جهان جیوه را تحریم کرد!
با حضور نمایندگانی از ۱۳۹ کشور جهان «کنوانسیون ممنوعیت استفاده از جیوه» تصویب شد.
به گزارش پارس به نقل از سایت خبری محیط زیست ایران، کنفرانس نمایندگان تام الاختیار دولت ها برای تصویب و امضای کنوانسیون منع استفاده از جیوه موسوم به میناماتا از ۱۰ تا ۱۱ اکتبر سال جاری میلادی / ۱۸ تا ۱۹ مهرماه ۹۲ در شهر کوماموتو ژاپن برگزار شد.
در این کنفرانس که با حضور نمایندگانی از ۱۳۹ کشور جهان برگزار شد، متن کنوانسیون ممنوعیت استفاده از جیوه که طی دو سال مذاکرات فشرده توسط کمیته مذاکراتی بین الدولی آماده شده بود و همچنین تمهیدات موقت برای اجرای این کنوانسیون به اتفاق آراء تصویب شد.
پس از تصویب کنوانسیون و اعلامیه سیاسی، مراسم امضای آنها در روز پنجشنبه ۱۸ مهرماه برگزار شد و ۹۲ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران کنوانسیون میناماتا و اعلامیه سیاسی آن را امضاء کردند.
پس از امضاء، هیات های شرکت کننده در سخنرانی هایی به تشریح مواضع و دیدگاه های خود در ارتباط با کنوانسیون پرداختند.
هادی فرجوند، دبیر مرجع ملی کنوانسیون های شیمیایی ایران نیز در این مراسم پیام معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشورمان را قرائت کرد.
بر اساس کنوانسیون ممنوعیت استفاده از جیوه، استفاده از این فلز سنگین و ترکیبات و محصولات آن در باتری ها، سوییچ ها، رله ها، لامپ های فلورسنت، صابون ها و مواد آرایشی، برخی اقلام دندان پزشکی شامل دماسنج و فشارسنج و بهره برداری از معادن طلا با مقیاس کوچک و معادن جیوه باید متوقف شود.
بر این اساس کشورهای عضو مکلفند تا استفاده از جیوه و ترکیبات آن را در صنایع مختلف را کاهش داده و تا سال ۲۰۲۰ میلادی به طور کامل حذف کنند.
همچنین کشورهای توسعه یافته نیز متعهد شدند نسبت به همکاری های بین المللی و ارائه کمک های فنی و مالی و انتقال تکنولوژی های جایگزین جیوه به کشورهای در حال توسعه اقدام کنند.
« کنوانسیون ممنوعیت استفاده از جیوه» اولین کنوانسیون جهانی برای محیط زیست و سلامت در دهه اخیر میلادی است.
ارسال نظر