ساب دامین چیست؛ مزایا و تفاوت آن با سابفولدر
حتما تاکنون با عبارت سابدامنه برخورد نموده اید. در ادامه شرح میدهیم که واقعا ساب دامین چیست. هنگام جستجوی نام دامنه، متوجه میشوید که انواع مختلفی از دامنهها وجود دارند. هنگامیکه تازه شروع به کار میکنید و میخواهید سایت خود را طراحی کنید، این مفاهیم که ساب دامین چیست یا دامنه چیست و یا ساب فولدر چیست، در ابتدای کار میتواند کمیطاقت فرسا باشد. در این مقاله به شما خواهیم گفت Subdomain چیست و با مزایا و تفاوت آن با سابفولدر آشنا خواهیم شد.
ساب دامنه چیست؟
برای اکثر افراد، تلاش برای بدست آوردن وب سایت بصورت آنلاین با انتخاب نام سایت و ثبت دامنه آغاز میشود. در ادامه تفاوت بین زیر دامنه و دامنه را یاد خواهید گرفت تا بتوانید برای پروژه آنلاین بعدی خود تصمیم صحیح بگیرید.
اگرچه هر دو در وب اهداف مختلفی دارند اما دامنهها و زیر دامنهها با هم مرتبط هستند. در واقع زیر دامنه افزودنی به نام دامنه اصلی شما است. اساساً، یک زیر دامنه بخشی جداگانه از وب سایت شما است که با همان نام دامنه اصلی کار میکند. برای ایجاد زیر دامنه، باید در ابتدا یک دامنه اصلی داشته باشید. بدین معنا که با ثبت دامنه ir یا دامنه بین المللی، نام دامنه ای را به عنوان دامنه اصلی خود انتخاب و ثبت نمایید. بدون نام دامنه اصلی، هیچ راهی برای افزودن زیر دامنه به آن وجود ندارد.
به عنوان مثال، وقتی از سایت sample.com استفاده میکنید، میتوانید از زیر دامنه ای مانند sales.sample.com یا contact.sample.com استفاده کنید. به عنوان مثالی دیگر نام دامنه اصلی شما میتواند bestwebdesigner.com باشد، در حالی که میتوانید یک دامنه فرعی به نام blog.bestwebdesigner.com به آن دامنه اضافه کنید که محتوای کاملا متفاوتی با سایت اصلی دارد. در اصل در حالی که از یک نام دامنه اصلی استفاده میکنید، سابدامنهها به شما آزادی ایجاد یک وب سایت کاملا جدید را میدهند. به علاوه، معمولاً میتوانید برای هر دامنهای که دارید، تعداد نامحدود زیر دامنه ایجاد کنید.
تفاوت ساب دامنه و اددان دامنه چیست؟
Addon domain یک دامنه کاملاً کاربردی است که میتواند از درون صفحه کنترل پنل شما مدیریت شود. اددان دامنه یک وبسایت جدید و منحصر بهفرد است که در یک پوشه جدید در حساب شما میزبانی میشود تا بتوانید امکان میزبانی چندین دامنه کاملا متفاوت را داشته باشید. همچنین میتوانید آدرسهای ایمیل متفاوتی برای اددان دامنه داشته باشید و همچنین موارد دیگر را همانند دامنه اصلی (اصلی) در حساب ارائه دهید.
از طرفی ساب دامنه پیشوندی است که به نام دامنه اصلی شما اضافه میشود، مانند subdomain.example.com رفتار آنها بسیار شبیه اددان دامنه است و اغلب برای جدا کردن بخشهای مختلف وب سایت شما مانند blog.example.com یا store.example.com ایجاد میشوند. همچنین میتوانید درست مانند یک نام دامنه معمولی، آنها را به سمت پوشهای جهت میزبانی وبسایت هدایت کنید.
تفاوت این دو در این میباشد که اددان دامنه، دامنهای کاملا متفاوت با دامنه اصلی میباشد، اما ساب دامنه بخشی از همان دامنه اصلی میباشد. به عنوان مثال، دامنه webramz.com را در نظر بگیرید که در آن webramz.net یک دامنه کاملا جدید و به عنوان addon domain میباشد. اما blog.webramz.com یا sales.webramz.com ساب دامنهای از همان دامنه اصلی میباشد که بخشهای مختلف سایت با محتوای جداگانه اشاره دارد.
