار پوشش داده می‌شود قیمت این مدل کابینت، ارزان‌تر از تمام چوب است و ظاهری کاملا شبیه به کابینت تمام چوب دارد.

کابینت نئوکلاسیک چیست؟

کابینت مدرن و ‌کابینت کلاسیک دو سبک اساسی در کابینت آشپزخانه به شمار می‌رود که هر کدام طرفداران خاص خود را دارد. طراحان دکوراسیون منزل با تلفیق این دو سبک اساسی سبکی جدید را به وجود آورده‌‌اند که به آن سبک  نئوکلاسیک گفته می‌شود.

4

در این سبک خبری از شلوغی سبک کلاسیک و سادگی سبک مدرن نیست بلکه تا حدودی از  ویژگی هر دو سبک بهره می‌گیرد.  کابینت‌های نئوکلاسیک در واقع نه به سادگی کابینت‌های مدرن هستند و نه به پیچیدگی و طرح‌‌های پر زرق و برق کابینت‌های کلاسیک می‌باشند. کابینت‌های نئوکلاسیک، طرح‌ها و مدل‌های نسبتا ساده دارند اما به سادگی کابینت‌های مدرن نیز نیستند. این کابینت‌ها در واقع، هم طرح و مدل‌های سنتی و کلاسیک دارند و هم آمیخته با سادگی کابینت‌های مدرن هستند. کابینت نئوکلاسیک به این معنی است که شما آشپزخانه‌ای با ویژگی‌های کاملا مدرن خواهید داشت اما ظاهر کابینت به سمت و سوی سبک کلاسیک می‌رود که مطلوب خانواده‌های ایرانی است و بسیار مورد پسند ماست.

5

کابینت نئوکلاسیک، در عین شیک بودن دارای المان‌های تزئینی ساده نیز است که نمای شیک و لوکسی ایجاد می‌کند. سادگی این کابینت و تزئینات اندکی که در این سبک به کار رفته است باعث می‌شود که سال‌ها از کابینت خود لذت ببرید، در کابینت نئوکلاسیک چوب طبیعی، یکی از رایج‌ترین متریالی است که در ساخت نئوکلاسیک استفاده می‌شود، علاوه بر این چوب ممبران گزینه پرکاربردی در ساخت این نوع از کابینت است‌.

ویژگی‌های کابینت نئوکلاسیک

از ویژگی‌های این سبک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در این نوع از کابینت طرح‌ها با جزئیات و بسیار ظریف حکاکی می‌شود.
  • این سبک داری رنگ بندی متفاوتی است اما رنگ سفید و طوسی طرفداران خاص خود را دارد.
  • درب‌های کابینت نئوکلاسیک دارای خطوط منحنی و دایره‌ای شکل است.
  • یکی از ویژگی‌های این سبک تقارن است.
  • مناسب برای آشپزخانه‌های کوچک و بزرگ است.
  • کابینت نئوکلاسیک به سبب طراحی که دارد در زمره کابینت‌های جادار قرار می‌گیرد.
  • معمولأ از متریال سنگ برای پیشخوان به عنوان روکابینتی استفاده می‌شود.
  • در این سبک معمولا چندین درب شیشه‌ای طراحی می‌شود.
  • در سبک نئوکلاسیک بیشتر رنگ‌های سرد و روشن استفاده می‌شود مانند خاکستری روشن، سفید، آبی‌سیر و … که رنگ سفید و خاکستری بیشترین رنگ‌های هستند که در آشپزخانه نئوکلاسیک کاربرد دارند و با این رنگ‌ها فضا روشن‌تر به نظر می‌رسد.
  • در آشپزخانه نئوکلاسیک از نورهای مخفی در بخش دکوری کابینت استفاده‌ می‌شود تا کابینت و وسایل تزئینی جذاب‌تر و بهتر به چشم بیاید.

