به گزارش پارس ، این شاعر و مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری در پاسخ به پرسش ایسنا، درباره این که چرا بعد از انقلاب در نهادهای رسمی و کتاب های درسی به سهراب سپهری بیش از چهار شاعر مطرح دیگر شعر نو (نیما یوشیج، مهدی اخوان ثالث، فروغ فرخزاد و احمد شاملو) پرداخته شده است، گفت: به نیما هم در کتاب های درسی پرداخته اند. شاید به شاملو کم تر پرداخته باشند. اگر به این شاعر نپرداخته اند، دلیلش را نمی دانم، اما من احساس می کنم به خاطر این است که شاید گاهی بعضی ها موضع گیری هایی نسبت به انقلاب داشتند و شاید مقداری معذوریت هایی وجود داشته باشد، اما من همه این چهار شاعر را قله و شاعران بزرگی می دانم.

او در ادامه عنوان کرد: به هر حال به جای انکارِ این شاعران، باید از آنان استفاده کرد. من فکر می کنم جامعه ما با آن ها عنادی ندارد. حتا دولت مردان ما هیچ وقت جلو انتشار آثار این شاعران را نگرفته اند. الآن می بینیم کتاب های آن ها دارد چاپ می شود و درباره آن ها تحقیقات فراوانی صورت می گیرد. جا دارد در کتاب های درسی هم آثار این شاعران را بگنجانند. به نظر من هیچ مسأله ای ندارد اگر در کتاب های درسی آثاری از اخوان، نیما و شاملو باشد. من فکر نمی کنم چیز بدی باشد شعر خوب شان را بگذارند. اما مسلما سهراب هیچ وقت موضع ضدیتی نگرفته است.

قزوه همچنین عنوان کرد: به هر حال حرکتی که انقلاب اسلامی کرد، حرکت بزرگی است و به نظر من، اگر کسی عنادی با این حرکت دارد، مقصر است. این حرکت انقلابی ترین انقلاب است. چه دلیلی دارد که ما بخواهیم با آن عنادی داشته باشیم؟ البته شاید هم حرف های این شاعران تبیین نشده است. شاید اگر ما می رفتیم و به درستی حرف های این افراد را از زبان خودشان می شنیدیم، حرف های بهتری داشتند.

او ادامه داد: شاید هم بد راجع به دیگر شاعران نوشته اند و یا این افراد بد معرفی شده اند. من نمی دانم، ولی فکر می کنم این انقلاب، انقلاب مظلومی است و باید هر استعداد و شاعری که داریم، به حمایت از این انقلاب بیاید. فکر می کنم سهراب با شعرها و نگاه هایش در راستای اهداف مسلمانی ما بوده و نه تنها با فرهنگ مسلمانی ما تضادی نداشته، حتا آن را تقویت کرده و شعرهایش انسانی و اخلاقی بوده است. فکر می کنم شعرهای سهراب از این جهت بیش تر مورد توجه بوده است.

قزوه افزود: علاوه بر این، زبان سهراب، زبان ساده تر، زیباتر و نوتری است و دانش آموزان و دانشجویان با آن ارتباط بیش تری برقرار می کنند. ممکن است زبان شاملو برای دیگران مقداری دشوار باشد. من فکر نمی کنم جامعه ما زیاد عناد خاصی با این ها داشته باشد. بعضی تلاش می کنند به این عناد دامن بزنند. به نظر من الآن نباید اصلا وارد فضاهای عناد شویم. باید برویم عظمت، تلاش و زبان این شاعران را قدر بدانیم و معرفی کنیم. هیچ مشکلی هم ندارد.