لپتاپ میبینم کهیر میزنم!
حتما برایتان اتفاق افتاده که یک روز تلفن همراهتان را در خانه جا بگذارید و تمام آن روز را کلافه و سردرگم سر کنید. استفاده از وسایل الکتریکی جزء لاینفک زندگیهای امروزی شده.
به گزارش پارس به نقل از مجله سیب سبز: حتما برای تان اتفاق افتاده که یک روز تلفن همراه تان را در خانه جا بگذارید و تمام آن روز را کلافه و سردرگم سر کنید. استفاده از وسایل الکتریکی جزء لاینفک زندگی های امروزی شده. هر چقدر هم که بگوییم اینها ابزار هستند و باید در خدمت ما باشند، بیشتر اوقات این ما هستیم که در خدمت تکنولوژی مدرن هستیم. طوری که حتی یک روز را هم بدون آنها نمی توانیم سر کنیم. روزی که برق می رود، کامپیوتر مان خراب می شود، تلفن خانه قطع می شود و… حتما بسیاری از کارهای ما ناتمام می ماند اما تصور کنید آدم هایی در همین دنیای پر از تکنولوژی هستند که این وسایل را تاب نمی آورند. آنها به امواجی که هر کدام از این وسایل الکتریکی ساطع می کنند واکنش نشان می دهند و دچار حساسیت بیش از حد به امواج الکترومغناطیسی (EHS) هستند. این داستان واقعی یکی از آنهاست.
این حساسیت از کجاست؟
واقعیت این است که ما انسان ها چیزی فراتر ازگوشت و خون هستیم و سیستم الکترومغناطیسی پیچیده ای داریم. این به آن معناست که این احتمال وجود دارد با امواج الکترومغناطیسی خارجی تداخل داشته باشیم. مشکل اینجاست که اهمیت تاثیر این امواج بر سلامت انسان ها ناشناخته است. زمانی که برای اولین بار در سال ۱۹۷۰ حساسیت الکترومغناطیسی مطرح شد، بیشترین مقصر را کامپیوتر و به خصوص مانیتورهای جدید می دانستند. امواج الکترومغناطیسی از این مانیتورها قوی تر است. درست است که این صفحه ها در حال حاضر LCD یا پلاسماست اما باز هم کمی موج منتشر می کند.
مشکل جولیا تیلورچیست؟
جولیا تیلور ۵۳ ساله وقتی دید همیشه سردرد دارد به پزشک خانواده مراجعه کرد. او این سردردها را به علائم یائسگی نسبت می داد اما هر نوع مسکن و درمان خانگی و حتی هورمون درمانی کارساز نبود. او می گوید: « داشتم دیوانه می شدم. پزشکان هیچ مشکلی در من نمی دیدند و من از هر نظر سالم بودم اما سرم همچنان در حال انفجار بود. نمی توانستم کار کنم و همیشه خسته بودم. یک بار ۴ شب پشت سرهم نتوانستم بخوابم. » جولیا معتقد است علائم زمانی که آنها برای خانه وایمکس تهیه کردند بروز پیدا کرد. او می گوید: « قبل از آن من خوب بودم و زمانی که از خانه دور بودم احساس بهتری داشتم اما به محض اینکه وارد خانه می شدم، سرم درد می گرفت. »
علائم این بیماری چیست؟
شایع ترین واکنش برای فرد حساس به فرکانس های الکترومغناطیسی احساس سوزش و گرما در مناطق تحت تاثیر است. این حالت ممکن است صورت، یک طرف سر یا بخشی از بدن را در بر بگیرد که معمولا شبیه آفتاب سوختگی است. همچنین ممکن است علائم فیزیکی مانند خارش پوست یا لکه و همچنین مشکلات چشم و خشکی آن را در بر بگیرید. بعضی از شایع ترین علائم الکترومغناطیسی این موارد را شامل می شود: احساس گرما و سوزش چهره مانند آفتاب سوختگی، خشکی شدید غشای مخاطی گلو و چشم، مشکل در تمرکز و از دست دادن حافظه و سرگیجه، احساس آنفلو آنزا، سردرد و تهوع، دندان درد و فک درد، درد در عضلات و مفاصل و تپش قلب. بعضی از این نشانه ها می تواند به استفراغ و خواب آلودگی، بی حالی و استرس هم ختم شود که همگی نشانه های آشکار واکنش خود ایمنی به زندگی است.