پرفروش‌ترین کابینت‌های شرکت کابینت گریت

دو مورد از جذاب‌ترین و پرکاربردترین مصالحی که در دکوراسیون منزل و به خصوص آشپزخانه استفاده می‌شود، بدون شک کابینت ممبران و کابینت هایگلاس هستند. کابینت ممبران از پوشش پی وی سی روی ام دی اف ساخته می‌شود. ظاهر بسیار زیبا و تنوع بالایی نیز به لحاظ طرح و رنگ دارد. کابینت هایگلاس نیز دارای مغزی ام دی اف بوده و ظاهری شیشه‌‌ای و براق دارد. در این نوشته دو کابینت پرفروش و محبوب در آشپزخانه‌های ایران یعنی کابینت ممبران و کابینت آشپزخانه هایگلاس را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

کابینت ممبران چیست؟

کابینت ممبران از 2 نوع مصالح عمده ساخته می‌شود. معمولاً مغز و جنس اصلی این نوع کابینت آشپزخانه از ام دی اف است؛ اما آنچه این محصول را از ام دی اف معمولی جدا می‌کند، پوششی است که به ممبران شناخته شده است. ممبران به روکشی گفته می‌شود که روی ام دی اف و دیگر مواد و مصالح خام کشیده می‌شود. بدین ترتیب ظاهر ساده آن‌ها را دگرگون خواهد کرد. پوششی که معمولاً در صنعت کابینت سازی استفاده می‌شود، پی وی سی است؛ بنابراین با افزودن لایه‌‌ای از پی وی سی بر روی ام دی اف، صفحات ممبران شکل می‌گیرد. کابینت ممبران نیز از صفحات ممبران ساخته می‌شود. آنچه کابینت ممبران را با کابینت‌هایی که با ام دی اف خام ساخته می‌شوند، جدا می‌کند، ظاهر و طرح و نقش‌های متنوع آن است. علاوه بر این دوام و استحکام ام دی اف نیز با استفاده از این پوشش افزایش خواهد یافت.

کابینت هایگلاس چیست؟

کابینت هایگلاس از یک نظر بسیار شبیه به ممبران است؛ هردوی این کابینت‌ها معمولاً دارای مغزی ام دی اف هستند. بدین منظور که در هردوی آن‌ها ام دی اف خام استفاده شده و روی آن با ماده‌‌ای دیگر پوشش داده می‌شود. در ممبران از پی وی سی برای پوشش ام دی اف استفاده می‌شود.

6

برای پوشش کابینت هایگلاس نیز از ماده‌‌ای تحت عنوان پلکسی گلاس (Plexiglass) استفاده می‌شود. احتمالاً آکواریوم‌های بزرگ و غول پیکری که داخل آن‌ها کوسه و انواع ماهی نگهداری شده و در معرض عموم قرار داده می‌شوند را دیده اید. جنس این آکواریوم‌ها از پلکسی گلاس است.

7

همچنین در برخی زیردریایی‌ها و شناورهای عمق بالا نیز از این ماده برای پنجره‌ها استفاده می‌شود. پس از استحکام کابینت هایگلاس خیالتان راحت باشد! اگر دوست دارید ببینید که کابینت هایگلاس در آشپزخانه چه شکلی خواهد داشت، می‌توانید برای مشاوره‌ی رایگان و کسب اطلاعات بیشتر همه روزه از طریق شماره تلفن ۰۹۱۲۸۲۵۱۲۵۲ با کارشناسان و طراحان گروه گریت کابینت در ارتباط بوده و از طریق سایت گریت کابینت، نمونه کارهای گریت کابینت و پروژه‌‌‌‌های انجام شده را مشاهده نمایید.

معمولاً مانند کابینت ممبران، کابینت هایگلاس نیز تنها از یک طرف دارای پوشش پلکسی گلاس است. شفافیت و ظاهر شیشه‌‌ای این محصول باعث می‌شود که احساس بسیار متفاوتی از ام دی اف را تجربه کنید. همچنین برخی افراد ظاهر و زیبایی روکش هایگلاس را به ممبران ترجیح می‌دهند. البته هرکدام از این کابینت‌ها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

مزایا و معایب کابینت ممبران یا وکیوم

در مقاله مزایا و معایب کابینت آشپزخانه ممبران به صورت مفصل به مزایا و معایب این کابینت‌ها پرداخته ایم. در این بخش به چند مورد از این مزایا و معایب اشاره می‌کنیم. ممبران امروزه طرفداران بی‌شماری پیدا کرده است که دلایل منطقی هم برای آن یافت می‌شود.

