مساله بودار مترو و توضیح مسئولانش
حداقل ۱۰ سال از متروسواری تهرانیها گذشته و میتوان گفت که هر کدام از شهروندان تهرانی حداقل یکی و دو بار از این سیستم حمل و نقل شهری استفاده کردهاند و در کنار مزایای بسیارش، دچار مشکلات و ایراداتی نیز بودهاند.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، هر نقطه ای از تهران که زندگی کنید و تردد داشته باشید، بالاخره چند باری گذرتان به چند ایستگاه اصلی مترو مثل دروازه شمیران و امام خمینی (ره) افتاده و تجربه و خاطره استفاده از این قطار زیرزمینی را داشته اید، تجربه سوار شدن در واگن در ساعات شلوغ و پر جمعیت مترو که علاوه بر مهارت، شانس هم می طلبد.
براین اساس حتما توصیف ادامه این متن را درک می کنید؛ قطار توقف می کند و شما با فشاری چندین برابر فشار آب های پشت یک سد عظیم، از قطار به بیرون هدایت می شوید. فضای داخل ایستگاه کمی خنک تر و قابل تحمل تر از داخل قطار است و به محض بیرون آمدن لحظاتی نفس عمیق می کشید اما هنوز لحظاتی از ورود به داخل راهرو های ورودی و خروجی مترو نگذشته که بوی بد مشام را آزار می دهد، بوی فاضلاب است که مدتهاست فضای برخی ایستگاه ها را غیرقابل تحمل کرده است.
به گزارش ایسنا، مشکل بوی فاضلاب معضلی است که در برخی ایستگاه های متروی تهران از جمله دروازه شمیران، طرشت، صادقیه و شهرری وجود دارد و مسافران مترو را کلافه می کند و آزار می دهد.
البته مسئله بوی بد فاضلاب در مترو یک حاشیه مرتبط هم دارد و آن چکه های گاه و بی گاه آب از سقف داخل برخی ایستگاه و سکو های مترو است که دقیقا مشخص نیست از چه منبعی است، اما وجود داشته و وجود سطل هایی در مسیر حکایت از آن دارد که این موضوع نه تنها مردم که برای مسئولان هم گویا عادی شده است.
خبرنگار ایسنا برای پیگیری علت این دو موضوع بو و چکه آب در مترو سراغ مسئولان شرکت بهره برداری و توسعه مترو تهران رفت و پس از دو هفته پیگیری، در نهایت معاون امور ایستگاه های شرکت بهره برداری مترو تهران پاسخگوی این دو موضوع شد و با اشاره به باقی ماندن برخی کارها در ایستگاه های جدید، گفت: ایستگاه های جدیدی که تحویل شرکت بهره برداری می شود باید سریع به بهره برداری برسند تا مردم استفاده کنند به همین دلیل برخی کارها مانند درزبندی ها باقی می ماند که بعدا برطرف می شوند، همین مسئله باعث استشمام بوی فاضلاب در بعضی ایستگاه ها می شود.
رضا واکف دلیل بوی شدید فاضلاب در برخی ایستگاه های مترو نظیر دروازه دولت و دروازه شمیران را علاوه بر وجود چند سرویس های بهداشتی ویژه کارکنان که بعضا در موارد خاص مورد استفاده مسافرین نیز قرار می گیرد و خاموش بودن فن های ایستگاه ها به علت سرما دانست و افزود: این بو که در فصل سرما بیشتر ملموس می شود، در محدوده کمی از فضاهای مترو وجود دارد و در تمام ایستگاه این بو احساس نمی شود. همچنین با سرد شدن هوا به دلیل اینکه مردم گزارش داده بودند و در مطبوعات هم منعکس شده بود که هوا در ایستگاه ها سرد می شود، فن های داخل ایستگاه ها را خاموش می کنیم.
وی ادامه داد: در هر یکی از ۸۰ ایستگاه فعال به طور میانگین پنج فن وجود دارد که در فصل سرما برای جلوگیری از بیماری شهروندان این فن ها را خاموش می کنیم و به همین دلیل یک مقدار بوی فاضلاب ممکن است از این حیث باشد ولی در مجموع بوی آنچنانی نداریم.
واکف در پاسخ به این سوال که « در ایستگاه هایی مانند سعدی و دروازه دولت که سالهاست راه اندازی شده اند، بوی فاضلاب و چکه آب به صورت گسترده و در تمامی طول ایستگاه احساس می شود» گفت: دروازه دولت ایستگاه تقاطعی است و کنار این ایستگاه کارگاه وجود دارد اما با بخش توسعه ای شرکت مترو مکاتباتی داشته ایم و قرار است برخی سیستم های هواساز و درزبندی ها تکمیل شود.
وی گفت: در مورد چکه آب هم باید واحد ابنیه پاسخگو باشد ولی تا جایی که من در جریان هستم این موضوع هم به ایزولاسیون در زمان ساخت مربوط است که پیمانکار در این خصوص مشغول کار است.
اگرچه تلاش و خدمات پرسنل و مسئولان مترو برای خدمت رسانی بهتر بر کسی پوشیده نیست، اما با توجه به استفاده روزانه بیش از دو میلیون نفر از متروی تهران این انتظار می رود که مشکلات و مسایل هرچند کوچک این شاهرگ زیرزمینی حمل و نقل عمومی سریع تر پیگیری شود و این موضوعات هم ردیف مشکلات بلندمدتی همچون کمبود اعتبارات قرار نگیرد.
ارسال نظر