آشنایی با فواید و عوارض خوردن پسته
پسته برای بدن انسان خواص و فواید بسیار زیادی دارد اما باید از مصرف زیاد آن هم پرهیز کرد زیرا پسته برای برخی از افراد خوب نیست و باید از خوردن پسته پرهیز کنند. از مزایای آن می توان گفت که پسته رژیم غذایی سالمی برای قلب است که نمودار احتمال بیماری های قلبی عروقی را در انسان کاهش می دهد. پسته غنی از آنتی اکسیدان لوتین است اما مضراتی نیز دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
- فواید خوردن پسته
مصرف پسته در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی موثر است. پسته همچنین کمک می کند تا ضربان قلب شما منظم و آرام شود و کلسترول بد خون را کاهش می دهد. مغز پسته نیز به دلیل داشتن آهن خون ساز است و افرای که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند. به دلیل همین خواص نیز از پسته در بسیاری از انواع شیرینی استفاده می شود. خرید و سفارش آنلاین پسته نیز یکی از گزینه های پرطرفدار قنادی ها است.
پوست سفید پسته برای بواسیر مفید است و برای درمان آن هم استفاده می شود که موجب تسکین درد و تخفیف بیماری می شود. پسته در قیمت های متنوعی در بازار وجود دارد که خرید مغز پسته تازه به صورت کیلویی یا انواع اکبری، رفسنجان و غیره با یکدیگر متفاوت است و کیفیت های متنوعی دارد. همچنین:
- خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند.
- مغز و ذهن را تقویت می کند.
- برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
- برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود.
- پسته معده را تقویت می کند.
- برای تسکین سرفه مفید است.
- اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
- جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است.
- جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.
پوست سبز پسته نیز دارای خواص زیر است:
- برای استحکام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید.
- برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آن را بنوشید.
- بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است.
- جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.
- دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
- دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است.
- عوارض خوردن پسته
همانطور که اشاره کردیم پسته دارای خواص بسیاری است اما مصرف آن به افرادی که میزان تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمی شود، همچنین به دلیل هضم دشوار آن برای معده مناسب نبوده و خوردن زیاد آن موجب گرمی بدن و کهیر و دانه های قرمز رنگ در پوست می شود .برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف کرد.
همچنین بهتر است افرادی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماری های نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه از این مغز استفاده نکنند زیرا شرایط را برای آنها بدتر خواهد کرد. علاوه بر این مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و افرادی که مزاج گرمی دارند بهتر است از آن کمتر مصرف کنند.
مغز پسته همچنین به دلیل دارا بودن طبیعتی گرم احتمال بروز کهیر و جوش های پوستی را نیز افزایش می دهد و خوردن پسته برای افرادی که حساسیت پوستی دارند مناسب نیست؛ به دلیل داشتن چربی بالا و هضم دشوار نیز برای کسانی که معده ای ضعیف دارند مضر است.
از سوی دیگر مقدار مصرف پسته هم باید کنترل شده باشد و بیشتر از 10-20 عدد پسته در روز نباید مصرف شود. زیرا کالری اضافی به بدن می تواند به تنهایی هم مضر باشد. همچنین میتواند شما را دچار دل درد و اسهال و یا نفخ زیاد کند که این موضوع برای خانم های باردار هم به مراتب بیشتر از دیگران احساس می شود.
گاهی اوقات افرادی که آلرژی دارند بهتر است از پسته با احتیاط بیشتری استفاده کنند زیرا مصرف زیاد آن موجب تشدید آلرژی آنها خواهد شد. ایجاد ورم، سرفه، تهوع، اشکال در تنفس و غیره از عوارض خوردن زیاد پسته در افراد با حساسیت بالا است.
ارسال نظر