  • قیمت مناسب کابینت ممبران: چوب ماده ارزشمند و کمیابی است. هر روزه می‌شنویم که جنگل‌های بزرگ در حال تخریب، آتش گرفتن و از بین رفتن هستند. اینجا است که ام دی اف به میدان می‌آید. ام دی اف از قطعات و ذرات کوچک چوب تشکیل می‌شود؛ بنابراین تأثیر بسیار کمتری در تخریب محیط زیست خواهد داشت. قیمت چوب اصل بسیار بالا است اما ام دی اف ارزان قیمت است؛ اما بسیاری افراد با ظاهر ساده و تکراری ام دی اف مشکل دارند. اینجا است که روکش ممبران به کمک ام دی اف آمده و ظاهر زیبا و متنوع را با قیمت مناسب همراه می‌کند.
  • تنوع طرح و رنگ کابینت ممبران: ممبران به ام دی اف جان تازه‌‌ای می‌بخشد. ده‌ها طرح و رنگ متفاوت را به وسیله روکش پی وی سی می‌توان به ام دی اف اضافه کرد. به وسیله دستگاه سی ان سی بر روی ام دی اف ظاهر دلخواه خود را پیاده کرده و آن را با طرح و رنگ زیبای ممبران پوشش خواهید داد.
  • سطح یکپارچه کابینت ممبران: ام دی اف دارای درز و منافذ زیادی است. همچنین ممکن است بعد از مدتی با نفوذ آب و رطوبت از کیفیت آن کاسته شود. ممبران این عیب بزرگ را برطرف کرده و کابینتی یکپارچه و مقاوم در برابر رطوبت و نفوذ آب به شما ارائه می‌دهد.
  • ظرافت پایین کابینت ممبران: با اینکه نمی‌توان این مسئله را یک مشکل جدی به شمار آورد اما برای برخی افراد ممکن است دردسرساز باشد. پوشش پی وی سی روی ام دی اف به کار برده می‌شود. اگر طرح‌های خراطی شده روی ام دی اف بسیار ریز و دارای جزئیات فراوان باشد، ممکن است روکش به درستی روی ام دی اف سوار نشود و پس از مدتی ورقه کند. از این رو در ساخت کابینت‌های ممبران معمولاً از طرح‌های درشت با ظرافت پایین استفاده می‌شود.

مزایا و معایب کابینت هایگلاس درخشان

هایگلاس ظاهر زیبا و متفاوتی از ممبران دارد. چند مورد از بزرگ‌ترین مزایا و معایب هایگلاس به شرح زیر هستند:

  • ظاهر درخشان و زیبا: برخی افراد ظاهر درخشان و شیشه‌‌ای هایگلاس را به ممبران ترجیح می‌دهند. ممکن است دکوراسیون منزل شما با جنس براق و شیشه‌‌ای سازگاری بیشتری داشته باشد که در این صورت بهتر است از هایگلاس استفاده کنید.
  • قیمت مناسب کابینت هایگلاس: معمولاً کابینت هایگلاس قیمت کمتری نسبت به محصولات هم رده ممبران دارد. همین موضوع باعث شده که بسیاری افراد به سمت کابینت هایگلاس تمایل داشته باشند.
  • لک، خش و لبه‌های تیز کابینت هایگلاس: روکش پلکسی گلاس هم بسیار زیاد لک برمی دارد و هم امکان خش خوردن آن وجود دارد. بخصوص اگر لوازم بسیار نوک تیز و سنگین به آن برخورد کند. همچنین لبه‌های کابینت هایگلاس مقداری تیز است. برخلاف محصولات دیگر، نمی‌توان آن را با سمباده نیز صاف کرد چون جنس آن این قابلیت را ندارد. البته در مجموع مقاومت و دوام هایگلاس از ممبران بیشتر است.
تفاوت ممبران و هایگلاس از لحاظ طرح

شاید یکی از برترین مزیت‌های کابینت ممبران این است اجرای انواع طرح و نقش، انواع ابزار زنی و انواع حجم سازی در آن به راحتی امکان پذیر است. این ویژگی برای کابینت‌های کلاسیک بسیار مفید است. اگرچه کابینت هایگلاس هم از نظر رنگ، انواع سطح و انواع طرح تنوع بالایی دارد ولی قابلیت اینکه طرح و ابزاری روی آن اجرا شود را ندارد.

