مواد لازم برای ایجاد کسبوکارهای اینترنتی...
با پیشرفت فناوری، شکل و روش کسبوکارها نیز تغییر کرده است و بسیاری از افراد نیز به جای انتخاب شغل اداری و ترجیح میدهند کسبوکار مربوط به دانش و مهارت خود و یا حتی فروش محصولات دیگران بپردازند. در واقع کسبوکار اینترنتی به مشاغلی گفته میشود که از طریق اینترنت و ارائه خدمات و کالا به مشتریان موجب درآمدزایی شود و این روزها مخاطبان بسیار زیادی را جذب کرده است که البته برای جذب مشتریان و مخاطبان هدف بیشتر راههای تبلیغاتی مختلفی وجود دارد، یکی از راههای جذب مخاطب در کسبوکارهای اینترنتی، تبلیغات برای آن کسبوکار است. فرقی نمیکند چه محصول یا خدماتی ارائه داده میشود و یا کسبوکار چقدر کوچک و نوپا است؛ تبلیغات برای هر شغلی لازم است.
بازاری به نام اینترنت...
با همهگیر شدن استفاده از اینترنت، حتی فروشگاههای بزرگ نیز وبسایتها و شبکههای مجازی مخصوص به خود را دارند، اما سوال اصلی این است که کسبوکارهای اینترنتی چه خدمات و محصولاتی را میتوانند به مشتریان خود ارائه دهند.
- فروش محصولات یا کالایی است که خود صاحب کسبوکار آنها را تولید میکند یا میتواند کالاها یا محصولات کارخانه یا شرکت خاصی را به در فروشگاه اینترنتی خود به مشتریان عرضه کند.
- فروش خدمات، چنین مشاغلی در واقع واسط بین مشتریان و شرکتهای ارائه دهنده خدمات هستند، این خدمات میتواند، ارائه خدماتی مثل فروش دامنه و هاست، فروش خطوط خدماتی و... باشد.
- سایتهای آموزشی نیز جزئی از کسبوکارهای اینترنتی هستند،که در آن بستههای آموزشی مختلف تحصیلی برای فروش تهیه شده است.
- تولید محتوا، وقتی صحبت از تولید محتوا میشود با حجم گستردهای از دستهبندیهای مختلف محتواهای متنی و تصویری در حیطههای مختلف روبهرو میشویم؛ به طور مثال تولید محتواهای متنی، ویدئویی، پادکست و ...
مواد لازم ...
راهاندازی کسبوکارهای اینترنتی نیز مثل سایر مشاغل نیاز به مواردی دارد که باید پیش از اقدام آنها را بررسی کرد:
شناخت توانایی و مهارت فردی
کسبوکارهای اینترنتی به فعالیتهایی گفته میشود که شخص ایجاد کننده خود باید مسئولیت آن را برعهده گیرد که در ادامه میتواند گستردهتر شده و از سایر افراد نیز کمک گرفته شود. اولین گام برای ایجاد چنین مشاغلی، شناخت توانایی فردی است، شخص باید بداند که در چه زمینهای توانایی و یا مهارت لازم را دارد.
حوزه کاری و علاقه
از مهمترین الزامات برای راهاندازی کسبوکارهای اینترنتی مشخص کردن حوزه کاری است که با علاقه ایجاد کننده کسبوکار نسبت مستقیم دارد. بارها شنیده شده است که رشتهی تحصیلی افراد با شغلی که انتخاب کردهاند هیچ ارتباط ندارد، از این رو این عدم تطابق بین حوزه کاری و علاقه آنها دلیل اصلی استعفای کارمندان و یا عدم وجود علاقه به کسبوکارشان است. کسبوکارهای اینترنتی باعث شده است تا مخاطبان به دنبال علاقهی خود رفته و بهترین موفقیت را کسب کنند.
بازار رقیبان
اگر به عنوان یک خالق کسبوکار اینترنتی شغلی را که ارائه کردهاید منحصر به فرد است جای نگرانی ندارد، اما اگر کسبوکار شما مثل سایر مشاغل اینترنتی است باید بازار رقبای خود را بررسی کنید. این بررسی این امکان را به شما میدهد تا با دید بازتر و شناخت بیشتر از شغلی که انتخاب کردهاید با موانع و مشکلات آن برخورد کنید.
وبسایت
برای کسبوکارهای اینترنتی، وبسایت و شبکههای اجتماعی، حکم مغازه، فروشگاه یا شرکت آنها را دارد و درواقع ویترین اصلی کار است، چرا که مشتریان در واقع باید از نظر بصری جذب محصولات شده تا ترغیب به خرید شوند.
