افزایش اعتماد به نفس در زندگی مشترک
حتی قویترین زوجها هم، گاهی نسبت به رابطه خود، احساس ناامنی میکنند. این موضوع از کمبود اعتماد به نفس در زندگی مشترک ناشی میشود و باید در اولین فرصت، به فکر برطرف کردن آن بود. هرچقدر که در رابطه خود، اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، احساس رضایت، خوشبختی، اطمینان و آرامش بیشتری هم خواهید داشت. بنابراین اگر به دنبال یک زندگی مشترک ایده آل و دلچسب هستید، حتما روی اعتماد به نفس خود در مقابل شریک زندگیتان، کار کنید.
اگر احساس میکنید در زندگی مشترک خود، به اندازه کافی اعتماد به نفس ندارید، اصلا نگران نباشید. البته این موضوع، کاملا آزار دهنده و ناراحت کننده است؛ اما ما امروز و در این مقاله در کنار شما هستیم تا یکبار برای همیشه، با این مشکل خداحافظی کنید! در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی مهمترین روشها برای افزایش اعتماد به نفس در زندگی مشترک و شرح اینکه اعتماد به نفس چیست بپردازیم.
در زمان حال زندگی کنید
ذهن خود را از اتفاقات گذشته و برنامهریزیهای طولانی مدت برای آینده، خالی کنید. البته همه ما باید از تجربیات گذشته درس بگیریم و به فکر آینده هم باشیم؛ اما این موارد گاهی باعث میشود زندگی کردن در زمان حال را فراموش کنیم! در طول شبانهروز، مدت زمانی را به تمرکز روی زمان حال، اهدافتان از رابطه و احساسی که دوست دارید از طرف مقابلتان دریافت کنید، اختصاص دهید.
واقعیتها را بپذیرید و در رویا زندگی نکنید
یکی از دلایل کمبود اعتماد به نفس در زندگی مشترک، ترسیم رابطه در رویا و فراموش کردن واقعیت است. خود را همانگونه که هستید بپذیرید و زندگی مشترک خود را بر اساس آن، بنا کنید. البته هر روز برای بهتر شدن و تحکیم رابطه تلاش کنید؛ اما هرگز با یک دید رویایی و ایده آل، به زندگیتان نگاه نکنید! فراموش نکنید که هر انسانی (چه شما و چه شریک زندگیتان و چه هر فرد دیگری) نقاط ضعف خاص خود را دارد. همانطور که قدیمیها میگفتند: گل بیعیب خداست.
قدر شخصیت واقعی خود را بدانید و شکرگزار نعمتهایی که به شما داده شده است را بدانید. باور کنید که قدرت این را دارید که عشق را وارد زندگی مشترک خود کرده و به همه بحرانها، به درستی پاسخ دهید.
به همسر خود نزدیک شوید
اعتماد به نفس شما در زندگی مشترک، تا حد زیادی به رفتار متقابل همسر شما بستگی دارد. هرچقدر که بیشتر به او نزدیک شوید و ارتباط بهتری با او داشته باشید، سیگنالهای مثبت بیشتری را هم از سمت همسر خود، دریافت خواهید کرد.
وقتی به دلیل نقش جداگانه خود از هم جدا میشویم ، دچار سردرگمی و شک و تردید در خود میشویم. یک ارتباط نزدیکتر، کمک می کند تا مدتی دور هم جمع شویم تا در مورد مسائل صحبت کنیم. با همدیگر به تفریح و گردش بروید و ابراز علاقه مداوم و همیشگی را نیز فراموش نکنید.
اگر مدام به خود بگویید "من در حال حاضر، برای کسی که دوستش دارم کافی نیستم" قطعا دچار کمبود اعتماد به نفس میشوید. شما برای از بین بردن این ذهنیت، به رفتار و واکنشهای همسر خود نیاز دارید. به او به اندازه کافی نزدیک شوید و زمان دهید تا با ابراز علاقه، تمجید و تحسین و اعلام رضایت کامل از شما، این تردید را برای همیشه از بین ببرد.
همچنین در مورد افزایش اعتماد به نفس در مردان بخوانید.
