۵ نکته ای که والدین باید در مورد اهمیت اسباب بازی و خرید آن در رشد کودک بدانند!
کودکان به صورت ذاتی همیشه به سمت اسباب بازی ها کشیده میشوند حتی وقتی هیچ اسباب بازی در اطراف و دور و بر آن ها نیست، کودکان از هر آنچه که در دسترس دارند استفاده میکنند و به عنوان اسباب بازی از وسایل بهره میبرند. این موضوع باعث می شود که این سوال را از خود بپرسیم "اهمیت اسباب بازی ها در رشد کودکان چیست؟" به نظر می رسد بچه ها از قبل به طور ذاتی نیازهای خود را می دانند و تمایل دارند که در جهت تامین این نیاز ها نیز حرکت کنند به همین دلیل است که آن ها دوست دارند همیشه در حال بازی با اسباب بازی هایشان باشند. بنابران میتوان گفت یکی از مهمترین علل برای خرید اسباب بازی توجه به این موضوع است.
اسباب بازی ها اشیایی هستند که کودکان از آن ها استفاده میکنند تا علاوه بر سرگرم کردن خودشان، دنیای اطراف را کشف کنند، آموزش ببینند، نقش بازی کنند و مسئولیت قبول کنند و در نهایت یاد بگیرند که چگونه احساسات خود را بروز دهند. اسباب بازی ها اغلب به عنوان نمادی برای چیزهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرند و برای کمک به کودکان در درک مفاهیم بزرگتر ساخته و استفاده میشوند. در ادامه میخواهیم شمارا با 5 نکته درباره اهمیت اسباب بازی ها در رشد کودکان آشنا سازیم.
۱. اسباب بازی های باز می توانند باعث ایجاد خلاقیت و رشد قوه تخیل کودکان شوند.
اسباب بازی هایی که با روش های مختلفی می توان با آنها بازی کرد، به رشد مغز کودک شما کمک می کنند و آن ها مجبور میکنند که در مورد مسائل تفکر کنند. این موضوع به آنها کمک می کند تا جهان را به طور گسترده تر و وسیع تری ببینند. خلاقیت برای پرورش ذهن کودکان بسیار مهم است و به بچه ها کمک میکند تا یاد بگیرند خارج از چارچوب فکر کنند.
اسباب بازی هایی به سادگی بلوک های چوبی، عروسک، اسباب بازی حیوانات، توپ، ماشین کوچک یا بازی هایی مثل وانمود کردن به حرف زدن با عروسک یا مراقبت کردن از آن به کودک کمک میکند تا داستان ها و سناریو های مختلفی را در باره زندگی در ذهن خود شکل بدهند و به این شکل بازی برای کودک اولین کلاس درس او محسوب میشود. کودکان به حدی ذهن قوی و خلاقی دارند که حتی از اشیایی که به عنوان اسباب بازی طراحی نشده اند مثل چوب، سنگ، یک جعبه، یک ظرف و ... متوانند به عنوان اسباب بازی استفاده کنند و با قدرت تخیل خود به آن ها نقش و جان ببخشند.
۲. اسباب بازی ها به بچه ها در مورد علم، تکنولوژی، مهندسی، هنر و ریاضی آموزش می دهند.
مغز کودکان همانند اسفنج عمل میکند و آنها همیشه در حال ورود اطلاعات از محیط اطراف خود به آن هستند. اسباب بازی ها راهی دیگر برای کشف علوم، فناوری، مهندسی، هنر و ریاضیات به بچه ها می دهند. یک اسباب بازی چه ساده باشد و چه پیچیده، درسی برای کودک شما دارد و بر اهمیت اسباب بازی ها در رشد کودک تأکید میشود.
وقتی کودک شما یک برج را با بلوک های اسباب بازی می سازد و سرانجام سقوط آن را بر روی زمین تماشا می کند، این به او یک درس فیزیک میدهد. تماشای حرکت ماشین کنترلی از راه دور فقط از طریق امواج رادیویی کنترل، باعث می شود بچه ها در مورد چگونگی این ساز و کار کنجکاو شوند همچنین یک پازل مغز کودک شما را تحریک می کند و به او کمک می کند الگوها را کشف کند. هرگز قدرت آموزش اسباب بازی است قدرت آموزش را دست کم نگیرید. بچه ها از طریق بازی خلاقانه چیزهای بیشتری می آموزند زیرا برای ذهن آنها جذاب تر است. این موضوع به آن ها کمک میکند تا با جستجوی بیشتر در مورد جهان پیرامون خود علم کسب کنند.
۳. اسباب بازی ها رشد حرکتی کودکان را اصلاح می کنند.
وقتی کودک اسباب بازی را می گیرد و سعی میکند آن را لمس و کشف کند، مهارت های حرکتی خود را تمرین می کند و همچنین مهارت بیشتری در هماهنگی دست، پا و چشم پیدا می کند. این موضوع به کودک شما کمک می کند تا مراحل رشد جسمی را به خوبی طی کند. اسباب بازی هایی که نیاز به فشار دادن، کشیدن، گرفتن، چرخاندن یا استفاده از دست و بدن خود برای انجام کاری دارند، در رشد کودک نقش اساسی دارند.
اسباب بازی های بزرگ که بچه ها با تمام بدن خود می توانند از آن ها استفاده کنند به همان اندازه در رشد جسمی کودک نیز مفید هستند. مثل پرتاب کردن یا گرفتن توپ ساحلی، یادگیری دوچرخه سواری و ... بچه هایی که این مهارت ها را کسب میکنند بعداً می توانند کارهای سخت تر را انجام دهند.
۴. اسباب بازی خیلی زیاد میتواند برای کودکان سرکوب کننده باشد.
به همان اندازه که اسباب بازی ها می توانند تاثیرگذار و مهم باشند، باید به خاطر داشته باشید که کودک می تواند با گزینه های زیادی از اسباب بازی ها گیج و سردرگم شود. در مورد اسباب بازی، مقدار بهتر از کیفیت نیست. بهتر است کودک شما تعداد اسباب بازی کمتری داشته باشد تا بتواند بازی ها بیشتری با آن خلق کند و اسباب بازی زیاد فقط فضای اطراف او را شلوغ و نامرتب میکند.
۵. اسباب بازی ها می توانند کودکان را از نظر عاطفی بالغ کنند.
اسباب بازی ها ارتباط، خاطرات مثبت و راهی برای تعامل کودکان با احساساتشان فراهم می کنند. آیا تا به حال توجه کرده اید که کودکان چقدر به وسایل بازی خود دلبسته می شوند؟ این موضع پدیده ای است که به طور کلی پیوند سالم و مثبت را تقویت می کند. بچه ها اسباب بازی های خود را با عشق، توجه زیاد و با خوشحالی نگه میدارند. بنابرای وقتی آنها به اسباب بازی های خود محبت می کنند، در حال رشد قوهی عاطفه و احساسات در خود هستند.کودکانی که ساعت ها با اسباب بازی هایشان بازی میکنند، کودکی سالم و شادتری را سپری میکنند. این امر می تواند به آنها کمک کند تا راحت تر به سمت بزرگسالی حرکت کنند زیرا آنها تجربه کودکی را به خوبی گذراندهاند.
ارسال نظر