راهنمای نگهداری چرخ خیاطی ، انواع چرخ خیاطی خاص از فروشگاه kookmachine.com
چرخ خیاطی چه به صورت خانگی باشد و چه صنعتی نیاز دارد که یکسری از مراقبت ها از آن انجام شود و به خوبی نگهداری شود تا طول عمر مفید و بالایی داشته باشد. بدون شک دیده اید که چرخ های دستی خصوصا چرخ های مادربزرگ ها شاید 50-60 سالی باشد که کار می کند و مشکلی ندارد این کار تنها با چک کردن ماهیانه و سالیانه یکسری از قطعات و همچنین روغن کاری منظم صورت خواهد گرفت.
علاوه بر چرخ های صنعتی و خانگی یکسری از چرخ ها هستند که تنها یک کار انجام می دهند و ویژه همان کار ساخته شده اند که هم ممکن است استفاده صنعتی داشته باشند هم خانگی به طور مثال چرخ جا دکمه زن تنها همین کار را انجام می دهد که هم در خانه مورد استفاده قرار می گیرد و هم در موقعیت صنعتی و کارگاه های خیاطی که به صورت عمده پوشاک تولید می کنند.
نگهداری چرخ خیاطی
چرخ های خیاطی مختلف دارای طول عمر بسیار متفاوتی می باشند. چرخ خیاطی های کامپیوتری مدرن تا ۲۵ سال عمر و دوام دارند و تا این مدت هیچ مشکل خاصی پیدا نمی کنند.
اما چرخ های قدیمی و غیر کامپیوتری طول عمر بسیار بیشتری نیز دارند و می توانند سالیان سال بدون مشکلی کار کنند. برخی از چرخ دستی های قدیمی عمری حدود 70 تا 80 سال نیز داشتند و همچنان کار می کنند. اگر می خواهید چرخ خیاطی شما دوام بالایی داشته باشد و تا سالیان طولانی برای شما کار کند نیاز است که یکسری از مراقبت ها را انجام دهید و در واقع از چرخ نگهداری نمایید تا کارکرد خوبی داشته باشد در ادامه به چند نکته در مورد نگهداری چرخ اشاره کرده ایم.
۱. تمیز نگهداشتن چرخ خیاطی
یکی از مهمترین موضوعات این است که تا جای ممکن اجازه ندهید گرد و غبار بر روی چرخ شما بنشیند زیرا دشمن چرخ است.
همچنین سعی کنید قسمت ماکو را به صورت مرتب و مداوم از گردو خاک پاک نمایید و هنگام دوخت حتما از نخ با کیفیت استفاده کنید. همیشه پس از دوخت لباس مقدار کمی کرک و پرز درون چرخ جمع می شود. شما میتوانید برای تمیز کردن کرکهای داخل چرخ خیاطی از جاروبرقی استفاده نمایید. بهترین کار این است که همیشه پس از هر بار دوخت لباس و پارچه داخل چرخ را کاملا تمیز کنید.
۲. تعویض مرتب سوزن چرخ خیاطی
طبیعی است که سوزن چرخ خیاطی های صنعتی پس از مدتی استفاده فرسوده و کند شود که در این صورت باعث پیچیده شدن نخ به یکدیگر خواهد شد همچنین دوخت ها خصوصا دوخت و یا کوک بخیه بسیار نامرتب خواهد شد و ایجاد کشیدگی در پارچه و در نهایت باعث صدمه دیدن هم به پارچه و هم چرخ خیاطی میشود. پس بهتر است پس از تمام کردن دوخت لباس و پارچه سوزن چرخ را تعویض نمایید. هنگام دوخت لباس به وزن و نوع پارچه دقت نمایید و از سوزن متناسب با آن را استفاده کنید.
۳. سرویس سالانه انواع چرخ خیاطی
بهترین کار این است که هر سال تمام بخش های چرخ خیاطی را بررسی نمایید تا اگر قطعهای مشکل پیدا کرد و نیاز به تعویض داشت این کار را انجام دهید زیرا طول عمر چرخ خیاطی شما را بیشتر خواهند نمود. سعی کنید سرویس چرخ را حتما به دست تعمیرکار حرفهای بسپارید. تعمیرکار ناشی چرخ شما را خراب خواهد نمود.
چرخ خیاطی هم مانند هر دستگاه دیگر به روغنکاری مرتب دارد. اگر چرخ خیاطی شما خشک و بدون روغن باشد و با آن کار کنید هم دوخت خوب و تمیزی تحویل شما نمی دهد و قطعات چرخ خیاطی دچار آسیب می شوند.
