مسعود آبپرور:
صداوسیما نمیتواند در خودش را تخته کند
مسعود آبپرور کارگردان سریالهایی همچون «عملیات ۱۲۵» و «هوش سیاه» در خصوص کارکرد و لزوم راهاندازی شبکههای جدید از جملهآیفیلم، نمایش، تماشا و نسیم اظهار کرد: با تخصصی شدن شبکهها به طور کلی موافقم اما به شرطی که مخاطبان و تماشاگران را گیج نکند.
به گزارش پارس ، مسعود آب پرور در گفت و گو با ایسنا، درباره کارکرد شبکه های تازه تأسیس گفت: اگر در طول روز ساعاتی را بخواهیم برای دیدن شبکه نسیم بگذاریم و ته آن را جمع بندی کنیم که چه دیده ایم و چه ندیده ایم، به این نتیجه می رسیم که اساسا وقتمان تلف شده است. این در حالی است که عنوان رسانه ملی بر روی صداوسیما ست و قرار بود یک زمانی دانشگاه ملی باشد و از طرفی در دین اسلام تاکید شده که در اوقات فراغتمان نگذاریم تا وقت مردم تلف شود و ایجاد غفلت نکنیم، فرهنگ سازی کنیم و ارتقاء بدهیم. اما متأسفانه ما هم تابع رسانه های غربی دچار غفلت شده ایم که این مساله بسیار خطرناک است و همچنین نگران کننده.
این کارگردان در ادامه با بیان اینکه امیدواریم در آینده یک برنامه ریزی درازمدتی را برای این شبکه ها در نظر بگیرند، گفت: راه اندازی این شبکه های جدید باید تابع یک برنامه ریزی درازمدت باشد.
او گفت: حتی پیش از این ها خود سازمان این وعده را داده است که از طریق همین گیرنده های دیجیتال به زودی شما به آرشیو تصویری صداوسیما دست پیدا خواهید کرد؛ به عنوان مثال اگر کسی پکیج « هوش سیاه» را درخواست کند، در اختیارش گذاشته می شود. اگر شرایط دیدن سریال ها بر این منوال باشد واقعا دیگر به این همه شبکه چه نیازی است؟
او با تأکید بر اینکه برخی شبکه ها از جمله شبکه بازار، ورزش و سلامت شبکه هایی هستند که کارآیی و کارکرد خود را دارند، گفت: این شبکه ها مورد نیاز هستند و کار خود را به خوبی انجام می دهند و به طور کلی می توان گفت هیچ شبکه دیگری جای این شبکه ها را نمی تواند پر کند. اما در مقایسه، شبکه هایی از جمله تماشا، نمایش و نسیم کاربرد خاصی را ندارند. حتی شبکه مستند و انیمیشن نیز جایگاه خودش را می تواند داشته باشد.
آب پرور در بخش دیگری از گفت وگوی خود در پاسخ به اینکه آیا شبکه های تازه تأسیس صداوسیما می توانند رقیبی جدی برای شبکه های ماهواره ای باشند؟ گفت: یقینا کسانی که در راه اندازی این شبکه ها تصمیم ساز بوده اند، گوشه چشمی به این منظور داشتند اما از نظر من این شبکه ها نمی توانند رقابت کنند. چراکه هرچه کانال های تلویزیون را می چرخانیم سریال ها، تصویرها و چهره های تکراری را می بینیم که خیلی سریع از آن ها رد می شویم.
او با بیان اینکه باید به تولیدات متنوع فکر کرد، به شرایط مالی صدا وسیما اشاره کرد و گفت: البته قابل درک است، در طول یک سال گذشته به لحاظ اقتصادی دست صداوسیما تنگ بود و متأسفانه آگهی های بازرگانی به گونه ای رشد سرطانی پیدا کردند اما به هر حال از نظر بنیه اقتصادی صداوسیما نمی تواند در خودش را تخته کند و باید برنامه سازی کند.
آب پرور در پایان صحبت هایش با اشاره به اینکه شرایط افزایش آگهی های بازرگانی در برنامه ها عارضه ی بسیار وحشتناکی است، گفت: این مساله آسیب بسیار بزرگی است که صداوسیما را تهدید می کند و باید دولتمردان از صداوسیما واقعا حمایت کنند.
ارسال نظر