11

اگر مدت زیادی است در دفاتر اداری کار می‌کنید، احتمالا می‌دانید که نشستن روی صندلی در تمام روز چه فشاری به بدنتان وارد می‌کند. ممکن است دچار بدن درد شوید یا عضلاتتان دچار گرفتگی شوند. تمامی این موارد به دلیل عدم رعایت اصول ارگونومی در صندلی اتفاق می‌افتند. انواع مدل صندلی اداری در بازار موجود است گه با شناخت آن‌ها، می‌توانید انتخاب مناسب داشته باشید.

برای شغل‌هایی که نشستن طولانی‌مدت پشت میز کار در آن‌ها ضروری است، داشتن یک صندلی ارگونومیک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اما چطور می‌توانیم ویژگی‌های یک صندلی خوب را بشناسیم؟ با ما همراه باشید تا ابتدا ویژگی‌های یک صندلی استاندارد را با هم بررسی کنیم و سپس با انواع صندلی اداری بیشتر آشنا شویم.

ویژگی‌ها و مشخصات صندلی اداری استاندارد

افراد براساس سلیقه‌شان محصولات را انتخاب می‌کنند اما در هنگام خرید صندلی اداری، علاوه بر سلیقه، باید به اصولی توجه شود که به آنها استانداردهای ارگونومیک می‌گویند. وقتی صندلی اداری می‌خرید، باید توجه کنید که ویژگی‌های زیر را داشته باشد. در این صورت، در طول روز تجربه راحتی از کار کردن خواهید داشت و فشار زیادی هم به بدن شما وارد نخواهد شد.

صندلی اداری با ارتفاع قابل تنظیم

در صورتی که صندلی ارتفاع کمی داشته باشد و قادر به تنظیم آن با ارتفاع میز نباشید، دست‌های شما پایین‌تر از سطح میز قرار می‌گیرد. در این حالت برای کار با کی‌بورد، پاسخ‌دادن به تلفن و یا حتی استفاده از سطح میز، با مشکل مواجه می‌شوید. تکرار این موضوع در زمان طولانی، باعث بروز مشکلاتی مثل درد در قسمت شانه و گردن و یا مشکلات جدی‌تری مثل سندرم تونل کارپال خواهد شد.

22

در سمت مقابل اگر ارتفاع صندلی شما خیلی بالا باشد، ممکن است مجبور شوید برای تایپ کردن یا کار با کامپیوتر روی میز خم شوید. این موضوع باعث فشار به گردن شما و بروز مشکلات مرتبط با آن خواهد شد. همچنین پاهای شما ممکن است به سطح زمین نرسد و به همین خاطر دچار درد کمر نیز خواهید شد.

برای جلوگیری از این مشکلات، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که یک صندلی با ارتفاع قابل تنظیم تهیه کنید تا بتوانید ارتفاع آن را بسته به نیاز خودتان تغییر دهید. در صورتی که ارتفاع صندلی شما به درستی تنظیم شده باشد، آرنجتان با زاویه ۹۰ درجه خم می‌شود و هیچ فشاری به آن وارد نخواهد شد. همچنین کف پاهای شما نیز باید به صورت کاملا تخت با زمین در ارتباط باشد.

اگر کوتاه قد هستید، یک باکس کوچک یا زیرپایی می‌تواند به شما کمک کند که از آویزان شدن پاهایتان جلوگیری کنید و بتوانید به آن‌ها استراحت دهید.

عمق و عرض کافی

در صورتی که عمق و عرض قسمت نشیمن صندلی کافی نباشد، نمی‌تواند تجربه راحتی از نشستن را برای شما رقم بزند. برای پیدا کردن یک صندلی که عمق کافی دارد، باید توجه داشته باشید که در حالی که پشت شما کاملا به پشتی صندلی چسبیده است، زانوها حدودا ۲ تا ۵ سانتی‌متر از قسمت جلوی صندلی فاصله داشته باشند. در واقع باید بتوانید به راحتی دو انگشت خودتان را بین زانوها و جلوی صندلی جای دهید.

33

اگر فرد قدبلندی هستید، پیدا کردن یک صندلی که عمق کافی داشته باشد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در صورتی که عمق صندلی مناسب باشد، تقسیم وزن بین قسمت نشیمن‌گاه و ران‌های شما به درستی انجام می‌شود. همین موضوع برای افراد قد کوتاه نیز صادق است. فاصله بین قسمت جلوی صندلی و پشت زانوهای شما باید به شکلی باشد که صندلی به زانوهای شما فشار وارد نکند.