عاقبت جولیا چه شد؟
سردردهای جولیا همیشگی بود. این دردها گاهی آنقدر شدید بود که فرصت یک خواب مناسب شبانه و معقول را از او می گرفت طوری که مثل خوابگردها شده بود و مدام راه می رفت. خب چرا هیچ چیز کارساز نبود زیرا دچار حساسیت به وسایل الکتریکی است. او به هر اشعه ای که از طریق امواج تلفن، موبایل، تلویزیون و لامپ های فلورسانت تولید شده باشد، حساسیت دارد. به طور خلاصه او به زندگی مدرن حساسیت دارد. در نهایت جولیا و خانواده اش مجبور به نقل مکان شدند؛ جایی که کمتر نشانی از اشعه های تلفن همراه است. با اینکه جولیا هنوز سردرد دارد اما دردهایش بسیار خفیف تر شده و زندگی برایش قابل تحمل تر شده است.
این بیماری چقدر شایع است؟
بعضی گزارش ها تخمین می زنند ۵ درصد جمعیت، علائم بیماری حساسیت به وسایل الکتریکی را دارند. براساس یکسری تحقیقات ممکن است بسیاری از ما حساسیت به این وسایل داشته باشیم و متوجه نباشیم. هر کسی پتانسیل مبتلا شدن به این بیماری را دارد. هر سلولی در بدن، مغز یا سیستم عصبی وابسته به سیگنال های الکتریکی است اما برخی افراد حساسیت بیشتری دارند. علائم این نوع حساسیت می تواند پراکنده باشد و تشخیص و پیگیری آن را سخت تر کند. البته محققان معتقدند تعداد افرادی که دارای حساسیت های شدید به تکنولوژی هستند در حال افزایش است. در تعداد کمی از آنها این حساسیت به قدری شدید می شود که مجبور می شوند کار و محل زندگی خود را رها کنند و به قسمت هایی بروند که هنوز استفاده از تکنولوژی گسترش پیدا نکرده است.
جولیا تنها نیست!
آدم هایی مانند جولیا این روزها در حال افزایش هستند. هانا متکالف ۳۵ ساله هم به امواج الکترومغناطیسی حساس است وحتی نمی تواند نزدیک تلفن یا حتی تبلت شود. او زمانی که در معرض امواج الکترومغناطیسی قرار می گیرد دچار سردردهای شدید و دل درد می شود و حتی نگران است سلامت جنین در حال رشد در رحمش در معرض خطر قرار گیرد. او سال ۲۰۱۰ هم دچار سقط جنین شد که دلیلش نور لامپ های مهتابی بود. او می گوید: « بسیاری از وسایل مدرن امروزی مانند تلفن های همراه، آی پدها و اجاق های مایکرویو دارای امواجی هستند که مرا بیمار می کنند. اکنون که باردار هستم شرایط بسیار بدتر شده و من تا آنجایی که ممکن است باید سعی کنم از این وسایل دوری کنم. » این شرایط حتی باعث شده هانا شغل خود را رها کند و بیشتر وقتش را در خانه بگذراند. در خانه او هیچ کس حق استفاده از تلفن همراه، لپ تاپ و آی پد را ندارد و حتی یک لامپ کم مصرف هم روشن نیست. حساسیت هانا به امواج الکترومغناطیسی به قدری شدید است که او به یک روستا نقل مکان کرده و همراه با همسر ۳۴ ساله خود در آنجا زندگی می کنند. جولیا در برابر تونی کلیف جزو افراد خوش شانس است. تونی کلیف آنقدر حساسیتش شدید است که خانه را با نور شمع روشن نگه می دارد. او نمی تواند تلویزیون تماشا کند یا حتی از کتری برقی برای جوشاندن آب استفاده کند.
ارسال نظر