دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان/ دستورالعمل امام جواد(ع) برای رفع زلزله
دعای سیزدهمین روز از ماه مبارک رمضان بههمراه توضیح آن منتشر شده است.
همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعاهای روزانه که در محافل مذهبی خوانده میشود توسط ابنعباس از حضرت پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آنها را در کتاب خود ثبت و ضبط کردهاند و ما این ادعیه را از کتاب «اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل میکنیم. این کتاب مانند سایر کتابهاى سید از اعتبار و ارزشی ویژه بین علماى شیعه برخوردار است تا جایی که مرحوم شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.
اینک بهمناسبت فرا رسیدن سیزدهمین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز بههمراه توضیحی دربارۀ آن منتشر شده است:
اللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فِیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَ الْأَقْذَارِ، وَ صَبِّرْنِی فِیهِ عَلَى کَائِنَاتِ الْأَقْذَارِ، وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِلتُّقَى وَ صُحْبَةِ الْأَبْرَارِ، بِعَوْنِکَ یَا قُرَّةَ عَیْنِ الْمَسَاکِینِ
خدایا، مرا در این ماه از آلودگیها و ناپاکیها پاک کن، و بر شدنیهای مورد تقدیرت شکیبایم گردان، و به
پرهیزگاری و همنشینی با نیکان توفیقم ده، بهیاریات ای نور چشم درماندگان
حجتالاسلام حسن شریعتزاده کارشناس مسائل دینی در گفتوگو با تسنیم به بیان نکاتی دربارۀ دعای امروز ماه رمضان پرداخت و گفت: علیبن مهزیار وکیل امام جواد علیه السّلام در شهر اهواز بود، میگوید: اهواز گرفتار زلزله شد و مردم ترسیدند؛ چون زلزله تکرار میشد، نامهای به امام جواد علیه السّلام نوشتم و عرضه داشتم "مولاجان! چهکار کنیم؟ ما تصمیم گرفتهایم شهر را خالی کنیم". آن حضرت فرمود "از اهواز بیرون نروید و بمانید". ایشان دستورالعملی برای اجابت دعا فرمود که زمین آرام گیرد. امام جواد فرمود "روز چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه را روزه بگیرید"، بعد حضرت فرمود "لباس خود را پاکیزه کنید."
روایات اهلبیت علیهم السّلام نیاز به فقه دارد تا اصل کلام امام فهمیده شود، خدایا، لباس مرا، نیت مرا، چشم مرا، قلب مرا از آلودگی و ناپاکی دور و در من صبر را زنده کن. «صبر» اصطلاحاً شیره درختچهای به همین نام است که بسیار تلخ است یعنی چون مصرف دارویی دارد برای درمان باید تلخی آن را تحمل کرد.
خدایا، به من توفیق عطا کن تا با دوستان بهخوبی معاشرت کنم، نظر قرآن و اهلبیت علیهم السّلام آن است که بعد از پدر و مادر یکی از ارکان تربیت، همنشین و رفیق خوب است. خدایا، رفقایی به من مرحمت کن مانند شهید حبیببن مظاهر که مؤمن و مجاهد دیگری را با خود به کربلا آورد که جناب مسلمبن عوسجه است. ای خدای من! این توفیق مرافقت و همنشینی با اخیار را از من نگیر.
از اسماء حسنای حضرت حق، پایان دعای امروز است، تو کسی هستی که نور چشم درماندگانی و کسانی که جزو مساکین و درماندگانند، به تو امید دارند. خدایا، مرا جزء این نور قرار بده؛ یعنی من هم اهل رسیدگی به مساکین بشوم؛ چراکه مساکین طبق فرمایش امام سجاد علیه السّلام، فرستادۀ تو هستند.
ارسال نظر