تبلیغات حرفهای
کسبوکارهای اینترنتی نیز مثل سایر مشاغل بزرگ، نیاز به تبلیغات گسترده دارند، برخی بازاریابان موفق نیز بر این باورند که هرچه میزان تبلیغات برای کسبوکاری بیشتر باشد، نرخ بازگشت سرمایه هم بیشتر است. راهکارهای مختلف و نوینی برای تبلیغات وجود دارد، مثل اتخاذ روشهای بازاریابی پیامکی که راهاندازی آن برای مشاغل نوپا و اینترنتی بسیار آسان و مقرون به صرفه بوده و نیازی به استخدام افراد متخصص در این زمینه نیست، تنها با خرید پنلهای ارسال پیامک انبوه و خطوط خدماتی این امر تحقق پذیر میشود چرا که داشتن تعرفه پیامک مناسب هم در راه اندازی کسبوکارهای اینترنتی موثر است زیرا همان طور که گفته شد بسیار مقرونبه صرفه است، همچنین از همه مهمتر امکان انتخاب مخاطبان هدف است، وقتی کسبوکاری تازه نفس است، باید شناخت دقیق از مخاطبان هدف خود و بازخورد آنان به دست آورد، برای چنین کاری نیاز به ارسال پیامکهای تبلیغاتی انبوه دارد، با انتخاب پنلی با تعرفههای مناسب میتواند برای مخاطبان گروههای مختلف پیامک ارسال کند و گزارش دقیقی از میزان بازخورد مشتریان را از طریق پنل دریافت کند که اطلاعات بسیار ارزشمندی است.
برند شخصی Personal Branding
شاید پیشتر موقعیت تعریف دیگری داشت، افراد پس از فارغالتحصیلی در دانشگاه، وارد بازار کار میشدند و آخر هر ماه مبلغی را به عنوان دستمزد دریافت میکردند اما با پیشرفت تکنولوژی، دنیا تغییرات بسیار زیادی را به خود دیده است. دیگر فارغالتحصیلی از دانشگاه یا داشتن یک شغل با بیمه و مزایا آن چیزی نیست که ذهن یک کارآفرین یا یک فرد خلاق به دنبال آن باشد. از این رو افراد در سراسر دنیا به فکر برند و کسبوکار مربوط به خودشان افتادند که این تحول بسیار شگرف در دنیای کسبوکارهای بزرگ و اینترنتی به شمار میرود.
ساختن برند شخصی برای کسبوکار ها نیز برای فروشگاه های اینترنتی تازه کار جزء اولویتها است به این دلیل که:
دستیابی به تحصیلات و گواهینامههای تحصیلی بسیار ساده و در عین حال ارضاء کننده نیازهای افراد خلاق و کارآفرین نیست. از این رو برندسازی میتواند یکی از تمایزات دنیای کنونی باشد.
برای افرادی با تفکر کارآفرینی و ارائه خدمات خاص، برند شخصی میتواند متمایز کنند از سایر رقبا عمل کند.
داشتن یک برند شخصی، به عنوان یک چهره انسانی میتواند احساسات مشتریان را درگیر کرده و آنان خود را جزئی از برند بدانند.
هنگامی که در برند سازی موفق عمل کنید، به جای آنکه همواره در تلاش برای به دست آوردن مشتریان جدید باشید، این مشتریان هستند که تمایل دارند که به سمت برند شما بیایند.
برای نسل جدید، تصور دنیای بدون اینترنت بسیار دور از ذهن است، این امر میتواند مشاغل سنتی و قدیمی را که سالهای سال با روشهای تبلیغاتی قدیمی سعی داشتند خود را به مشتریان معرفی کنند، غیر قابل تصور باشد که حالا بخواهند از وبسایتها و سایر شبکههای اجتماعی استفاده کنند. اما لازم است گفته شود که اگر میخواهید در بین رقیا متمایز عمل کنید باید با تکنولوژی، اینترنت و خواستههای مخاطبان همسو باشید. کسبوکارهای اینترنتی یکی از جذابترین، متنوعترین و محبوبترین مشاغلی است که هر فردی با هر بودجه و تحصیلات و مدرکی، میتواند آنرا راهاندازی کرده و از این طریق درآمدزایی کند. با این حال صرفا وجود یک وبسایت یا یک کانال فروض محصولات یا خدمات خاص، نمیتواند کسبوکار اینترنتی را متمایز از سایر رقبا نشان دهد، رقابت و جذب مشتری چه در کسبوکارهای قدمی و چه در مشاغل اینترنتی همچنان به قوت خودش باقی است. پس صاحبین مشاغل و کسبوکارهای اینترنتی باید به دنبال راهکارها و استراتژیهای مختلف بازاریابی مثل کمپینهای تبلیغاتی و بازاریابی پیامکی باشند تا بتوانند موفقتر عمل کنند.
ارسال نظر