اهدای پلاسما موجب کاهش سطح آنتیبادی خون در مقابل کرونا نمیشود
یک استاد دانشگاه علوم پزشکی کاشان و فوق تخصص بیماری های کلیوی گفت: اهداکنندگان پلاسما نباید نگران باشند چراکه اهدای پلاسما باعث کاهش سطح آنتی بادی خون در مقابل کرونا نمی شود.
سیدمسعود معینی طبا با اشاره به اینکه پلاسمادرمانی یک روش موفق برای درمان بیماریهای ویروسی در سراسر دنیاست، اظهار داشت: این روش عملکرد خوبی برای درمان بیماران ویروسی به خصوص سارس و ابولا و در حال حاضر نیز کرونا داشته است.
وی با بیان اینکه این روش درمانی به صورت کاملاً رایگان در بیمارستان شهید بهشتی کاشان به عنوان یکی از مراکز مهم و پیشرو در سطح کشور انجام میشود، ابراز داشت: اهدای پلاسما توسط فرد اهداکننده باعث کاهش سطح آنتی بادی خون او در مقابل کرونا نمیشود و آن مقدار جزئی نیز که کم میشود بعد از یک هفته توسط بدن ساخته و جایگزین میشود.
این استاد دانشگاه و فوق تخصص بیماریهای کلیوی با اشاره به برخی باورهای غلط دیگر در مورد پلاسما درمانی تصریح کرد: عدهای در جامعه اعتقاد دارند که پلاسمادرمانی باعث ایجاد عفونت در شخص اهداکننده میشود که این ادعا هیچ سندیت علمی ندارد.
وی پلاسمادرمانی را یک روش مقرون به صرفه در مقابل روشهای درمانی دیگر کرونا همانند استفاده از دارو دانست و خاطرنشان کرد: هزینههای دارویی درمان کرونا بسیار بالاست ولی پلاسمادرمانی در بیمارستانها کاملاً رایگان انجام میشود.
معینی طبا با اشاره به اینکه فرد اهدا کننده پلاسما باید پیش از اهدا مبتلا به کرونا و به طور متوسط دو الی چهار هفته از بهبودی او گذشته باشد، بیان داشت: قبل از اهدا تست PCR از فرد اهداکننده گرفته میشود که جواب آن باید منفی باشد.
وی با بیان اینکه برای فرد اهدا کننده اصلاً نیازی به بستری در بیمارستان نیست، افزود: این فرد با حضور در بیمارستان حداکثر یک ساعت زمان اهدای پلاسمای او طول میکشد و بعد از آن میتواند به جریان عادی زندگی برگردد.
این استاد دانشگاه و فوق تخصص بیماریهای کلیوی گفت: پلاسمادرمانی در حال حاضر فقط برای درمان بیماران بدحال ویروسی مثل کرونا استفاده میشود و برای درمان بیماران باکتریال بیشتر از آنتی بیوتیک ها استفاده میشود.
وی با دعوت از عموم شهروندان و هموطنانی که قبلاً مبتلا به کرونا بوده و حال بهبود یافته اند برای اهدای پلاسما ادامه داد: ذخیره پلاسمای موجود اصلاً نیاز کادر درمانی را برای مداوای دیگر بیماران بدحال کرونایی را تأمین نمیکند و از این جهت لازم است توسط همشهریان اقدامات لازم برای اهدای پلاسما انجام شود.
ارسال نظر