تفاوت ممبران و هایگلاس از لحاظ مقاومت و دوام

همانطور که بیان شد در کابینت ممبران لایه PVC روی ام دی اف چسبانده می‌شود. نکته مهم این است که کیفیت چسب و لایه PVC بسیار اهمیت دارد.

8

از آنجا که کیفیت این اجناس در شرکت‌های کابینت سازی مختلف بسیار متفاوت است، بسیار پیش آمده که لایه PVC بعد از مدتی به علت ضعف در چسباندن آن در اثر رطوبت بلند می‌شود. به طور کلی کابینت هایگلاس مقاومت بهتری نسبت به کابینت ممبران دارد.

تفاوت ممبران و هایگلاس از لحاظ سرعت و راحتی اجرا

همانطور که بیان شد برای ساخت کابینت ممبران ابتدا باید طرح آن مشخص و ساخته شود، سپس لایه PVC روی آن چسبانده شود و در نهایت در محل اجرا شود. ولی در مورد کابینت هایگلاس کافیست بعد از طراحی ورق‌های ام دی اف برش خورده و اجرا شوند.

9

معمولاً بازه تقریبی سفارش تا اتمام کابینت ممبران چیزی در حدود بیست روز تا یک ماه می‌باشد. در حالی که عدد برای انواع کابینت ام دی اف از جمله هایگلاس چیزی در حدود یک هفته است.

خانواده ایرانی باید کدام کابینت را انتخاب کند؟

انتخاب نهایی بین کابینت ممبران و هایگلاس سلیقه‌ای بوده و به نظر شما بستگی دارد. ولی به طور کلی می‌توان گفت که کابینت ممبران جایگزینی ارزانتر برای کابینت چوب، طرح چوب یا پلی اورتان است. 

00

اینگونه کابینت‌ها در طراحی‌های کلاسیک و نئوکلاسیک کاربرد داشته ولی هزینه زیادی دارند. به نظر متخصصین گریت کابینت بهتر است اگر طراحی کلاسیک داریم بودجه مورد نیاز آن را نیز داشته باشیم و از اصل آن (کابینت‌های چوب، روکش چوب یا پلی اورتان) استفاده کنیم. در غیر این صورت برای طراحی‌های مدرن و هزینه متوسط کابینت هایگلاس که امروزه در انواع پلی گلاس یا لمی گلاس نیز عرضه شده انتخاب بهتری است.

کابینت انزو پولیشی چیست؟

کابینت پولیشی طرح انزو مغزی از جنس ورق ام دی اف خام دارد. که این ورق ها در سایزهای بیست و پنج و چهل میلی‌متری انتخاب می شود و توسط دستگاه‌های برش و سی ان سی طبق سلیقه‌ی مشتری و دیزاین منازل شما به شکل ساده یا ابزار خورده شده حکاکی می شود. اما همانطور که خودتان می‌دانید تفاوتی که در تمام کابینت‌های تولید شده وجود دارد؛ در جنس درب و نمای آن کابینت است. فضای داخلی کابینت ها در تمام انواع، یکسان و تماما از جنس ام دی اف با روکش سفید می‌باشد و این موضوع در کابینت‌های انزو (کابینت نئوکلاسیک) نیز صادق است.

مزایای کابینت انزو پولیشی

در این کابینت به دلیل اضافه شدن رنگ پولیشی؛ ضخامت صفحه ها دو تا سه میلی متر بیشتر می شوند و این موضوع باعث می شود که ورق های ما بسیار محکم تر از قبل شوند و به هیچ دلیلی مثل فشار، دچار تاب نمی شوند. یکی دیگر از مزیت های کابینت پولیشی این است که؛ در اثر هر ضربه احتمالی دچار آسیب و فرو رفتگی نمی شوند. زیرا خمیر پولیشی به کار رفته بعد از سفت شدن مانند چسب سفت عمل می کند و سطوح به هیچ عنوان دچار فرو رفتگی نمی شوند.

موضوع بعدی مقاوم بودن این کابینت ها در برابر آب است. زیرا علاوه بر این که رنگ پولیش تمام سطح را با ضخامت زیاد می پوشاند. همچنین در این کابینت، تمام سطح لبه های کار با رنگ روی درب یکی می شوند. به نوعی دور تا دور کار را ماده پولیش شامل می شود؛ و در این حالت به هیچ عنوان آب در کابینت نفوذ نمی کند.