تفاوت ساب دامنه و ساب فولدر چیست؟
زیرشاخهها یا سابفولدرها روش دیگری برای سازماندهی سایت است که به تلفیق سایتهای مختلف در یک دامنه کمک میکند. زیر پوشهها که سابدایرکتوری نیز نامیده میشوند، سایتها و صفحات سایت را در پوشههای مربوطه سازماندهی میکنند. نمونهای از ساب فولدرها زیر شاخه sample.com/blog است. زیرشاخهها ممکن است برای هدایت پوشههای مختلف به سرورهای مختلف، ویا تنظیمات دیگری نیاز داشته باشند.
البته باید توجه نمایید که سیستمی که برای سایت خود استفاده میکنید، به شما و تجارت شما بستگی دارد. به طور کلی، زیر دامنهها برای مشاغل بزرگ با چندین واحد تجاری بسیار ایدهآل هستند، در حالی که زیرشاخهها برای صاحبان مشاغل کوچک که میخواهند اطمینان حاصل کنند تمام تلاشهای سئو در یک دامنه متمرکز است، روش بهتری است.
چه زمانی باید از ساب دامنه استفاده کرد؟
با توجه به مباحث قید شده و تفاوتهای ساب دامنه و ساب فولدر این بحث پیش میاد که آیا موتورهای جستجو یکی از این گزینهها را نسبت به گزینه دیگر ترجیح میدهند؟ به گفته تحلیلگر گوگل's Webmaster Trends، جان مولر، دقیقا این گونه نیست. مولر در مصاحبه ای با Will Critchlow از Moz گفت که نگرانیهای سئو نباید در انتخاب شما بین زیر دامنهها و زیرشاخهها تأثیر بگذارد: خزندهها و الگوریتمهای گوگل هنگام رتبهبندی یک صفحه، این تنظیمات را در نظر نمیگیرند.
از طرفی گوگل در پرداختن به این سوال کاملاً ثابت قدم بوده است، زیرا بسیاری از مشهورترین ابزارهای گوگل از ادعای مولر دفاع کردهاند. یکی دیگر از تحلیلگران روند وبمستر، گری ایلیس (Gary Illyes)، نیز در چندین رویداد این مورد را بیان کرده است تا موقعیت رسمی شرکت را در این مورد تقویت کند.
گفته میشود، برخی از دارندگان سایت گزارش داده اند که تغییر ساده زیر دامنه به زیر پوشه میتواند منجر به افزایش بازدید شود. مولر میگوید شرایطی وجود دارد که موتور جستجو با برخی از صفحات متفاوت رفتار میکند، حتی اگر هر دو تنظیم را برابر ببیند.
به عنوان مثال، بررسی میکند که آیا این صفحه بخشی از یک سایت بزرگتر هست یا یک سایتِ به تنهایی و متفاوت میباشد؟ گاهی اوقات، الگوریتم گوگل یک زیر دامنه را جداگانه میبیند اما یک صفحه زیرشاخه را به عنوان بخشی از یک سایت بزرگتر در نظر میگیرد و بنابراین رتبهبندی آن را متفاوت میکند. اما مولر تأکید میکند که این مورد تضمینی نیست.
کلام آخر
در این مقاله انواع دامنهها از جمله ساب دامنه، اددان دامنه و ساب فولدر و تفاوتهای آنها را شرح دادیم. اگر شما یک شرکت نوپا یا کوچک هستید که به دنبال بهینهسازی سئو خود هستید، توصیه میشود زیرشاخهها را در نظر بگیرید. در واقع افزایش رتبه دامنه اصلی شما باید هدف اصلی هر سازمانی باشد. استراتژی زیرشاخه کلمات کلیدی شما را بر روی یک دامنه متمرکز میکند در حالی که استراتژی زیر دامنه کلمات کلیدی شما را در چندین دامنه مجزا گسترش میدهد. در یک کلام، استراتژی زیرشاخه منجر به افزایش رتبه دامنه اصلی میشود. رتبه دامنه بالاتر منجر به رتبهبندی بهتر جستجو میشود. در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی در این خصوص میتوانید با مشاورین مجرب وبرمز تماس حاصل نمایید.
ارسال نظر