به گزارش پارس ، سعید صفاتیان در گفت وگو با تسنیم، با بیان اینکه با اشاره به ساخت مواد مخدر جدید در دنیا اظهار داشت: گرچه هر ساله مواد مخدر جدیدی در دنیا ساخته و عرضه می شود ولی نکته اصلی این مساله است که پایه تمام این مواد یکی بوده و این مواد جدید، با تغییرات جزئی در لابراتورهای پیشرفته بر روی مواد مخدر قبلی حاصل می شود و در اغلب موارد نیز تولید این مواد به واسطه انواع پیش سازهای موجود چندان کار پیچیده ای نیست. از این رو در حال حاضر شاهد تنوع بسیاری در مواد مخدر و مواد روان گردان هستیم.


مدیرعامل موسسه دانش اعتیاد و روان شناسی ایرسا با تاکید بر هوشیاری مسئولین نسبت به هشدارهای مطرح شده تاکید کرد: همانطور که در سال ۸۴، بسیاری از مسئولین نسبت به هشدارهایی در مورد ورود شیشه و روان گردان ها به چرخه مواد مخدر، واکنش های منفی از خود نشان دادند و نسبت به این هشدارها اعتراض کردند، شاهد بودیم که این اتفاق رخ داد و روان گردان ها به سرعت به بازار وارد شدند. از این رو لازم است مسئولان حتی نسبت به موادمخدر رایج در کشورهای همسایه نیز حساسیت های لازم را داشته باشند.


وی با بیان اینکه آینده نگری مسئولان نسبت به ورود موادمخدر جدید به کشور ضرورت دارد، نسبت به ورود ماده مخدر کروکودیل یا گوشتخوار به کشور هشدار داد و گفت: گزارشات مراکز درمانی حاکی از آن است که هنوز این ماده به کشور وارد نشده ولی در عین حال به دلیل اطلاعات ناقص در مورد این ماده مخدر ممکن است کوروکدیل در برخی موارد مصرف نیز شده باشد و شناسایی نشده باشد.


صفاتیان در تشریح تاریخچه ماده مخدر کروکودیل و چگونگی ورود آن به چرخه اعتیاد دنیا تصریح کرد: کروکدیل با نام علمی دزومورفین دارای قدرتی معادل با ۲۰ برابر مورفین و ۵ برابر هروئین است و برای اولین بار بیش از ۳۰ سال پیش در کشور سوئیس به دلیل مشابه دانستن عملکرد آن با متادون برای درمان اعتیاد تولید شد و پس از مشاهده آثار مخرب آن کنارگذاشته شد.


وی با بیان اینکه از سال ۲۰۰۳ مصرف کروکودیل در کشورهای آسیا شرقی و روسیه شیوع یافته، گفت: این ماده به دلیل قیمت پایین ساخت و سادگی در روش ساخت در کشورهای روسیه و آسیای شرقی شیوع یافت ولی گزارشات مرتبط با این ماده حاکی از تخریب شدید و مرگ معتادان به این ماده پس از ۲ سال از مصرف است.


صفاتیان همچنین افزود: این ماده از ترکیب قرص کدئین با فسفر، ید و جوهر نمک بدست می آید و بدلیل ترکیبات اسیدی شدید خود در نقاط تزریق روی بدن اثرات نخربی را داشته و باعث خورده شدن پوست، گوشت و حتی استخوان فرد می شود و تاثیری همچون بیماری قانقاریا روی بدن فرد دارد. لذا از این روست که این ماده به عنوان کروکدیل یا گوشتخوار شناخته می شود.


مدیرعامل موسسه دانش اعتیاد و روان شناسی ایرسا ابراز امیدواری کرد: با روی کارآمدن مسئولین جدید در بحث مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد، شاهد پررنگ تر شدن نقش کار کارشناسی در مسائل مرتبط با مباحث مطرح در حوزه موادمخدر باشیم. چراکه در اغلب موارد، کاهش آسیب مواد مخدر جدید از طریق روش های درمانی و بازنگری در شیوه های پیشگیری رخ خواهد داد.


صفاتیان در پایان با اشاره به نقش برجسته رسانه ها و اطلاع رسانی مناسب در این زمینه تاکید کرد: اطلاع رسانی صحیح و به هنگام در ارتباط با هشدارهای مطرح در حوزه مواد مخدر یکی از شیوه های پیشگیری بوده چراکه می تواند به حساسیت به موقع مسئولان در برخورد با آسیب های پیش رو منتهی شود.