بین ممبران و انزو کدام بهتر است؟

اگر قصد تغییر دکوراسیون آشپزخانه را با نصب کابینت‌ها داشته باشید حتما دو مدل ممبران و انزو به شما معرفی شده‌‌اند و یا  خودتان مدل‌هایی از هر کدام را بررسی کرده‌اید. این دو نوع کابینت در حال حاضر محبوب‌‌‌ترین نمونه‌های بازار ایران محسوب می‌شوند و طبیعی است که در انتخاب بین آن‌ها مردد شده باشید و ندانید که کدام یک از دو مدل کابینت انزو و کابینت ممبران، برای شما کاربردی‌تر و بهتر خواهند بود. اما تفاوت‌های کابینت ممبران و انزو در چیست؟ ممبران بهتر است یا انزو؟ کدام مدل را انتخاب کنیم؟

بررسی تفاوت‌های دو سبک کابینت انزو و ممبران

اولین جنبه و مهم‌‌‌ترین وجهه تفاوتی که این دو کابینت محبوب با هم دارند ظاهر و سبک آن هاست. کابینت‌های ممبران دارای کنده کاری‌هایی هستند که ان‌ها را به سبک کلاسیک نزدیک می‌کند و برعکس کابینت‌های انزو یک انحنا به سمت داخل روی دربشان دارند و معمولا بدون المان‌های دکوراتیو هستند و سادگی آن‌ها ویژگی ظاهری اصلی شان به شمار می‌رود. مدل کابینت‌های انزو در کل به سبک مدرن نزدیک است. اگر سبک مدرن را می‌پسندید کابینت انزو را به شما پیشنهاد می‌کنیم، اگر آشپزخانه‌ی بزرگ‌تری دارید و عاشق سبک کلاسیک هستید بدون شک کابینت ممبران بهترین گزینه برای شماست.

تفاوت‌های ظاهری کابینت انزو و ممبران

از دیگر جنبه‌های ظاهری متفاوت بین انزو و ممبران می‌توان به درخشان بودن و رفلکس داشتن انزو اشاره کرد در حالی که ممبران درخشان نیست. طرح و الگویی که برای هر کدام از این کابینت‌های لوکس آشپزخانه زده می‌شود به کمک دستگاه سی ان سی بوده و از این نظر مشترک و مشابه هستند اما میزان زحمت و کاری که باید برای زدن طرح و الگوی روی کابینت ممبران انجام شود بسیار بیشتر است و به همین خاطر می‌تواند قیمت بالاتری هم داشته باشد. اگر به کابینت‌هایی نظیر کابینت آشپزخانه هایگلاس و پلیگلاس که ظاهری درخشان دارند علاقه دارید، کابینت انزو را انتخاب کنید!

مقایسه‌ی جنس کابینت ممبران و کابینت انزو

متریالی که در اسکلت و بدنه این دو دسته کابینت به کار گرفته می‌شود ام دی اف است. طرح مشخص شده توسط دستگاه سی ان سی روی درب‌ها زده شده و سپس روکش هر کدام روی بدنه ایجاد می‌شود. در مورد کابینت‌های ممبران روکش وکیوم ممبران توسط دستگاه پرس زده شده و روکشی که روی کابینت‌های انزو قرار دارد به کمک رنگ‌های پلی اورتان یا مشابه آن زده می‌شود که ضخامت بالاتری دارد.

 در واقع ضخامت ورقه‌های ممبران 16 تا 18 میلیمتر است در حالی که در کابینت‌های انزو به خاطر اینکه رنگ مربوطه را به صورت چند لایه روی بدنه می‌کشند ضخامت می‌تواند 25 میلیمتر و یا حتی بیشتر باشد. این ضخامت بیشتر به معنای مقاومت و دوام بیشتر کابینت‌های انزو در برابر عوامل خارجی نظیر رطوبت است اما این ضخامت در تمام بخش‌های درب بیشتر نبوده و در لبه‌ها که انحنای منحصر به فرد کابینت‌های انزو ایجاد می‌شود شاهد کمتر بودن ضخمات تا 8 میلیمتر هستیم. در صورتی که از رنگ با کیفیت در ساخت کابینت‌های انزو استفاده شود می‌تواند قیمت بالاتری از ممبران داشته باشد با این حال که برای ساخت ممبران کنده کاری بیشتری صورت می‌گیرد اما از آن جا که متریال مورد استفاده انزو به طور کلی کمی گران‌‌‌تر است معمولا هزینه سفارش و اجرای آن‌ها هم بیشتر می‌شود، برای دریافت مشاوره‌ی رایگان و همچنین بررسی بیشتر با یک متخصص، می‌توانید از طریق شماره‌ی ۰۹۱۲۸۲۵۱۲۵۲ با مهندس میرزایی در تماس باشید و همچنین با مراجعه به سایت گریت کابینت از نمونه‌کارها دیدن فرمایید.

