به گزارش پارس ، عباس رافعی در گفتگو با مهر با اشاره به فیلم" آزاد راه" که این روزها در سینماها اکران شده است، گفت: این فیلم در سال ۹۰ تولید شد و فرم جشنواره را پر کرد اما به دلیل مسایل و مشکلات خانه سینما من طی نامه ای به دبیر جشنواره فیلم فجر اعلام کردم که جشنواره فیلم فجر به" آزاد راه" نمی رسد چون درگیر مسایل سیاسی است. آنجا بود که خواستم فیلم مرا از جشنواره حذف کنند و نمایش این فیلم متوقف شد تا الان که اکران شده است. بنابراین توقف این فیلم یک ماجرای برون فیلمی است و به خاطر مضمون" آزاد راه" نبود.

وی در ادامه درباره مضمون" آزاد راه" بیان کرد: فیلم به نوعی به بخشی از جامعه روحانیت می پردازد که مرتکب اشتباه می شوند اما همچنان بر مسند و جایگاه خود باقی می مانند و لباس خود را رها نمی کنند.

طلبه فیلم" آزاد راه" خود را خلع لباس می کند

کارگردان" کیمیا و خاک" در واکنش به اینکه طلبه فیلم" آزاد راه" گناهی مرتکب نشده بود، گفت: جایگاهی که یک روحانی دارد با مردم عادی فرق می کند، متاسفانه دروغ گفتن برای مردم جامعه امری عادی تلقی می شود اما سلمان در شک است که دروغ بگوید یا خیر؟ سلمان طلبه جوان این فیلم با اینکه در قتل پسر جوان دست ندارد اما می گوید من در این کار شریک جرم هستم و یا می توانستم از این کار جلوگیری کنم. سلمان اگرچه به اجبار خانواده خود درس روحانیت خوانده اما این کار برای او یک راه است و زمانیکه احساس می کند از این راه تخطی کرده و منحرف شده است به تردید می رسد.

کارگردان" راز مینا" ادامه داد: سلمان فقط چند روز می تواند در برابر این قتل سکوت کند و بعد واکنش نشان می دهد و چون فکر می کند شریک جرم است در برابر برادر نامزد خود موضع می گیرد. در نهایت این طلبه به این نتیجه می رسد که چطور وقتی که هنوز برای زندگی خود نمی تواند به راحتی تصمیم بگیرد می خواهد برای مردم جامعه قضاوت کند. این افکار باعث می شود که این لباس را کنار بگذارد و شاید این اولین فیلمی است که یک روحانی خودش را در آن خلع لباس می کند.

این نویسنده و کارگردان درباره تفاوت ها در زندگی یک روحانی با دیگر مردم عنوان کرد: روحانی که می خواهد راهنمای زندگی بشریت باشد نمی تواند به راحتی اشتباه کند. اشتباه و گناه بزرگان و رهبران جامعه چه بسا باعث گمراهی کل جامعه شود و بسیار خطرناکتر از یک فرد عادی است.

رافعی همچنین درباره مضمون" آزاد راه" گفت: من این فیلم را در ژانر سینمای دینی نمی دانم بلکه این فیلم در ژانر اجتماعی است. به طور مثال داستان این فیلم از یک اسیدپاشی شروع می شود و این یک معضل اجتماعی است. زمانیکه روی دختری اسید پاشیده می شود قاضی دادگاه او و خانواده اش را به بخشش توصیه می کند اما زمانیکه برای خانواده یک طلبه چنین اتفاقی رخ می دهد، چطور؟ آیا فرد می تواند به راحتی از این مورد بگذرد؟ در این فیلم هم این اتفاق برای یک طلبه می افتد و ما واکنش او را به ماجرا می بینیم. همچنین در این فیلم می بینیم که خود سلمان چطور به نسخه هایی که برای دیگران می پیچد عمل می کند.

نگاه تردید و آزاد راهی در" فصل فراموشی فریبا" تکمیل می شود

نویسنده و کارگردان" پروانه ای در باد" در واکنش به تکرار موتیف هایی که سلمان را دایم در وسایل نقلیه و آزاد راه و مترو و… نشان می داد، بیان کرد: این موتیف ها کدهایی است که به مخاطب می دهیم. سلمان در ابتدای فیلم به شخصی می گوید تردید خوب نیست و بعد خودش تا انتهای فیلم درگیر تردیدهایی می شود که او را رها نمی کند. سلمان پاندولی است بین قم و تهران، دین و عشق، عقل و احساسات و دایم در میان اینها حرکت کرده و گیر می می کند. در نهایت هم زمانیکه به خاطر گناهی که کرده لباس روحانیت را کنار می گذارد دچار حال و هوای تازه ای می شود.

این کارگردان درباره" فصل فراموشی فریبا" آخرین ساخته خود نیز گفت: " فصل فراموشی فریبا" ادامه همین فیلم است و تردید و نگاه" آزاد راه" در آن تکمیل خواهد شد البته تفاوت هایی هم با" آزاد راه" دارد به طور مثال در آن مشکلات یک زن که مشکلات اخلاقی دارد، بیان می شود.

مهدی پاکدل، بهنوش طباطبایی، حبیب اسماعیلی، هومن سیدی، شهین تسلیمی، رامین راستاد، جمال خلیلی، سیاوش قاسمی، دانیال نوروش و محمدرضا رحمانی و تینا آخوندتبار از بازیگران این فیلم سینمایی هستند. " آزادراه" قصه یک جوان روحانی است که در شرایط تراژیک اسیر می شود و…