پشتی کمر قابل تنظیم

زمانی که مجبور باشید برای مدت زمان طولانی روی صندلی بنشینید، یک صندلی با پشتی کمر مناسب باعث می‌شود که فشار روی عضلات کمر شما به شکل چشم‌گیری کاهش پیدا کند.

با استفاده از یک صندلی که پشتی کمر آن قابل تنظیم است، می‌توانید ارتفاع پشتی را به شکلی تنظیم کنید که خمیدگی طبیعی ستون فقرات شما به درستی حفظ شود. همچنین می‌توانید پشتی مخصوص انحنای ستون فقرات را به صورت جداگانه نیز خریداری کنید. صندلی‌های مجهز به پرکننده گودی کمر قابل تنظیم، برای افرادی که مجبورند ساعات طولانی پشت میز بنشینند مناسب‌تر هستند.

دسته قابل تنظیم

در گذشته، دسته‌های صندلی اداری معمولا نادیده گرفته می‌شدند. دلیل این موضوع هم این بود که به عقیده خیلی از افراد، دسته یک آپشن لوکس محسوب می‌شد. در سال‌های اخیرا کاربران متوجه شده‌اند که دسته‌های صندلی از اهمیت بالایی برخوردار هستند و وجود آن‌ها می‌تواند برای کاهش خستگی و افزایش سلامتی شما در طول روز مفید باشد. بنابراین ابتدا تقاضا برای خرید صندلی اداری با دسته و سپس صندلی اداری با دسته قابل تنظیم افزایش پیدا کرد.

44

وجود دسته صندلی می‌تواند در حفظ حالت نشستن عمودی کاربر موثر باشد و کمک کند بخشی از وزن قسمت بالای تنه او به کمر وارد نشود. کاربر باید امکان تنظیم دسته‌های صندلی را داشته باشد و در حالتی که پشتش را کاملا به صندلی تکیه داده و پاهایش روی زمین است، به‌راحتی دستانش را روی دسته‌ها قرار دهد. همچنین در این حالت دست‌های کاربر با کی‌بورد باید به صورت کاملا موازی و هم راستا قرار بگیرند و آرنج هم باید به صورت ۹۰ درجه خم شده باشد.

صندلی‌هایی که دارای دسته ارگونومیک هستند به افراد کمک می‌کند که حالت طبیعی بالاتنه را حفظ کنند. با استفاده از این دسته‌ها نیازی به خم شدن روی موس و کی‌بورد نیست. به همین خاطر با استفاده از این صندلی‌ها می‌توان با راحتی بیشتری به کارهای روزمره پرداخت.

نرمی کافی

اگر تمام روز را روی یک سطح سفت بنشینید، دچار درد زیادی در قسمت‌های کمر و پاها خواهید شد. همچنین صندلی‌هایی که خیلی نرم هستند هم ممکن است مشکلاتی را در طول روز برای شما رقم بزنند. یک صندلی ارگونومیک مناسب باید در قسمت‌های پشت، نشیمن‌گاه و ران‌ها دارای فوم کافی و باکیفیت باشد.

این فوم نباید به اندازه‌ای نرم باشد که داخل آن غرق شوید. همچنین نباید به اندازه‌ای سفت باشد که باعث درد یا بی‌حسی در بدن شما شود. برخی افراد ترجیح می‌دهند رویه صندلی آن‌ها از جنس مش یا پارچه‌های قابل تنفس باشد تا در هنگام نشستن طولانی مدت دچار تعریق زیادی نشوند.

55

انواع صندلی اداری

زمانی که صحبت از صندلی اداری می‌شود، ذهن خیلی از افراد به سمت صندلی‌های با پایه چرخدار و با پشتی بلند می‌رود اما جالب است بدانید که صندلی‌های اداری از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند.

هرکدام از این صندلی‌ها بسته به نوع کاربری و محل استفاده، از طراحی متفاوت‌تری برخوردار هستند تا بهترین تجربه ممکن را برای فرد استفاده کننده رقم بزنند. برای مثال صندلی مدیریت دارای ویژگی‌هایی است که معمولا در صندلی‌های کارمندی دیده نمی‌شود. در سمت مقابل ویژگی‌های صندلی کارمندی هم با صندلی مدیریت متفاوت است. در ادامه با ما همراه باشید تا انواع مدل صندلی اداری را با هم مورد بررسی قرار دهیم.

