پنج سال پیش مکرون، لوپن را با ۶۶.۱ درصد آرا در دور دوم شکست داد، با رای دهندگانی از همه اقشار که پشت سر یک تازه وارد میانه رو جمع شدند تا نامزد راست افراطی را مغلوب کند.اکنون، نتایج نظرسنجی های جدید، حاشیه پیروزی بسیار محدودتر ۵۳ تا ۴۷ درصدی را برای مکرون نشان می دهد.

مکرون

عراق گردی مکرون ! + عکس

پیشتازی مکرون به طور قابل توجهی کاهش یافته است، وی دیر هنگام وارد کارزار انتخاباتی شد و بر اصلاحات اقتصادی نامطلوبی چون افزایش سن بازنشستگی تمرکز کرد.

اما کمپین لوپن بر کاهش قدرت خرید رای دهندگان با درآمد متوسط و پایین تر متمرکز بوده و رتبه بندی اش برای دور نخست و دور دوم انتخابات در روز ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) بهبود یافته است.

برای دور نخست انتخابات در روز یکشنبه، موسسه «اوپینیون‌وی» پیش بینی کرد که مکرون ۲۸ درصد آرا و لوپن ۲۲ درصد آرا را از آن خود کنند.

نامزدهای دیگر عقب مانده اند و برای راهیابی به دور دوم انتخابات تلاش می کنند.

یافته های موسسه اوپینیون‌وی حاکی است ژاک لوک ملانشون نامزد حزب چپگرایان تنها ۱۴ درصد آرا را در دور نخست به دست می آورد و اریک زمور نامزد راست افراطی و والری پکرس نامزد محافظه کاران به جایگاه ۹ درصدی آرا سقوط کرده اند.

یکشنبه هفته آینده مردم فرانسه برای انتخاب رئیس جمهوری کشورشان برای یک دوره پنج ساله به پای صندوق‌های رای می‌روند. از آغاز فعالیت غیررسمی نامزدهای انتخابات و گمانه‌زنی‌ها در مورد سرنوشت این انتخابات همواره نظرسنجی‌ها پیروزی مکرون را پیش‌بینی می‌کنند. این در حالی است که در هفته‌های گذشته با کاهش محبوبیت مکرون، مهم‌ترین رقیب راستگرا توانسته فاصله خود را با او کم کند.

سخنرانی مکرون درباره ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل

مکرون یک سال پس از آغاز ریاست جمهوری‌ با مخالفت‌های گسترده به سیاست‌های دولتش مواجه شد که به سرعت سازمان‌دهی شد و وسعت یافت. این اعتراضات با عنوان «جلیقه‌ زردها» در فاصله سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ توانست به طور قابل توجهی دولت مکرون را بی ثبات کند.

در پاییز ۲۰۱۸، در واکنش به اعتراض مالیات بر سوخت، اعتراضاتی در سراسر فرانسه شکل گرفت که مهم‌ترین آنها در اول دسامبر و در طاق پیروزی و خیابان شانزه‌لیزه پاریس ثبت شد. اعتراضاتی که با نام «جلیقه زردها» الهام‌بخش اعتراضاتی در خارج از مرزهای فرانسه شد.

اعتراضات جلیقه زردها نخست به افزایش مالیات و بهای سوخت شکل گرفت و آغاز شد. امروز نیز کارگران روستایی و حومه شهر که ستون فقرات شورش جلیقه زردها را تشکیل می‌دادند، مشاهده می‌کنند که قدرت خریدشان در طول پنج سال مسئولیت مکرون، به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹و پس از آن عواقب جنگ اوکراین به‌طور غیرقابل‌توجهی کاهش یافته است. این قشر با افزایش شدید قیمت انرژی، بیشتر درآمد خود را صرف راه‌انداختن تراکتور و گرم کردن خانه خود می‌کنند.​

سفر مکرون به ایران حتمی است