آشنایی با سیم و کابل برق ⚡️ + معرفی بهترین فروشگاه خرید سیم و کابل
سیم و کابل از مهمترین تجهیزات صنعت برق به شمار میآیند. برای همین در این مقاله، فروشگاهی معتبر برای استعلام قیمت و خرید سیم و کابل به شما معرفی کردهایم.
سیم و کابل برق :
سیم و کابل برق از تجهیزات اصلی صنعت برق هستند. این دو تجهیز به عنوان پایه و ستون اصلی در شبکه های برق و ساختمانها به حساب میآیند و عضو جدایی ناپذیر شبکهها و مدارات برق قدرت هستند. از سیمکشی خانه گرفته تا پخش کنندهی MP3 در همه جای زندگی ما کابرد دارند.
قیمت سیم و کابل برق ، یکی از مواردیست که مهندسین برق ما احتیاج دارند که به صورت آپدیت و به روز به آن دسترسی پیدا کنند.
اهمیت بالای این دسته از محصولات و تجهیزات برقی، از آنجا مشخص میشود که هیچ فعالیت برقی بدون حضور سیم یا کابل تقریبا صورت نمیگیرد و وجود یک واصل بین تجهیزات و همچنین انتقال انرژی الکتریسیته امری الزامی میباشد.
از این رو نیاز به یک محصول با کیفیت و مطمئن از یک سو و از سوی دیگر وجود منبعی برای بررسی و مقایسه مشخصات فنی و همچنین قیمت به روز امری غیرقابل انکار است. در فروشگاه اینترنتی تسلاکالا ، که از بهترین و معتبرترین فروشگاههای تجهیزات برق صنعتی میباشد، تلاش شده تا به بهترین شکل ممکن لیست قیمت سیم و کابل، برای شما عزیزان ارائه شود.
برای آشنایی بیشتر با سیم و کابل برق، انواع آنها و معرفی فروشگاهی معتبر برای خرید سیم و کابل، با ما همراه باشید.
تعریف سیم و کابل برق :
سیم و کابل برق برای انتقال جریان الکتریکی استفاده میشود.
سیم برق از دو قسمت تشکیل شده است. یک بخش رسانا (هادی) و یک بخش عایق (روکش).. هادی الکتریسته برای انتقال جریان الکتریکی از یک نقطه به نقطه ی دیگر میباشد. که عموما از مس یا آلومینیوم به دلیل هدایت بهتر جریان نسبت به سایر فلزات ساخته میشود. عایق از مواد پلاستیکی (عموما PVC) است که به صورت یک لایه رویهادی روکش میشود.
سیمها بر اساس قطر (بر حسب میلی متر مربع) اندازهگیری میشوند. برای مثال سیمهایی با قطر ۱۰ یا ۲۰ میلیمتر مربع در کاربردهای مسکونی استفاده میشوند. به خاطر داشته باشید سیمها با قطر بزرگتر جریان بیشتری دارند.
در یک تعریف ساده، به مجموعهای از یک یا تعدادی سیم که با یکدیگر در کنار هم قرار گرفته و به هم تابیده شدهاند کابل برق میگویند. این مجموعه سیمها که تشکیل کابل میدهند، معمولا با استفاده از لایهای محافظ، به عنوان عایق، از فضای خارج جدا میشوند.
معمول ترین فلز مورد استفاده به عنوانهادی سیم و کابلها مس و آلومینیوم با خلوص بالا میباشد. کابلها عمدتا جهت انتقال نیرو، سیگنالهای الکتریکی و مخابراتی استفاده میشوند. کابلها انواع زیادی دارند و برای هر کاربرد باید از کابل مناسب استفاده کرد.
سیم و کابل چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟
گرچه سیم و کابل از نظر کاربرد، هردو برای انتقال جریان الکتریکی ساخته شدهاند، اما این دو تجهیز را نباید با یکدیگر اشتباه گرفت و باید بین آنها تفاوت قائل شد.
به طور کلی تفاوت اساسی بین سیم و کابل این است که:
سیم از یک رشته هادی ساخته شده که با لایهای از عایق پوشیده شده است. میتوان گفت سیم یک تک رساناست. در حالی که کابل از دو یا چندهادی عایق بندی شده، تشکیل شده است که به هم تابیده شده اند.
کاربردهای سیم و کابل نیز با هم متفاوت است و در موارد مختلف باید از سیم یا کابل متناسب با کاربردش استفاده شود. سیم برای انتقال برق، تحمل بارهای مکانیکی، انتقال سیگنالهای مخابراتی و در سیستمهای گرمایشی استفاده میشود. کابل برای انتقال نیرو، سیگنالهای مخابراتی و انتقال برق کاربرد دارد.
انواع سیم و کابل دارای سطح مقطعهای مختلفی هستند. این سطح مقطعها به صورت عدد روی روکش سیم و کابل نوشته میشوند. به عنوان مثال، سیم 1 به این معناست که سیم ما، دارای سطح مقطع 1 میلیمتر میباشد.