صندلی مدیریت

یکی از پرکاربردترین صندلی‌ها در ادارات، صندلی مدیریت است. این صندلی‌ها معمولا پشتی بلندی دارند و از ابعاد بزرگتری هم نسبت به سایر صندلی‌ها برخوردار هستند. به دلیل ابعاد بزرگتر، وزن این صندلی‌ها نیز نسبت به دیگر انواع صندلی سنگین‌تر است و فضای بیشتری از محل کار شما را هم اشغال می‌کند.

صندلی مدیریت معمولا براساس طراحی میز و دکوراسیون دفتر کار انتخاب می‌شود. این صندلی بهترین گزینه‌ برای مدیرهایی به شمار می‌رود که ساعت‌های طولانی از طول روز را پشت میز کار خودشان می‌گذرانند. البته این صندلی‌ها نسبت به صندلی‌های اداری دیگر مثل صندلی کارشناسی و کارمندی قیمت بیشتری دارند.

66

صندلی کارمندی

صندلی‌های کارمندی معمولا از لحاظ کیفیت با صندلی‌های مدیریت قابل مقایسه هستند اما به دلیل فضای محدودی که در اختیار کارمندها قرار دارد، معمولا ابعاد کوچک‌تری دارند و وزن آن‌ها نیز سبک‌تر است.

بسته به نوع کاربری که برای صندلی در نظر دارید، می‌توانید از صندلی‌های پشت بلند یا پشت کوتاه استفاده کنید. بسته به مکانیزم به کار رفته در صندلی کارمندی، ارتفاع نشیمن، عمق نشیمن و زاویه پشتی صندلی قابل تنظیم است تا تجربه راحت‌تری از نشستن پشت میز کار خودتان داشته باشید. همچنین صندلی کارمندی به دلیل ابعاد جمع و جوری که دارند در منازل هم به عنوان صندلی میز کامپیوتر یا صندلی میز تحریر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

صندلی کارشناسی

صندلی کارشناسی نیز در واقع یک نوع صندلی کارمندی است که امکانات بیشتری نسبت به آن دارد. به عنوان مثال ممکن است مکانیزم به کار رفته در صندلی کارشناسی، پیشرفته‌تر از مکانیزم صندلی کارمندی باشد و به همین خاطر فرد استفاده کننده راحتی بیشتری هنگام کار با آن خواهد داشت.

صندلی کارشناسی عموما قیمت بیشتری نسبت به صندلی‌ کارمندی دارد. بنابراین برای فضاهایی مثل مراکز ارتباط با مشتریان که لازم است کاربران زیادی در آن مشغول به‌کار باشند، مناسب‌تر است. در نتیجه در مکان‌هایی که به تعداد زیادی صندلی نیاز است، سازمان‌ها به سراغ خرید صندلی کارمندی می‌روند.

صندلی کنفرانس

صندلی کنفرانس یکی از مهم‌ترین صندلی‌های اداری به شمار می‌رود. به دلیل این‌که این نوع صندلی معمولا در مکان‌هایی قرار می‌گیرد که ارباب رجوع و مشتریان احتمالی در آن رفت و آمد دارند، طراحی و کارایی صندلی کنفرانس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. راحتی صندلی کنفرانس باعث می‌شود کاربران بتوانند در طول جلسات احساس آرامش ذهنی خودشان را حفظ کنند و دیرتر خسته شوند.

77

صندلی‌های کنفرانس باید از استانداردهای جهانی تبعیت کنند تا از خسته شدن سریع کاربر جلوگیری کنند. صندلی کنفرانس نباید خشک باشد و با نشستن روی آن باید احساس راحتی کنید. عدم رعایت استانداردهای ارگونومی در زمان خرید صندلی کنفرانس باعث می‌شود که فشار زیادی به ستون فقرات شما و مهمانانتان وارد شود و در طول جلسات، بازدهی لازم را نداشته باشید.

صندلی منشی

یکی از صندلی‌های کاربردی برای دفتر کار، صندلی منشی است. این صندلی‌ها معمولا ابعاد کوچک‌تری دارند و منشی دفتر شما می‌تواند به راحتی روی آن جابجا شود. در عین حال که صندلی منشی از راحتی قابل قبولی برخوردار است، استحکام آن نیز معمولا بالاتر از صندلی‌های دیگر است و از وارد شدن فشارهای نامتعارف به بدن جلوگیری می‌کند.