تفاوت‌های کابینت انزو و ممبران با توجه به متراژ آشپزخانه

از آن جا که این دو مدل کابینت از نظر ظاهری بسیار متفاوت هستند و سبک خاص خود را دارند سلیقه افراد است که تعیین می‌کند کدام را باید برای آشپزخانه خود برگزینند. اگر می‌خواهید محیطی مدرن داشته باشید انزو بهترین گزینه و اگر می‌خواهید شخصیتی کلاسیک را به خانه خود بدهید ممبران بهتر است. کابینت‌های ممبران معمولا در رنگ‌های متنوع‌‌‌تری تولید می‌شوند اما انزو به خاطر درخشان بودنش معمولا سفید است تا بهتر بتواند نور را رفلکس کند. این ویژگی کابینت‌های انزو سبب بزرگتر دیده شدن فضا می‌شود. در ضمن مدل انزو را می‌توان برای آشپزخانه‌های کوچک‌‌‌تر هم نصب کرد در حالی که ممبران را باید در آشپزخانه متوسط و بزرگ نصب کرد.

قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره کنیم که در کابینت‌ ممبران هم مانند دیگر انواع کابینت، چوب طبیعی، ام‌ دی ‌اف و یا حتی نئوپان استفاده می‌شود. این مواد در آخر با نوعی ورق پی ‌وی ‌سی (ممبران) یا وکیوم، روکش می‌شوند. آن چیزی که شما امروزه به عنوان کابینت ممبران می‌شناسید در واقع نوعی کابینت کلاسیک و ابزار خورده می‌باشد. کابینت انزو، نوعی از کابینت آشپزخانه وکیوم می‌باشد که مغزی آن از جنس ورق MDF است. در این کابینت با استفاده از تکنولوژی وکیوم، توسط دستگاه پرس وکیوم، روکش دلخواه بر روی آن‌ها پرس می‌شود. نکته قابل توجه این است که کابینت وکیوم همان کابینت ممبران است که به نام کابینت وکیوم نیز شناخته شده است.

مقایسه‌ی موردی کابینت انزو و کابینت ممبران

  • برای اولین تفاوت، می‌توانیم به این نکته اشاره کنیم که قطر ورق MDF استفاده شده در کابینت انزو برابر ۲۵ میلی متر می‌باشد که این اندازه در کابینت ممبران نهایتاً به ۱۶ الی ۱۸ میلی متر می‌رسد. در نتیجه قطر ورق MDF استفاده شده در کابینت انزو از قطر ورق MDF استفاده شده در کابینت ممبران بیشتر است.
  • تفاوت دیگر این دو کابینت در قطر روکش استفاده شده در آن‌ها می‌باشد. در کابینت انزو قطر روکش استفاده شده نسبت به قطر روکش کابینت ممبران بیشتر است. این نکته یکی از مهم‌‌‌ترین نکات در زمینه دکوراسیون داخلی خانه می‌باشد.
  • سومین تفاوت این دو کابینت این است که درب کابینت انزو از چهار طرف توسط دستگاه سی ان سی، تراش می‌خورد است. این کار سبب می‌شود که قطر لبه‌های کابینت انزو تا ۸ میلی متر کمتر از قطر لبه‌ها در کابینت ممبران باشد.
  • چهارمین تفاوت کابینت انزو و ممبران، در این است که کابینت‌های انزو همیشه به رنگ سفید براق هستند. این در حالی است که کابینت ممبران تنوع رنگ بیشتری دارد.
  • آخرین تفاوت این دو کابینت در قیمت نهایی آن‌ها می‌باشد که به دلیل جنس، میزان متریال و مواد استفاده شده، قیمت کابینت انزو به مراتب بالاتر از قیمت کابینت ممبران است.
مزایای کابینت ممبران

