نخستین نقشه ۳بعدی از نورونهای قلب ارائه شد
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود توانستند نخستین نقشه سهبعدی را از نورونهای قلب یک جونده ارائه دهند.
عملکرد معمول قلب ما به واسطه مرکز کنترل بدن یعنی مغز به دست میآید که شبکه پیچیدهای از عصبها را شامل میشود. هنگامی که این ارتباط مختل میشود، مشکلاتی از جمله حمله قلبی، مرگ ناگهانی قلب و مشکل در ذخیره خون پیش میآیند.
قلب برای ایمنی بیشتر، سیستمی موسوم به "سیستم عصبی داخل قلب"(ICN) دارد که به جست و جو و اصلاح اختلالات ارتباطی میپردازد. این سیستم، نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارد و میتواند از عضلات قلب هنگام حمله قلبی محافظت کند. در هر حال دقیقا مشخص نیست که نقش این سیستم چگونه است زیرا سازماندهی نورونهای تشکیل دهنده آن به خوبی درک نشده است. ما نمیدانیم که این نورونها در کدام قسمت از قلب قرار گرفتهاند، چگونه به یکدیگر متصل شدهاند و ویژگی مولکولی آنها چیست. پژوهشگران "دانشگاه توماس جفرسون"(Thomas Jefferson University) در بررسی جدید خود توانستهاند به این سوال پاسخ دهند.
"جیمز شاوبر"(James Schwaber)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ICN، یک خلاء بزرگ در ارتباط علوم اعصاب و پزشکی قلب است. هدف ما پر کردن این خلاء با ارائه یک چارچوب از ICN است.
"راج وادیجپالی"(Raj Vadigepalli)، از پژوهشگران این پروژه گفت: تنها اندامی که برای آن، یک نقشه سهبعدی با وضوح بالا ارائه شده، مغز است. ما در این پژوهش، نخستین نقشه جامع را از سیستم عصبی قلب ارائه دادهایم که میتواند مرجعی برای پژوهشگران دیگر باشد تا پاسخ سوالات خود را در مورد عملکرد، فیزیولوژی و اتصالات میان نورونهای متفاوت ICN پیدا کنند.
پژوهشگران دانشگاه توماس جفرسون و "دانشگاه فلوریدای مرکزی"(UCF) در این بررسی، با کمک یک روش تصویربرداری جدید موسوم به "KSEM" یک مدل دقیق سهبعدی از قلب کامل یک جونده تهیه کردند. آنها روش دیگری موسوم به "LCM" را نیز به کار گرفتند تا از نورونها برای تحلیل بیان ژن و تعیین موقعیت آنها در ساختار سهبعدی قلب استفاده کنند.
"سیریشا آکانتا"(Sirisha Achanta)، از پژوهشگران این پروژه گفت: قلب بر خلاف مغز، متقارن نیست؛ در نتیجه ما باید روشهایی را طراحی میکردیم که ثبات قلبی که به تصویر کشیدهایم حفظ کند.
شاوبر افزود: ما امیدواریم که بتوانیم نقشه سهبعدی قلب انسان را هم در وضعیت سلامتی و هم هنگام بیماری ارائه دهیم.
ارسال نظر