لازم به ذکر است در بسیاری از دفاتر کار از همان صندلی کارمندی یا کارشناسی برای صندلی منشی استفاده می‌کنند.

صندلی انتظار

صندلی انتظار، نوعی صندلی است که به نمونه‌های دو یا چند نفره آن صندلی گروهی نیز گفته می‌شود. این صندلی در مکان‌هایی مثل مطب‌ها، دفتر وکلا، بیمارستان‌ها و دیگر مکان‌هایی که کاربر ممکن است مدت زمان زیادی منتظر باشد، به‌کار برده می‌شود. در این صندلی‌ها معمولا از پایه‌ها و دسته‌های فلزی استفاده می‌شود تا محصول طول عمر بالاتری داشته باشد. همچنین این صندلی بدون میز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

صندلی انتظار در انواع یکنفره به صورت مجزا و در انواع دو الی پنج‌نفره به صورت گروهی ساخته می‌شود. در انواع گروهی، فقط دو پایه در هر طرف صندلی وجود دارد و به این ترتیب، قیمت صندلی انتظار به شکل چشمگیری کاهش خواهد یافت.

88

صندلی کانتر

صندلی کانتر یا صندلی اپن، نوعی از صندلی است که معمولا در قسمت کافه‌تریا یا ناهارخوری دفتر کار مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای خرید این صندلی بیشتر کاربردی‌ بودن و دوام آن مهم است. صندلی‌های کانتر در انواع مختلفی مثل صندلی کانتر بدون پشتی، صندلی کانتر پشتی‌دار، صندلی کانتر فلزی، صندلی کانتر حصیری، صندلی کانتر پلاستیکی و صندلی کانتر چوبی دسته‌بندی می‌شوند که هرکدام ویژگی‌ها و قابلیت‌های مختص خود را دارند. حال این‌که از کدام نوع صندلی کانتر باید استفاده کنید به نیازهای شما و انتظاراتی که از صندلی کانتر دارید برمی‌گردد.

تفاوت صندلی‌های مدیریتی، کارمندی و کارشناسی

حال که با انواع مدل صندلی اداری آشنا شدید، شاید برای شما تفاوت برخی از صندلی‌ها مانند مدیریتی، کارشناسی یا کارمندی بحث برانگیز باشد. در جواب به این سوال همراه ما باشید تا با تفاوت این 3 صندلی با یکدیگر بیشتر آشنا شوید.

تفاوت صندلی کارمندی با صندلی کارشناسی

صندلی کارمندی معمولا به دلیل اینکه باید در تعداد بالایی خریداری شود، از قیمت پایین‌تری برخوردار است. این قیمت پایین با کاهش قابلیت‌ها و ویژگی‌های صندلی به دست آمده است. برای مثال صندلی‌های کارمندی ظاهر ساده‌تری دارند و جزئیات ظاهری زیادی هم در آن‌ها وجود ندارد. همچنین امکانات صندلی کارمندی نسبت به صندلی کارشناسی کمتر است.

هر کدام از این دو صندلی کاربردهای خاص خودشان را دارند. برای مثال صندلی‌های کارمندی برای دفاتری مناسب هستند که فضای محدودی دارند و کارمند مجبور است در طول روز به صورت مرتب از جای خود بلند شود. با توجه به همین نکته، ابعاد صندلی‌های کارمندی کوچک‌تر از صندلی‌های کارشناسی است و می‌توانید آن را تقریبا در هر فضایی قرار دهید.

99

در سمت مقابل صندلی‌های کارشناسی ابعاد بزرگ‌تری دارند و به تناسب ابعادی که دارند از امکانات و ویژگی‌های بیشتری هم برخوردار هستند. برای مثال صندلی‌های کارشناسی دارای مکانیزم تنظیم زاویه پشتی پیشرفته‌تری هستند و می‌توانید زاویه پشتی آن‌ها را به صورت دقیق تنظیم کنید. در حالی که در صندلی‌های کارمندی، زاویه پشتی فقط در دو حالت ثابت یا متحرک قابل تنظیم است.

