مطابق با بند ۲۱۳ آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی «به منظور تنظیم اصول و مفاد برنامه‌های توسعه و لوایح بودجه کل کشور و ایجاد هماهنگی بین کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی، پس از تقدیم لایحه مربوط توسط دولت به مجلس،  کمیسیون تلفیق  مرکب از اعضای ذیل تشکیل می‌گردد:

  1. کلیه اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات.
  2. دونفر از هریک از کمیسیون‌های دیگر (غیر از کمیسیون‌های تحقیق، اصل نود و تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس).

اعضای مذکور در بند (۲) توسط کمیسیون‌های مربوط انتخاب و به هیأت رئیسه مجلس معرفی می‌شوند.

مأموریت این کمیسیون تا تصویب نهایی قانون برنامه توسعه یا لایحه بودجه سالانه کل کشور ادامه می‌یابد.

تبصره- کمیسیون تلفیق با حضور اکثریت مطلق اعضاء رسمیت می‌یابد.

کمیسیون تلفیق

2 مصوبه جدید کمیسیون تلفیق برای ایثارگران + جزئیات

رحیم زارع در توضیح مصوبات عصر امروز کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: در راستای رفع تبعیض در پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان و با توجه به وظایف حاکمیتی و نظارتی خطیر سازمان حفاظت محیط زیست، حقوق و دستمزد محیط بانان در سال ۱۴۰۱ در سقف منابع این سازمان افزایش پیدا می کند.

وی اضافه کرد: همچنین در اجرای قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی و اصلاحات و الحاقی بعدی آن، هیئت امنای صندوق توسعه ملی مکلف شد تا تشریفات قانونی اعطای مجوز تنفس خوراک به طرح‌های موضوع قانون را که دارای مجوز احداث از وزارت نفت هستند به نحوی پیگیری شود که مجوز تنفس خوراک مزبور حداکثر ابتدای اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ صادر و به آنها ابلاغ شود.

رفع مشکل بار مالی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در کمیسیون تلفیق برنامه ششم

زارع ادامه داد: همچنین در مواردی که صندوق توسعه ملی سهم خود از صادرات نفت خام و میعانات گازی را به صورت حواله نفتی دریافت می‌کند مجاز است حواله‌های مزبور را به عنوان تسهیلات صرف تامین منابع مورد نیاز طرح های تولیدی با اولویت طرح‌های پتروپالایشگاهی کند و بازپرداخت اصل و فرع این تسهیلات به صورت ارزی خواهد بود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 مجلس ادامه داد: به منظور تکمیل مصلاهای نیمه کاره کشور با معرفی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا موظف شد نسبت به تکمیل و تحویل مصلاها اقدام کند . براین اساس به مقدار یک‌ هزار میلیارد تومان برای مصلاهای سراسر کشور و یک‌ هزار میلیارد تومان نیز برای مصلای تهران از محل بند (ی) تبصره یک اختصاص یافت. هزینه کرد این اقدام پس از تایید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و در قبال نفت خام به نرخ رسمی صادرات نفت در مکان های مورد نظر قرارگاه، تحویل می‌شود. درآمد این بند از طریق تهاتر نفت خام با قرارگاه خاتم الانبیا تسویه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مازاد هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان از محل درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها برای ارتقای سطح مناطق کمتر توسعه یافته در قالب وام از طریق صندوق‌های رفاه دانشجویان وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی براساس سرانه دانشجویی در اختیار افراد قرار خواهد گرفت. اقساط وام‌های مذکور پس از فراغت از تحصیل و اشتغال به کار افراد پرداخت می‌شود، دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی مذکور و فرزندان رزمندگان معسر در اولویت دریافت وام هستند.

زارع در پایان اظهار کرد: همچنین به منظور ارائه تصویر درستی از ایران مصوب شد هزینه کرد اشخاص حقوقی در خصوص تولید و انتشار محتوای فرهنگی، معرفی ظرفیت‌های گردشگری به زبان‌های خارجی با هماهنگی و تایید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی قلمداد شود.

آخرین تصمیمات یارانه‌ایی کمیسیون تلفیق