این دو تجهیز، در انواع و سایزهای مختلفی ساخته میشوند و جنس لایه های آنها نیز میتواند متفاوت باشد. برای شناسیی و تفکیک آنها، از کدهای رنگی و علائم اختصاری استفاده میشود.
در جدول زیر، تفاوتهایی که میان سیم و کابل وجود دارد، به صورت دستهبندی شده، بیان شده است:
برای آشنایی با انواع سیم و کابل، بهتر است بدانید که پارامترهای زیادی در دستهبندی آنها دخیل هستند. مانند:
- سطح ولتاژ
- نوعهادی و ساختار آن
- نوع عایق و روکش
- نوع حفاظت الکتریکی
- نوع حفاظت مکانیکی
- نوع کاربرد
- تعداد رشتهها
- استاندارد
به طور کلی، انواع سیم را از نظر نوع هادی استفاده شده،میتوان به سه دسته زیر تقسیم کرد:
- سیم مفتولی
- سیم نیمه افشان
- سیم افشان
سیم مفتولی :
سیم مفتول که به سیم خشک نیز معروف است ، یک رسانای منفرد است که با یک لایه عایق PVC محافظت میشود و در ساختمان سازی کاربرد دارد. همچنین از این نوع سیم در سیمکشی داخلی تابلوها و توزیع کنندههای برق استفاده میشود. نصب در زیر گچ و داخل لوله مجاز میباشد. در فرکانسهای بالا از سیم مفتولی استفاده میشود و هزینهی کمتری نیز دارد. ولتاژ نامیاین نوع سیم از ۳۰۰ تا ۷۵۰ ولت است.
سیم نیمه افشان :
ساختمان سیمهای نیمه افشان مشابه سیمهای مفتولی است و در زمینههای مشابه کاربرد دارند. با این تفاوت که در مواردی که نیاز به انعطاف بیشتر نسبت به سیم مفتول باشد، از این نوع سیم استفاده میشود.
سیم افشان :
سیم افشان یا سیم انعطافپذیر شامل بسیاری از رشتههای نازکهادی است که به هم تابیده شدهاند و توسط یک لایه عایق پلاستیکی (PVC) محافظت شدهاند. این نوع سیمها در سیمکشی ساختمان و در مواردی که انعطافپذیری بالایی لازم باشد کاربرد دارند. در جریان یکسان این نوع سیم سطح مقطع بیشتری نسبت به سیم مفتول دارد. ولتاژ نامیسیمهای افشان از ۳۰۰ تا ۷۵۰ ولت است و در سطح مقطعهای ۰.۵ تا ۲۴۰ میلیمتر مربع تولید میشوند.
در تصویر زیر، نمونه هایی از انواع سیم ها را می توانید مشاهده کنید:
بعد از آشنانی با انواع سیم ها به معرفی انواع کابل می پردازیم. دستهبندی کابلها معمولا با پارامترهای بیشتری انجام میشود. در ادامه انواع کابل را با توجه به مهم ترین پارامترهای دستهبندی، برای شما بیان میکنیم:
انواع کابل برق از نظر سطح ولتاژ:
- کابل فشار ضعیف (LV)
- کابل فشار متوسط (MV)
- کابل فشار قوی (HV)
- کابل فوق فشار قوی (EHV)
طبقهبندی کابلها بر اساس حفاظت مکانیکی :
به منظور حفاظت کابل در برار ضربات مکانیکی، بریدگی و … از انواع زرههای فلزی به دور کابل استفاده میشود.
طبقهبندی کابلها بر اساس تعداد رشته :
کابلهای فشار ضعیف (LV) معمولا از یک تا پنج رشته و کابلهای فشار متوسط (ML) و همچنین فشار قوی (HV) از یک تا سه رشته تولید میشوند.
طبقهبندی انواع کابل بر اساس نوع عایق :
برای عایق بندی کابلها از مواد PVC (پلی وینیل کلراید) ، پلی اتیلن (PE) ، (XLPE (Cross linked poly ethylene ، پلی یورتان ، کوپلیمرهای پلی استر ، پلی تترا فلوئورو اتیلن PTFE ، پلی اتیلن ترفتالات PET ، لاستیک طبیعی NR ، اتیلن وینیل استات EVA ، سیلیکون رابر SIR ، لاستیک کلروپرن CR استفاده میشود. عموما عایق کابلها در ایران از پلیمر PVC است.
طبقهبندی کابلها بر اساس حفاظت الکتریکی :
در نیروگاهها و یا کنتورهای خانگی به منظور افزایش حفاظت الکتریکی در برار نویزها از لایهای نوار و یا شیلد بافته شده مسی یا آلومینیومی دور کابل استفاده میشود.
