به گزارش پارس به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، گرفتن اعتراف از متهمان با شکنجه در چین مسئله ای بود که مدت ها سبب محکومیت بین المللی این کشور می شد.

دادگاه عالی چین در بیانیه ای در وب سایت خود اعلام کرد: تحقیقات از متهم و گرفتن اعتراف از طریق شکنجه و همچنین انجام اقداماتی نظیر سرما دادن، گرسنگی دادن، تشنگی دادن، سوزاندن و خسته کردن متهم و دیگر شیوه های غیرقانونی به منظور گرفتن اعتراف باید برچیده شود.

دادگاه عالی خلق چین همچنین در بیانیه خود قوانین سخت گیرانه تری را درباره صدور مجازات مرگ برای متهمان وضع و تاکید کرد: باید برای این مجازات شواهد کافی ارائه شود و تنها قضات با تجربه باید محاکمه های مربوط به مجازات مرگ را قضاوت کنند.

چند روز پیش دولت چین اعلام کرد که تلاش دارد تعداد جرایم دارای مجازات اعدام در این کشور را کاهش دهد.

بیانیه دادگاه عالی خلق چین بخشی از یک بیانیه کلی تر به منظور مشخص کردن اتهامات واهی در پرونده های قانونی بوده و چند روز پیش از آن نیز مقامات چین دست به برخی اصلاحات از جمله برچیدن اردوگاه های کار اجباری و حذف نفوذ سیاسی در دادگاه ها زدند.

با این وجود استقلال قوه قضاییه در چین از آنجا که دادگاه ها باید در نهایت به حزب کمونیست پاسخگو باشند، چندان پررنگ نیست.

نیکلاس بکلین، یک مقام دیده بان حقوق بشر، گفت: مشکل در چین همواره مربوط به اجرای این احکام است. در نظام قضایی چین، سیستم امنیتی قدرتمندترین نهاد است و نظارت کمی بر اینکه چطور این سیستم قدرت خود را اعمال می کند، وجود دارد.