به گزارش پارس به نقل از ایسنا، آیین پایانی جشنواره ی طنین بیداری (یاد پنجمین سالگرد درگذشت زنده یاد طاهره صفارزاده) در تالار سوره ی حوزه ی هنری برگزار شد.

در این مراسم، رضا اسماعیلی - دبیر جشنواره ی طنین بیداری - با اشاره به جایگاه طاهره صفارزاده در شعر معاصر، گفت: آثار طاهره صفارزاده نشان می دهد که او در مسیر روشنگری، انقلاب و امام (ره) گام برمی داشت و هدف از برگزاری این جایزه، تلاش برای شناخت کامل تر و عمیق تر این بانوی فرهیخته است که در عرصه هایی مانند شعر، پژوهش، ترجمه شناخته شده و بدون اغراق، یک چهره ی جهانی است که در معرفی او تا کنون کوتاهی کرده ایم.

او ادامه داد: اگر آثار صفارزاده به زبان های خارجی ترجمه شود، دایره ی مخاطبان او که دایره ی مخاطبان انقلاب هستند، گسترده تر می شود و پیام انقلاب صادر می شود.

اسماعیلی با اشاره به فاصله ی اندک میان انتشار فراخوان جشنواره ی طنین بیداری و زمان برگزاری آن، اظهار کرد: اگرچه فرصت برای شرکت در این جشنواره کم بود، اما جامعه ی ادبی به خوبی از آن استقبال کرد. در حوزه ی شعر، ۱۵ قطعه شعر درباره ی شخصیت علمی و ادبی زنده یاد صفارزاده به جشنواره رسید. همچنین ۲۵ مقاله و ۵ پایان نامه ی دانشجویی درباره ی شخصیت، زندگی و شعر صفارزاده به دست ما رسید که از برگزیدگان آن تقدیر می شود.

او اضافه کرد: امیدوارم در سال‎ های بعد، این جایزه گسترش یابید و دبیرخانه ی دائمی آن تشکیل می شود.

محمدرضا عبدالملکیان نیز صفارزاده را چهره‎ ای برجسته دانست و گفت: عزت نفس و آزاداندیشی طاهره صفارزاده، یک ویژگی برجسته و ارزشمند بود و با جرأت می توانم بگویم که اگر قرار باشد، دو یا سه نفر شاعر و هنرمند معاصر را با این صفت آزادمنشی نام ببرم، خانم صفارزاده قطعا یکی از آن ها است.

این شاعر افزود: جرأت، جسارتی و بزرگ‎ منشی ایشان باعث می‎ شد، به بسیاری از تریبون‎ ها، جایزه‎ ها و بزرگداشت‎ ها، نه بگوید و بسیاری شاهد هستند که او از جنس دیگری بود. او بارها به من، قزوه و قصیر امین‎ پور می‎ گفت که شما تحت تأثیر من هستید. اگر کسی دیگر این حرف را می زد، ما دلخور می‏ شدیم، اما صفارزاده واقعا معلم ما بود.

در این مراسم، جلال صفارزاده - برادر طاهره صفارزاده - نیز با اشاره به انتشار دیوان اشعار خواهرش، گفت: ۵ سال از نبودن طاهره گذشت، اما من هنوز نتوانسته ام به عنوان برادرش، کاری برای او کنم. تنها اشعار او را جمع آوری و دیوانی منتشر کردم.

او با اشاره به مشکلاتی که برای میراث طاهره صفارزاده ایجاد شده است، ادامه داد: از طریق دادگاه، فقط ۱۰۹میلیون تومان به ما رسید که در نهایت، با ۲۰۰میلیون تومان در سیرجان، بنای ساخت یک کتابخانه ی مرجع گذاشته شد که استاندار سیرجان کلنگ آن را زد و با حضور وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتاب های خانم صفارزاده را به اداره ی ارشاد استان منتقل کردیم؛ ۷هزار جلد کتاب او، شماره گذاری و به سیرجان منتقل شد و در ۲۸ مردادماه امسال وزیر ارشاد، کتابخانه ی را افتتاح کرد، اما متأسفانه در شیراز، روابط بر ضوابط حاکم است، کاری انجام نشد و به دست من، به عنوان برادر او، چیزی نرسید که بتوانم کاری کنم. اگر کسانی در شیراز و تهران کمک کنند، می‎ توان در سیرجان، کتابخانه ی مرجعی ایجاد و پیکر طاهره را به آنجا منتقل کرد.

در ادامه ی این مراسم، حجت الاسلام محمود دعایی - مدیرمسوول روزنامه ی اطلاعات - با روایت خاطره ی خود از دیدار طاهره صفارزاده و امام خمینی (ره) ، گفت: در آن دیدار، خانم صفارزاده حالات مکاشفه یی را که برای شان رخ می‎ داد، با حضرت امام در میان گذاشت و پس از یک ملاقات خصوصی با امام (ره) عنوان کرد که به آرامش رسیده است.

دعایی افزود: بعد از آن، به دلیل این رابطه با خانم صفارزاده، اگر او شعری داشت، برای انتشار به روزنامه ی اطلاعات می سپرد و اصرار داشت که درست چاپ شود. او قرآن و دعاهای معتبری را ترجمه کرد. ایشان همچنین همیشه به دانشجویانی که مشکل مالی داشتند، کمک می کرد و اکنون از او یک خانه در تهران مانده که قرار است، مکتب قرآن شود.

در این مراسم، محسن مومنی شریف - رییس حوزه ی هنری - هم با اشاره به وظیفه‎ ی حوزه ی هنری در معرفی طاهره صفارزاده، اظهار کرد: ما باید تلاش کنیم که این جایزه در حد نام ایشان باشد و در این راه، حوزه ی هنری وظیفه ی بیشتری دارد، چون صفارزاده از بنیان گذاران حوزه بود و بارها می گفت که حوزه، فکر من بود. امیدوارم فرزندان او در حوزه بتوانند حق او را ادا کنند.

او همچنین افزود: طاهره صفارزاده مانند هر شاعر خوبی، از نقطه و خط شروع کرد و به نور رسید. او با شعرهای پلکانی و ساده آغاز کرد، اما در همان جا نماند و به شعر تفکر دست یافت.

در ادامه ی این برنامه که عصر روز گذشته (اول آبان ماه) برگزار شد، تعدادی از شاعران شعر خواندند و از برگزیدگان جشنواره تقدیر شد.