نرم افزار مایکروسافت CRM، یکی از نرم افزار های شناخته شده است که نسخه کرک شده آن در ایران مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل عدم ارائه خدمات مایکروسافت در ایران، نسخه های مورد استفاده لایسنس استاندارد ندارند و کاربران نرم افزار مایکروسافت CRM ناچار به مشاوره و استفاده از خدمات نمایندگان غیر رسمی و در برخی موارد غیر متخصص هستند.

شرکت مایکروسافت قصد دارد تا به تدریج همه کاربران نرم افزار  Microsoft CRM را به سمت استفاده از نسخه ابری سوق دهد و قرار است دیگر آپدیت نرم افزار CRM مایکروسافت برای نسخه محلی مانند سابق ارائه نشود. همچنین مایکروسافت برای شخصی سازی و توسعه نسخ محلی نرم افزار Microsoft dynamics   365  محدودیت های زیادی در نظر گرفته است.

نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتریان چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، نرم افزار CRM برای مدیریت امور مشتریان مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این نرم افزار می توان بسیاری از فعالیت های بازاریابی و فروش را خودکار سازی کرد، گردش کارهای متنوع تعریف کرد، کمپین های بازاریابی پیاده سازی نمود و امور مختلف مربوط به فروش و پشتیبانی از مشتریان را به دقت و با برنامه ریزی مناسب پیگیری کرد.

کاربرد های نرم افزار CRM در صنایع مختلف

  • بانک: با استفاده از نرم افزار CRM می توان به اطلاعات بین شعب مختلف بانکی با حفظ امنیت، دسترسی داشت و دیگر نیازی به مراجعه مشتریان به یک شعبه خاص از بانک وجود نخواهد داشت.
  • آژانس املاک: با توجه به اینکه افراد بسیار زیادی برای فروش یا اجاره املاک و مستغلات خود به آژانس های املاک مراجعه می کنند؛ در بسیاری از مواقع پیدا کردن ملک مناسب برای هر مشتری کمی دشوار می شود. نرم افزار CRM می تواند با امکان جستجوی پیشرفته این فرایند را تا حد زیادی تسهیل کند.
  • بیمه: با استفاده از نرم افزار CRM بیمه می توان امور اداری و تکراری را به سادگی خودکارسازی کرد و به این ترتیب از اتلاف وقت بیمه گذاران در صف های طولانی جلوگیری نمود.
  • رستوران و فست فود: با استفاده از سیستم CRM و ثبت اطلاعات مربوط به مراجعه های مشتریان، می توان برای آن ها برنامه های وفاداری طراحی کرد و آنها را به ادامه مراجعه به رستوران تشویق کرد.
  • هتل: با استفاده از نرم افزار سی آر ام و ثبت اطلاعات مسافران و مهمانان، صاحبان هتل ها می توانند حتی در صورتی که مشتری به شعبه یک هتل در شهری دیگر مراجعه کند، به او پیشنهادات شخصی سازی شده ارائه دهند و کیفیت تجربه مشتری را همیشه بالا نگه دارند.
  • مراکز آموزشی: با استفاده از نرم افزار CRM و شناخت کامل از مشتریان هدف و نیاز های آنها، می توان محتوای آموزشی را به نحوی ارائه داد که بیشترین استفاده را برای دانشجویان داشته باشد.
  • گردشگری و توریسم: با استفاده از بانک اطلاعاتی مشتریان قبلی و مشتریان سرنخ در سامانه CRM می توان سلایق مشتریان مختلف را شناسایی کرده و پیشنهادات گردشگری متناسب با آن ها را برایشان ارسال نمود.
  • استارتاپ: استارتاپ ها در آغاز راه کسب و کار هستند و داشتن اطلاعات صحیح در مورد مشتریان و ثبت و استفاده از بازخوردهای مشتری برای آنها اهمیت بسیار بالایی دارد. نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتریان می تواند در این زمینه کمک بزرگی برای استارتاپ ها باشد.
  • مراکز درمانی: با استفاده از نرم افزار سی آر ام، مراکز  درمانی می توانند سوابق بیماران از جمله داروهای حساسیت زا، بیماری ها و غیره آنها را ثبت و با یک جستجوی ساده در دسترس داشته باشند.

v2

نرم افزار CRM مایکروسافت داینامیک چیست؟

نرم افزار CRM مایکروسافت داینامیک بخشی از سری اپلیکیشن های خانواده مایکروسافت داینامیک است که از سال 2001 وارد بازار شده است. این نرم افزار همانند سایر محصولات مایکروسافت از کیفیت ساخت بالایی برخوردار است اما به دلیل استفاده از نسخه کرک شده آن در ایران سرعت اجرایش کمی پایین است. این مساله به دلیل ایجاد تغییر و در واقع فارسی سازی رابط کاربری نرم افزار است.

همچنین به دلیل کرک بودن نسخ مورد استفاده در ایران، نمی توان از آپدیت های ارائه شده برای نرم افزار مایکروسافت داینامیک استفاده کرد. هزینه تهیه لایسنس این نرم افزار بسیار بالا است و هیچ‌گونه پشتیبانی به کاربران نرم افزار CRM مایکروسافت داینامیک در ایران ارائه نمی شود. طبیعتا این نرم افزار برای کاربر ایرانی بومی سازی نشده و استفاده از آن کمی دشوار است.

علت عدم آپدیت نرم افزار CRM مایکروسافت

در کنفرانس Directions Asia 2019 کمپانی مایکروسافت اعلام کرد که نسخه های محلی مایکروسافت داینامیک در آینده نزدیک دیگر مانند سابق آپدیت نخواهد شد و همچنین به دو نکته مهم زیر اشاره شد:

  • انتقال تمام کاربران به سرویس ابری

مایکروسافت قصد دارد به تدریج تمامی کاربران این نرم افزار را به سمت استفاده از نسخه ابری سوق دهد و ارائه این سرویس به صورت محلی را متوقف کند.

  •  عدم اجازه توسعه به صورت مستقیم

برنامه ریزی مایکروسافت برای محصولات مایکروسافت داینامیک به این گونه است که دیگر اجازه توسعه مستقیم (به عنوان مثال فارسی سازی) نرم افزار را نمی دهد و با کنترل تغییرات، آنها را از طریق اکستنشن های مختلف در اختیار کاربران قرار خواهد داد.

مزایای استفاده از نرم افزار CRM ایرانی

نرم افزار های مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) ایرانی علاوه بر دارا بودن مزایای موجود در انواع خارجی، دارای قیمت مناسب هستند و به صورت بومی و با توجه به نیازهای کسب و کارهای ایرانی توسعه پیدا کرده اند. نرم افزارهای CRM ایرانی مانند دانا ایکسارِم، به کاربران خدمات مشاوره و پشتیبانی ارائه داده و با استفاده از API و سازگاری با نرم افزارهای دیگر، قابلیت استفاده از مجموعه‌ای از نرم افزارها به صورت همزمان و بدون تداخل را به وجود می آورد.

جمع بندی

با توجه به مشکلات عدیده استفاده از نرم افزار CRM مایکروسافت داینامیک در ایران و برنامه ریزی شرکت مایکروسافت در راستای عدم ارائه آپدیت نسخه محلی آن در آینده نزدیک، به نظر می رسد استفاده از نسخه کرک شده نرم افزار CRM مایکروسافت داینامیک دیگر در ایران توجبیه پذیر نبوده و بهترین انتخاب استفاده از نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتریان ایرانی است.