به گزارش پارس به نقل از ایسنا، این خون در کنار آب و نمک حاوی پروتئینی موسوم به همریترین بوده که از کرمهای دریایی استخراج شده است.

محققان دانشگاه بابس بولیای رومانی امیدوارند این دستاورد بتواند به پایان کمبود عرضه خون و پیشگیری از سرایت عفونت از طریق انتقال خون کمک کند.

به گفته آنها، این دستاورد ممکن است حتی بتواند به تولید خون فوری منجر شود که با افزودن آب به آن بتوان به خون مصنوعی دست پیدا کرد.

تاکنون تلاشها برای تولید خون مصنوعی با شکست مواجه بوده چرا که این مایع نمی تواند در برابر فشارهای شیمیایی و مکانیکی وارد آمده بر آنها مقاومت کند.

به گفته محققان، همریترین برخلاف هموگلوبین می تواند در برابر فشارهای فیزیکی و شیمیایی ثابت بماند.

تاکنون این خون مصنوعی در آزمایشگاه و بر روی موشها آزمایش شده که هیچ گونه عوارض جانبی نشان نداده است.

محققان امیدوارند بتوانند این خون مصنوعی را در کارآزمایی های بالینی در یک تا دو سال آینده بر روی انسان آزمایش کنند.

این کار بر اساس پژوهش دانشگاه های ادینبورگ و بریستول بوده که در سال ۲۰۱۱ هزاران میلیون سلول خون قرمز را از سلول های بنیادی مغز استخوان تولید کرده بود.

پروفسور مارک ترنز از دانشگاه ایدینبورگ امیدوار است بتواند منبعی از سلولهای گروه خونی O منفی بدست آورد. این گروه خونی اهداکننده جهانی می تواند به ۹۸ درصد جمعیت جهان اهدا شود.

تامین خون سالم همچنین می تواند مزیتی برای کشورهای در حال توسعه باشد که در آنها هزاران تن جان خود را بر اثر شرایطی مانند خونریزی پس از زایمان از دست می دهند.

فرانسه کارآزمایی های بالینی اولیه را با خون بدست آمده از سلولهای بنیادی آغاز کرده و محققان سراسر جهان در حال ساخت هموگلوبین هستند که پروتئین حامل اکسیژن در بدن است.

همچنین ایده هایی برای استفاده از هموگلوبین گاوی به عنوان جایگزین خون وجود دارد.