آلودگی هوا به شورای شهر تهران رسید
اعضای شورای شهر تهران امروز تحت تاثیر آلودگی هوای یکی دو روز اخیر پایتخت نسبت به شرایط فعلی آلودگی هوا واکنش نشان دادند و خواستار اقدامات عملی و موثر در مورد رفع این معضل از سوی دولت و شهرداری شدند.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، اعضای شورای شهر تهران امروز در پانزدهمین جلسه خود نسبت به وضعیت آلودگی هوای تهران واکنش داشتند و در ابتدای جلسه محمد حقانی در نطقی پیش از دستور نسبت به اقدامات صورت گرفته توسط دولت و شهرداری تهران در این حوزه اعتراض کرد.
حقانی در نطق خود با اشاره به نزدیکی فصل زمستان و شرایط محیطی پایتخت در این ایام گفت: هر سال کلان شهرهای تهران دچار مشکل بزرگی به نام وارونگی هوا می شوند و قطعا امسال هم این مشکل گریبان تهرانی ها را می گیرد. افزون بر آن آلاینده های شیمیایی دیگر موجود در هوا حاصل انبوه حضور اتومبیل ها، اتوبوس های شهری و غیر شهری، کامیون ها و تعداد قابل توجه موتورسیکلت ها و نیز صنایع آلاینده دیگر است که در کنار اضافه شدن گرد و غبار حاصل از بیابان های سوریه و عراق گریبان مردم تهران را گرفته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ریزگردها با پیش روی در همه استان ها حدود ۲۱ استان کشور را با مشکلات زیادی از جمله بیماری های تنفسی مواجه کرده است، گفت: جدا از منشا خارجی این ریزگردها از کشورهای همسایه، احداث سدهای بدون مطالعه، بر هم زدن اکوسیستم سازگار با طبیعت و انهدام شغل پایدار کشاورزی به اضافه شدن ریزگردها در شهرهای کشورمان افزوده است.
وی با بیان اینکه عدم پیگیری جدی دستگاه های اجرایی، تعدد دستگاه های مسئول در رفع آلودگی هوا و عدم وجود مدیریت واحد شهری و تصمیم گیری برای شهر تهران در مورد خودروسازان و بسیاری مسائل دیگر مردم تهران را با مشکلات متعدد روبرو کرده است، اظهار کرد: بسیاری از شهروندان نمی دانند باید در مورد این مشکل به چه مرجعی مراجعه کنند و به جای آن به رسانه ملی چشم دوخته اند تا شاید خبرهایی از اقدامات موثر مسئولان در رفع آلاینده های زیست محیطی بشنوند و یا به دنبال خبر تعطیلی پایتخت هستند، در حالی که تعطیلی پایتخت به ضرر و زیان اقتصادی و اجتماعی آنهاست و باید به جای این کارها برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران حول محورهای پیش بینی شده نظیر تولید خودروهای استاندارد، خروج خودروهای مستعمل، بهبود سیستم حمل و نقل ریلی، ارتقا کیفیت سوخت و یا معاینه فنی خودروها اجرایی شود.
حقانی در ادامه برخی اقداماتی که می تواند در بحث وارونگی هوا و انباشت آلاینده ها در تهران موثر باشد را برشمرد و گفت: جلوگیری موثر و بدون اغماض و مداوم تردد خودروها و موتورسیکلت های دودزا و فاقد معاینه فنی باید به طور جدی پیگیری شود، همچنین از رده خارج کردن مینی بوس های فرسوده که بدون هیچ نظارتی تردد دارند نیز، باید مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: همچنین تعویض کاتالیست های خودروها اعم از خودروهای عمومی و یا خودروهای خصوصی می تواند بخش قابل توجهی از آلودگی این خودروها بکاهد.
این عضو شورای شهر تهران همچنین تاکید کرد که اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم از طریق رسانه ها برای همکاری با مسئولان از جمله برای معاینه فنی خودروها مورد نیاز است چرا که همین مورد معاینه فنی خودرو می تواند مشکلات بسیاری را برطرف کند.