مقرون به صرفه بودن کابینت‌های ممبران، مهم‌‌‌ترین مزیت آن‌ها محسوب می‌شود. این کابینت‌ها به دلیل این که شباهت زیادی به کابینت‌های چوب دارند، بهترین گزینه مقرون به صرفه و زیبا برای اجرای کابینت‌های شما می‌باشند. این نکات در زمینه دکوراسیون داخلی باید رعایت شود. از دیگر مزایای کابینت‌های ممبران، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تنوع بسیار زیاد آن‌ها
  • طراحی و تولید در هر دو سبک مدرن و کلاسیک
  • تنوع بسیار بالای کاتالوگ رنگ آن‌ها
  • جذابیت و لوکس بودن کابینت‌های ممبران
معایب کابینت ممبران

ظرافت و پیچیدگی زیاد در طرح‌های کابینت ممبران، مشکل عمده آن‌ها محسوب می‌شود. یکی دیگر از معایب آن ها، تعمیر و نگهداری دشوار آن‌ها می‌باشد. به دلیل حساس بودن روکش‌های پی ‌وی ‌سی نسبت به نور مستقیم آفتاب، کابینت‌های ممبران ممکن است بعد از مدتی تغییر رنگ بدهند. البته این موضوع تا حد بسیار زیادی به جنس روکش و مرغوبیت آن بستگی دارد. اگر در مرحله وکیوم کردن کابینت‌‌های ممبران، اصول آن به درستی رعایت نشود و از چسب‌های مرغوب استفاده نگردد، باعث می‌شود که به مرور و با گذشت زمان، فضای بین روکش و ام‌ دی ‌اف باد کند.

مزایای کابینت ‌انزو

حکاکی‌ها و ابزارهایی که به وسیله سی ان سی روی درب‌های آن‌ها زده می‌‌شود، از مهم‌‌‌ترین مزایای کابینت ‌انزو می‌باشد که باعث زیبایی و جذابیت هرچه تمام‌‌‌تر آشپزخانه شما می‌گردد. در گذشته استفاده از رنگ‌های براق فقط برای کابینت‌های هایکلاس امکان پذیر بود؛ اما امروزه با استفاده از رنگ‌های پولیشی در کابینت‌های انزو و کابینت‌های سی ان سی شده نیز می‌توان از این ویژگی استفاده کرد. این نکته کار را برای طراحی دکوراسیون داخلی بسیار راحت کرده است. مزایای کابینت انزوا بسیار زیاد می‌باشد و این نوع از کابینت‌ها کاربرد زیادی دارند.

معایب کابینت انزو

به دلیل این که پیدا کردن متریال کابینت انزو دقیقاً با همان رنگ و طرح، کار دشواری است، تعمیر این نوع کابینت‌ها نیز کار سخت‌‌‌تری می‌باشد. کابینت‌ها حساسیت زیادی نسبت به اشیای برنده و تیز دارند. این نوع کابینت‌ها ممکن است به دلیل عمق حکاکی‌های زیاد، دچار ترک خوردگی و یا شکستگی شوند.

مغزی کابینت‌های انزو از جنس ام دی اف می‌باشد و روکش آن‌ها همانند کابینت‌های ممبران، از جنس وکیوم است؛ اما با این تفاوت که روکش کابینت انزو نسبت به ممبران ضخیم‌‌‌تر بوده و در برابر عواملی مانند آب و رطوبت مقاومت بیشتری دارد. کابینت‌های انزو دارای رنگ سفید براق هستند و به خاطر متریال و میزان مواد اولیه استفاده شده در تولید آن ها، قیمت بالا‌‌‌تری نسبت به سایر کابینت‌ها دارند.

قیمت کابینت انزو چقدر است؟

عواملی مانند متراژ، نوع روکش و تزئیناتی که بر کابینت اعمال می‌باشد، بر قیمت آن تاثیر گذار هستند. از طرف دیگر قیمت کابینت انزو بر اساس ضخامت ام دی اف استفاده شده در ساخت در و نوع پوششی که بر روی آن کشیده می‌شود متغیر است. این موضوع سبب شده تا بسیاری از شرکت‌ها در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی از این نوع از کابینت‌ها استفاده کنند.

