حکایت سقوط مالی افراد با یک بیماری
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به چگونگی ارزان شدن درمان در کشور از زیر و رو شدن زندگی افراد با یک بیماری و سقوط آنان به زیر خط فقر انتقاد و بر توقف سرعت لجام گسیخته هزینه سنگین درمان در کشور تاکید کرد.
به گزارش پارس ، علی اصغر پیوندی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به این پرسش که شما به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چه برنامه هایی برای ارزان شدن درمان دارید، اظهار داشت: براساس مطالعات، برخی از افراد جامعه در حدود ۶ تا ۷ درصد از آنان با یک بیماری سنگین به زیر خط فقر می روند. ما باید این گروه از افراد را جز اهداف حمایتی خود قرار دهیم و باید این تلاش ها را انجام دهیم. به هر حال این هدف بسیار مقدس و البته آرمانی است ولی در بحث کمک های دارویی و بستری هایی می توانیم این کار را انجام دهیم.
وی افزود: بنده تصورم بر آن است که هدف کوتاه مدت ما باید این باشد که این افراد را در اولویت قرار دهیم، بیمه ها نیز باید به کمک ما بیایند تا بتوانیم این گروه هدف را شناسایی کنیم و تحت پوشش قرار دهیم. ما نیز از نظر عاطفی، اخلاقی و انسانی راحت می شویم و با کمک بیمه ها دیگر این افراد به سیستم تحمیل نخواهند شد. به هر حال سیستم درمان هزینه های خاص خودش را دارد و بنده شاید بتوانم این کار را انجام دهم ولی هزینه های بسیار زیادی دارد و از مابقی اهداف دانشگاه دور خواهم شد، بنابراین به یک کار دسته جمعی نیاز است و باید با وزارت بهداشت همکاری کرد. بیمه ها نیز به کمک ما بیایند تا هدف را مشخص کنیم تا این اولویت بندی را صورت دهیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه مردم در حال حاضر در هزینه های درمان دندانپزشکی، ناباروری و بیماری های صعب العلاج مانند سرطان ها دچار گرفتاری های بسیاری هستند بهتر نیست برای این بیماران اقدامات سریعتری انجام شود، اظهار داشت: سیکل درمانی یک روند پیوسته است و با توجه به اینکه در تهران ۳ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و ایران وجود دارد مسلماً بنده نمی توانم به صورت جدا بدون هماهنگی با این دانشگاه ها کاری انجام دهم.
وی خاطرنشان کرد: در گام نخست، هماهنگی هر ۳ این دانشگاه ها الزامی است و این ۳ دانشگاه نیز باید سیاست هایشان با وزارت بهداشت هماهنگ باشد. امکانات و بضاعت را نیز باید در نظر بگیریم و گروه هدفمان را نیز تعریف کنیم. این یک کار زمان بری است. باید در یک وضعیتی قرار بگیریم تا حداقل، هزینه درمان افزایش پیدا نکند. بنابراین باید گروه هدف را شناسایی کنیم و با همکاری بیمه ها، دانشگاه های علوم پزشکی و وزارت بهداشت راهکاری را پیش بینی کنیم تا آهسته آهسته بتوانیم به مرحله ای برسیم تا این ادعا را داشته باشیم حداقل نیازهای گروه هدف را تامین کرده ایم تا افراد با یک بیماری به زیر خط فقر سقوط نکنند و زندگی شان زیرو رو نشود و بتوانیم این بیماران را نجات دهیم.
ارسال نظر