به گزارش ایسنا، در ادامه اظهارات حقانی مرتضی طلایی نایب رییس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه همه ساله در این فصل مشکل آلودگی هوا به وجود می آید و شهر تهران با این معضل دست و پنجه نرم می کند، گفت: ما باید به عنوان اعضای شورای شهر تهران سپر افراد بی دفاع، کودکان، بیماران، جانبازان و سالمندان در برابر آلودگی مرگ آور هوای شهر تهران باشیم.
وی گفت: در حال حاضر انواع سرطان ها و بیماریهای تنفسی به صورت مستقیم به بدن مردم وارد می شود و باید بدانیم که سپر شدن در برابر این آلودگی ها با حرف زدن امکانپذیر نیست و باید به مرحله عمل برسیم، چرا که همه حرف های مسئولان تبدیل به مثنوی هفتاد من شده است، اما مشکل هنوز ادامه دارد.
وی اضافه کرد: باید با زمان بندی مشخصی به سمت حل معضل آلودگی هوا حرکت کنیم و از سایر مسئولان و دولت بخواهیم که در این راستا گام بردارند و در گام اول باید به حدی این اقدام بلند باشد که مردم حرکت مسئولان را لمس کنند و برای حل آن با دولت و شهرداری همگام شوند.
نایب ریییس شورای شهر تهران با طرح این سوال که آیا مرگ سالانه صدها انسان برای پایان دادن به این مشکل کافی نیست، افزود: سازمان بهداشت جهانی در گزارش خود ایران را جزو آلوده ترین کشورها از نظر آلودگی هوا قرار داده است و متاسفانه در دولت قبل هم موضوع آلودگی هوا عرصه کشمکش سیاسی بود و آمارهای سازمان ثبت احوال نیز نشان می دهد که از میان ۱۸ مورد دلایل مرگ و میر در شهر تهران بیماریهای قلبی عروقی و تنفسی و سکته ها بیشترین سهم را دارد که ارتباط معناداری با آلودگی هوا دارد و در واقع افزایش میزان آلاینده ها موجب افزایش میزان مرگ و میر شده است.
به گزارش ایسنا، احمد مسجدجامعی نیز با تاکید بر اینکه قبل از هرچیز باید مصوبات خودمان را در مورد آلودگی هوای شهر تهران پیگیری کنیم و از دیگران هم بخواهیم کار خودشان را انجام دهند، گفت: از دولت و سازمان محیط زیست که همکار قدیمی مان خانم ابتکار در آنجا قرار دارد می خواهیم تا برای این موضوع اقدامات موثری را انجام دهند و امیدوارم کمیته مشترک تشکیل شده به جاهای خوبی برسد.
به گزارش ایسنا، معصومه آباد عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه موضوع آلودگی هوا برای دولت و شهرداری جدی نیست، گفت: اگر این موضوع جدی بود با توجه به فضای موجود با تلفاتی که طبق گزارش وزارت بهداشت به چهار هزار نفر در سال رسیده است، قطعا باید کار موثری را انجام می دادند تا جان مردم را نجات دهند.
آباد در عین حال به آسیب های « بنزن» اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش WHO (سازمان بهداشت جهانی) آلودگی این ماده در ردیف الف قرار دارد و ۱۰۰ درصد سرطان زاست، اما میزان آن در آلودگی شهر تهران ۱۰ برابر میزان استاندارد است.
وی در ادامه پیشنهاد داد که ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت گزارشی را در مورد وضعیت جایگزینی خودروهای فرسوده به خصوص تاکسی ها به شورا ارائه دهد.
وی در ادامه گفت: متاسفانه تعداد قابل توجهی از تاکسی های شهر تهران فرسوده هستند اما برنامه ای برای نوسازی آنها وجود ندارد و طبق صحبت هایی که من با تاکسیرانها داشته ام آنها نارضایتی زیادی از این وضعیت دارند چرا که زندگی و معیشت آنها با همین خودروهای آلوده می گذرد و آنها چاره ای جز تحمل ندارند.
آباد در عین حال خواستار پیگیری موضوع برگشت معاینه فنی خودروها از پنج سال به دو سال با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی شد.
به گزارش ایسنا در ادامه این جلسه تعدادی دیگر از اعضا به صورت پراکنده مباحثی را در مورد آلودگی هوا مطرح کردند.
ارسال نظر