قیمت کابینت ممبران

قیمت کابینت ممبران از مهم ترین مواردی می‌باشد که اغلب افراد در زمان انتخاب و خرید کابینت ممبران برای آشپزخانه به دنبال دلیل تفاوت در قیمت آن هستند. برای آشپزخانه‌‌‌‌هایی که به سبک کلاسیک طراحی میشوند، کابینت ممبران یا وکیوم یکی از بهترین گزینه‌‌‌‌ها به شمار می‌رود؛ اما واقعیت این است که قیمت آنها نسبتا گران بوده و تنوع در نرخ‌‌‌‌های این کابینت‌‌‌‌ها بسیار زیاد می‌باشد.

کابینت ممبران یا وکیوم یکی از زیباترین انواع کابینت آشپزخانه می‌باشند. که اصالت و زیبایی کابینت کلاسیک و چوبی را با طراحی مدرن تلفیق نموده و به همین دلیل با استقبال بالایی مواجه شده اند. علیرغم طراحی و جلوه حرفه ای و منحصر به فرد این گروه از کابینت ها، قیمت نسبتا گران آنها یک نقطه منفی به شمار می‌رود. اما لازم به ذکر است که در تعیین قیمت کابینت ممبران فاکتورهای متعددی تاثیرگذار هستند که با اطلاع از هر یک می‌توان شرایط را برای انتخاب و خرید کابینت‌‌‌‌های ارزان تر فراهم نمود. اگر به دنبال پاسخی برای این سوال هستید که قیمت کابینت ممبران متری چند؟ لازم است از عوامل مهم در نرخ گذاری آنها اطلاع داشته باشید که عبارتند از:

  • قیمت کابینت ممبران یا وکیوم بر اساس جنس بدنه: در تولید و ساخت کابینت‌‌‌‌های گلاس، ممبران، چوبی و غیره توجه به بدنه و میزان استقامت آنها در برابر وزن، نم و رطوبت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد.
  • قیمت کابینت ممبران بر اساس طرح: با مرور نمونه کارهای اجرا شده از کابینت‌‌‌‌های ممبران اولین ویژگی که از آنها به چشم میخورد، کنده کاری و طرح‌‌‌‌های هنرمندانه در روی درب و سرستون‌‌‌‌ها و غیره می‌باشد. این طرح‌‌‌‌ها با دستگاه‌‌‌‌های سی ان سی اجرا شده و تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی ظاهری کابینت دارند.
  • قیمت روکش کابینت وکیوم: کابینت‌‌‌‌های ممبران دارای بدنه ام دی اف می‌باشند که لایه‌‌‌‌های پی وی سی بر روی آنها روکش میشود. جنس این لایه ارتباط مستقیم با طول عمر کابینت داشته و به همین دلیل لازم است از برندهای شناخته شده و معتبر تهیه شود.

مشاوره روش انتخاب کابینت مناسب برای خانه

آشپزخانه شما قلب خانه‌تان است و طراحی درست و اصولی این محل تاثیر زیادی در زیبایی خانه شما دارد. برای انتخاب و خرید کابینت باید عوامل زیادی را از جمله قیمت مناسب، کیفیت خوب و زمان آماده سازی بررسی کنید و در نظر گرفتن همه این موارد می‌تواند استرس‌زا و چالش‌برانگیز باشد. اگر در انتخاب مدل کابینت خود مردد هستید، بودجه‌ی کافی ندارید یا نمی‌دانید باید از چه کسی کمک بگیرید و به چه طراحانی اعتماد کنید، می‌توانید همه روزه از طریق شماره تلفن ۰۹۱۲۸۲۵۱۲۵۲ با کارشناسان و طراحان گروه گریت کابینت در ارتباط بوده و از طریق سایت نمونه کارها و پروژه‌‌‌‌های انجام شده را مشاهده نمایید. همچنین با مراجعه به سایت شرکت کابینت گریت می‌توانید از مشاوره‌ی واتساپی و آنلاین ما بهره‌مند شوید. ما به شما کمک می‌کنیم که جانی دوباره به آشپزخانه و منزلتان ببخشید!