اگر روغن کاری را به صورت مرتب انجام دهید کار دوخت برای شما بسیار روان می شود و قطعات بسیار عالی و سالم باقی میمانند برای این کار نیز حتما از روغن مخصوص چرخ خیاطی استفاده کنید. البته برخی از چرخ های خیاطی دارای سیستم پمپاژ روغن به صورت خودکار می باشند که کار روغن کاری ر ا انجام می دهند و دیگر نیازی نیست به صورت دستی این کار را انجام دهید اما هر چند مدت چک کنید که این پمپ سالم باشد و دچار اختلال نشده باشد.
انواع چرخ خیاطی خاص
یکسری از چرخ های خیاطی وجود دارند که در دسته ی سوم و جدا از چرخ خیاطی خانگی و صنعتی قرار می گیرند هر چند که می توان گفت در واقع زیر دسته چرخ های صنعتی هستند اما ممکن است در خانه نیز مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره خواهیم نمود.
چرخ خیاطی سردوز (Overlock)
از این نوع چرخ خیاطی برای دوخت کناره های پارچه استفاده می شود تا لباس دچار بیرون زدگی نخ نشود و یک دوخت مرتب برای کناره های لباس انجام شود. انواع دیگری از این چرخ وجود دارند که هنگام دوخت، لبه های پارچه را به صورت خودکار برش می زنند و به همین دلیل لبه ها و درزهای ضخیم پارچه ها به سرعت و بسیار آسان دوخته میشوند. سرعت این چرخ ها بسیار بالا و از ۱۰۰۰ تا ۹۰۰۰ دور در دقیقه متغیر است.
در چرخ سردوز از ۲ تا ۹ دوک نخ به صورت همزمان استفاده میشود و برای کوک زدن به چندین سوزن نیاز است. چرخ های سردوز بیشتر در کارهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند اما مصارف خانگی بسیاری هم دارند.
چرخ خیاطی با قابلیت گلدوزی
معمولا چرخ خیاطی های بسیاری به امکاناتی مانند گلدوزی مجهز هستند. اما اگر می خواهید این کار به صورت حرفه ای انجام شود می توانید چرخ خیاطی مخصوص این کار را خریدار نمایید. این چرخ خیاطی ها معمولا کامپیوتری هستند و می توانید طرح های بسیار زیبای گلدوزی را در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت انجام دهند.
در حافظه این چرخ ها می توان نوع دوخت ها و کوک ها را ذخیره نمود و حتی الگوهایی را در آن ذخیره نمود تا هر زمان که نیاز بود همان الگوها را برای شما اجرا نماید.
چرخهای خیاطی جا دکمه زن
بیشتر چرخ خیاطی ها امکان جا دکمه زدن را دارند اما باز هم چرخ هایی تولید شده که ویژه این کار هستند و می توانند تنها جا دکمه بزنند. طراحی های بسیار مختلفی برای چرخ های خیاطی جا دکمه زن انجام شده است.
چرخ خیاطی دو سوزنه
این چرخ خیاطی دارای دو ماکو و سوزن است و عمدتا برای دوخت های تزئینی به کار برده می شود. هنگام دوخت با این چرخ خیاطی، دو ردیف از کوک نخ روی پارچه کنار هم قرار میگیرد.
چرخ خیاطی دکمه دوز
این چرخ خیاطی تنها برای دوختن دکمه ها به لباس و یا به طور کل هر چیزی که دکمه لازم داشته باشد، طراحی و تولید شده است. از این چرخ ها عمدتا در کارگاه های دوخت لباس استفاده می کنند.
چرخ خیاطی قابل حمل
این چرخ خیاطی ها کوچک هستند و با باتری کار میکنند و بهترین وسیله برای مسافرت است که می توانید به سادگی همراه خود داشته باشید و آن را حمل کنید. شباهت ظاهری بسیاری به منگنه دارند. می توانید با این چرخ درز لباس هایی که باز شده را بدوزید که خیلی سریع و آسان این کار را برای شما انجام می دهد و دیگر نیازی نیست با نخ و سوزن این کار را انجام دهید. به طور کل هر نوع دوخت و دوز ساده را در هر شرایطی می توانید با این چرخ انجام دهد حتی نیازی نیست فرد لباس را دربیاورد و همان طور که در لباس بر تن اوست می توانید مشکلی که پیش آمده را حل نمایید.
برای خرید انواع چرخ خیاطی های خانگی و صنعتی و لوازم یدکی های چرخ خیاطی میتوانید به فروشگاه اینترنتی کوک ماشین به آدرس kookmachine.com مراجعه کنید.
ارسال نظر