به گزارش پارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، معصومه ابتکار با بیان اینکه دولت برای مقابله با ریزگردها برنامه جدی دارد که به صورت جدا از بحث آلودگی هوا آنرا پیگیری می کند تصریح کرد: آلودگی های ناشی از ریزگردها معضلی است که طی سالهای گذشته به مشکل آلاینده ها و آلودگی هوا اضافه شده و باید به طور جداگانه به آن رسیدگی کرد.

وی در خصوص رفع منشا و از بین رفتن منبع ریزگردها، افزود: علاوه بر فعالیتهای داخل کشور اقداماتی نیز باید در عرصه بین الملل و از سوی سازمانهای بین المللی و همچنین برخی کشورهای همسایه صورت پذیرد تا منبع ریزگردها از بین برود.

ابتکار گفت: بخشی از معضل ریزگردها به منابع طبیعی، مدیریت جلوگیری از بیابان زایی و مدیریت عرصه سرزمینی مربوط می شود و بخشی هم به دیگر کشورهای همجوار مانند عراق مربوط است که در این زمینه همکاریهایی شروع شده و سازمانهای بین المللی مشارکت دارند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: در این زمینه صندوقی پیش‏ بینی شده و امیدواریم اثرات مثبتی داشته باشد و بتوانیم کار را ادامه دهیم.

وی در پایان با اشاره به راه‏ اندازی کارگروههای مقابله با آلودگی هوا در چند شهر بزرگ کشور افزود: در تعدادی از شهرها از جمله تهران، اصفهان، اراک، کرج و اهواز کارگروههایی راه اندازی شده تا به طور دقیق برنامه های کاهش آلودگی هوا را با همکاری دستگاههای زیربط پیگیری کنند.

ابتکار در خصوص ضمانت اجرای مصوبات و تصمیمات این کارگروهها خاطر نشان کرد: قانون، استانداردها، ضوابط و مقررات ضمانت اجرای تصمیمات کارگروههای کاهش آلودگی هواست.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: دولت در خصوص کاهش آلودگی هوا مصوبه ای دارد که وظایف و تکالیف دستگاههای ذیربط را مشخص کرده است.

وی با اشاره به اینکه برای کاهش آلودگی هوا روی مشارکت مردمی نیز تاکید شده است گفت: برای آگاهی بخشی و بکارگیری نقش و مشارکت مردم حداقل ۱۵ بخش مختلف باید با هم همکاری کنند تا برنامه دقیق اجرا شود و آلودگی هوا به استاندارد برسد.