تفاوت دیگر صندلی کارمندی با صندلی کارشناسی، تفاوت قیمت آن است. صندلی کارشناسی از آن‌جایی که امکانات و ویژگی‌های بیشتری دارد، قاعدتا قیمت بیشتری نسبت به صندلی‌های کارمندی خواهد داشت. به همین خاطر اگر به تعداد صندلی زیادی نیاز دارید، بهتر است به سراغ صندلی‌های کارمندی بروید که قیمت کمتری هم دارند. اما در صورتی که قصد دارید در تعداد کم خرید کنید و محدودیت بودجه هم ندارید، صندلی کارشناسی گزینه مناسب‌تری برای شما به شمار می‌رود.

تفاوت صندلی مدیریت با صندلی کارمندی

مهم‌ترین تفاوت صندلی‌های کارمندی و صندلی مدیریت، نوع پشتی مورد استفاده در این صندلی‌ها است. در صندلی‌های مدیریت اندازه پشتی بلند است و ارتفاع پشتی به شکلی است که معمولا بلندتر از ارتفاع کاربر استفاده کننده است. در سمت مقابل صندلی‌های کارمندی از پشتی کوتاه‌تری برخوردار هستند و ارتفاع پشتی معمولا تا شانه‌های کاربر استفاده کننده است.

جنس رویه استفاده شده نیز یکی دیگر از تفاوت‌های صندلی مدیریتی با صندلی کارمندی است. در صندلی‌های مدیریتی از موادی مثل چرم مصنوعی یا چرم طبیعی برای رویه صندلی استفاده می‌شود در حالی که معمولا برای صندلی‌های کارمندی از موادی مثل پارچه یا مش برای قسمت رویه استفاده می‌شود. البته در سال‌های اخیر، صندلی‌های مدیریت با رویه مش نیز به بازار عرضه شده که بیشتر مورد استقبال مدیران جوان قرار گرفته است.

0000

مکانیزم مورد استفاده در صندلی مدیریتی معمولا پیشرفته تر از صندلی‌های کارمندی است و کاربر می‌تواند تمامی ویژگی‌های صندلی مثل ارتفاع، زاویه پشتی، زاویه نشیمن، عمق و عرض صندلی، ارتفاع دسته‌ها و... را به صورت کامل کنترل کند.

تفاوت صندلی مدیریت با صندلی کارشناسی

مهم‌ترین تفاوت صندلی مدیریت با صندلی کارشناسی، ظاهر آن است. صندلی‌های مدیریت معمولا ظاهر لوکس‌تری دارند و به دلیل اینکه با توجه به دکوراسیون اتاق مدیریت خریداری می‌شوند، امکان شخصی‌سازی بیشتری دارند‌. در سمت مقابل این نوع صندلی فقط در اتاق‌های مدیریت قابل استفاده است و به دلیل قیمت زیاد و حجم بالا، معمولا مناسب استفاده در فضاهای دیگر نیستند.

صندلی‌های کارشناسی دارای ظاهر ساده‌تری هستند و به دلیل وزن و حجم کم می‌توانید در هر فضایی از آن‌ها استفاده کنید. ویژگی‌های بیشتر صندلی‌های مدیریت نسبت به صندلی کارشناسی باعث شده که صندلی مدیریت قیمت بالاتری هم نسبت به صندلی کارشناسی داشته باشد.

بهترین صندلی اداری را از کجا بخرم؟

برند الوند با ارائه طیف وسیعی از انواع صندلی اداری، نظر بسیاری از شرکت‌ها و کارکنان آن‌ها را به خود جلب کرده است. این برند به عنوان یکی از بهترین مراجع خرید صندلی اداری در ایران محسوب می‌شود.

شرکت مبلمان اداری الوند با بیش از ۵۰ سال تجربه به عنوان ارائه دهنده انواع مدل صندلی اداری مانند صندلی مدیریتی، صندلی کارشناسی و کارمندی، صندلی کنفرانس، صندلی انتظار، صندلی کانتر و همچنین تولیدکننده طیف وسیعی از انواع میز، پارتیشن، انواع کابینت، فایل، کتابخانه و... شناخته شده است.

این شرکت با توجه ویژه به کسب رضایت مشتری و ارائه خدمات پس از فروش، توانسته است محصولاتی باکیفیت و با دوام بالا به بازار مبلمان اداری کشور عرضه کند. برای شناخت بیشتر محصولات این برند را خرید مبلمان اداری به نشانی www.alvandworkstyle.com/shop/ مراجعه کنید.