طبقهبندی کابلها بر اساس نوع کاربرد :
در ادامه بخش انواع سیم و کابل، به بررسی انواع کابلها با توجه به نوع کاربرد آن میپردازیم :
کابل زمینی :
یکی از انواع کابلهای برق کابل زمینی است. طراحی کابل زمینی به گونهای است که مناسب برای استفاده در محیطهای داخلی و مکانهای ثابت است. این کابل نباید در مکانهایی که تحرک کابل زیاد است استفاده شود. برای تغذیه انرژی در زیر خاک، داخل آب، داخل کانال ، جهت شبکه توزیع تاسیسات برقی و جایی که احتمال ضربه مکانیکی وجود نداشته باشد کاربرد دارد.
کابل مخابراتی :
از چند زوج سیم به هم تابیده شده ساخته شده است. که این در هم تابیدن، از نویز تولیده شده توسط اتصال مغناطیسی جلوگیری میکند. برای انتقال سیگنال در ارتباطات و مخابرات استفاده میشود.
کابل افشان :
از یک یا چند هادی که از یکدیگر عایق شده اند و توسط یک روکش عایق محافظت میشود تشکیل شده است. از این نوع کابل به منظور کنترل و اتصال در ماشینها، تسمه نقالهها، خطوط تولید، صنایع ابزار آلات ماشینها، خطوط مونتاژ پیشرفته، تجهیزات اتوماتیک و برای تنشهای مکانیکی متوسط مشروط بر اینکه در تماس مستقیم با حرارت نباشند مورد استفاده قرار میگیرد.
کابل کواکسیال :
دارای یکهادی داخلی است که توسط یکهادی فویل خارجی احاطه شده و توسط لایههای عایق محافظت میشوند. این دوهادی توسط یک دی الکتریک عایق از یکدیگر جدا میشوند. این نوع کابل عموما در کابل تلویزیون استفاده میشود زیرا عملکرد آن نسبت به یک کابل جفت تابیده (مخابراتی) پایدارتر است.
کابل فیبر نوری :
کابل فیبر نوری سیگنالها را از طریق یک رشته نخ شیشهای منتقل میکند و به دلیل پهنای باند بیشتری نسبت به سایر انواع کابل فلزی اطلاعات و دادههای بیشتری را میتواند حمل کند. به دلیل همین ویژگی علی رغم قیمت بالای این کابل از آن به جای کابلهای مسی استفاده میشود.
علائم اختصاری سیم و کابل برق :
یکی از مباحث مهم در رابطه با سیم و کابل، علائم و حرو ف اختصاری نوشته شده روی این تجهیزات می باشد. کسانی که با این تجهیزات سرو کار دارند، باید با این علائم آشنایی کامل داشته باشند. این علائم روی سیم و کابل ، توسط کارخانه روی آنها درج شده است. هر سیم و کابل از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که هر بخش وظیفه خاصی را به عهده دارد. از قبیل:
- هادی یا رسانا
- قسمت عایق
- حفاظ
- زره فلزی
- روکش جداکننده
- روکش نهایی
- پوشش میانی
هر کدام از این بخشهای مختلف، از جنسهای مختلفی میتوانند تولید شوند. تغییر جنس این بخشها، میتواند باعث ایجاد تغییر کاربری در سیم و کابل شود. یعنی ممکن است با تغییر مواد سازنده هر بخش سازنده، یک سیم و کابل، برای کاربردی مناسب و برای کاربرد دیگری نامناسب شوند.
به همین دلیل برای تشخیص و شناسایی نوع سیم و کابل، استاندارد ساخت و لایههای مختلف سازنده، جنس عایق، شیلددار بودن، زرهدار بودن و هم چنین کاربرد آنها، از علائم و حروف اختصاری خاصی استفاده میشود. این علائم را روی روکش این تجهیزات درج میکنند تا هنگام انتخاب، اشتباه به وجود نیاید.
بهتر است قبل از انتخاب سیم و کابل مورد نظر، با مفهوم علائم و حروف اختصاری این تجهیزات، آشنایی پیدا کنید. معمولا مفاهیم این علامتها در کاتالوگ تجهیزات نوشته شده است.
قیمت و خرید سیم و کابل برق :
همانطور که گفتیم، قیمت آپدیت سیم و کابل ، از احتیاجات اساسی مهندسین برق میباشد.
پس به یک محصول با کیفیت و مطمئن از یک سو، و از سوی دیگر وجود منبعی برای بررسی و مقایسه مشخصات فنی و همچنین قیمت به روز امری غیرقابل انکار میباشد. به همین منظور در فروشگاه تسلاکالا به بهترین شکل ممکن لیست قیمت سیم و کابل ، برای شما عزیزان ارائه شده است.
در این فروشگاه، بهترین برندهای سیم و کابل مانند افشارنژاد خراسان، البرز الکتریک نور، نور زنجان و ... در سایزها و انواع مختلف به فروش میرسند.
در فروشگاه اینترنتی تسلاکالا به نشانی teslakala.com ، تلاش بر این است که بهترین قیمت بازار سیم و کابل برق برای شما با آپدیت روزانه قرار بگیرد. برای انتخاب و خرید آسان سیم و کابل برق، مشخصات کامل تمام این سیم و کابلها به طور کامل برای شما قرار گرفتهاند.
ارسال نظر