دیدگاه همسر خود را در نظر بگیرید.
یکی از دلایل کمبود اعتماد به نفس در زندگی مشترک، نگرانی مداوم در ارتباط با ابراز نظر و دیدگاههای همسر است. برای رفع این مشکل، یاد بگیرید که دیدگاههای او را گوش داده و آنها را بپذیرید. به این ترتیب، دیگر از ابزار عقیده او در رابطه با موضوعات مختلف، غافلگیر نخواهید شد.
با کسب این آمادگی و پذیرش دیدگاههای شریک زندگیتان، احتمال ایجاد درگیری، مشاجرههای لفظی و دلخوریهای گاه و بیگاه را نیز کاهش میدهید. با برنامهریزی آنچه میخواهید بگویید و پاسخهای احتمالی به شریک زندگی خود، می توانید در آنچه میخواهید به آن برسید، شفاف و مطمئن باشید.
در حالی که اطمینان دارید میتوانید در نهایت نظرات خود را بیان کنید، این به شما کمک میکند تا درک بهتری از یکدیگر داشته باشید.
همچنین در مورد افزایش اعتماد به نفس در زنان بخوانید.
ارزش خود را به خاطر بسپارید
شما کاملا منحصر به فرد هستید و این چیزی است که باید جشن بگیرید! متاسفانه به راحتی میتوانید فراموش کنید که چقدر شگفتانگیز هستید یا خود را با دیگران مقایسه کنید و اجازه دهید، افکار منفی ذهن شما را درگیر کنند! بنابراین کامل مراقب ارزشهای خود باشید و هرگز در هیچ زمینهای، خودتان را دست کم نگیرید.
اگر با کمبود اعتماد به نفس (به ویژه در زندگی مشترک) دست و پنجه نرم میکنید، یادآوری ارزشها و قدرت خودتان، مانند یک فرشته نجات برای شما عمل خواهد کرد. خود کم بینی باعث میشود شریک زندگیتان را بالاتر از خودتان بدانید و در نهایت، برای حفظ او، حاضر به انجام هرکاری شوید. کاملا مشخص است که ادامه این روند، چه ضربه هولناکی به اعتماد به نفس شما وارد خواهد کرد.
در مورد آنچه از شریک خود میخواهید، شفاف باشید
یک رابطه برای بهتر شدن، به کار مداوم و مراقبتهای همیشگی نیاز دارد. از طرفی دیگر، یکی از مهمترین عوامل موثر در افزایش اعتماد به نفس در زندگی مشترک، شفاف بودن در خواستهها و انتظارات است. اگر به درستی برای همسر خود تعیین نکنید که چه خواستههایی از او دارید، بدیهی است که او هم در برآورده کردن آنها، ناتوان خواهد بود. انتظارات برآورده نشده به صورت مستقیم، روی اعتماد به نفس و کاهش آن، تاثیر میگذارند.
به شریک خود پیشنهادات کاربردی بدهید. مانند "من دوست دارم وقتی در بیرون هستیم، با گرفتن دستم محبت خود را به من نشان دهید" این انتظارات شفاف و مشخص، در نهایت باعث افزایش رضایت از رابطه و بالا رفتن اعتماد به نقش شما در زندگی مشترک خواهد شد.
از تعیین مرزها نترسید
تحمیل کردن قانونهای ریز و درشت به شریک زندگی، اصلا کار درستی نیست! اما در عین حال، تعیی نکردن مرزها هم به همان اندازه اشتباه و خطرناک است. با تعیین مرزها، شما به شریک خود نمیگویید که چه کاری میتواند و چه کاری نمیتواند انجام دهد! بلکه تنها برای او روشن میکنید که چه رفتارهایی برای شما ناراحت کننده هستند و از چه کارهایی بیشتر خوشتان میآید.
داشتن مرزهای مشخص در رابطه، احتمال ایجاد دلخوری و تنش را کمتر میکند. بدیهی است که هر چقدر که این ناراحاتیها کمتر شوند، رضایت شما از رابطه و به دنبال آن، اعتماد به نفستان در زندگی مشترک، افزایش پیدا میکند.
ارسال نظر