به گزارش پارس به نقل از فارس، اعضای شورای شهر در جلسه علنی امروز خود در واکنش به گزارش علی یزدیخواه مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران درباره آغاز سال تحصیلی به بیان نظرات و پیشنهادهایی پرداختند.

مرتضی طلایی؛ نایب رئیس شورا گفت: اگر فرهنگ سازی از آموزش و پرورش شروع شود هزینه های آموزش های شهروندی کاهش می یابد، استفاده از ظرفیت های دانش آموزان موجب بهبود روند فرهنگ سازی در امور شهروندی می شود.

وی افزود: پیشنهاد می کنم کارگروهی مشترک بین مدیریت شهری شامل شورای شهر و شهرداری از یک سو و آموزش و پرورش تهران از سوی دیگر تشکیل شود و سندی برای تعریف زمینه های مورد علاقه طرفین به همکاری های مشترک تدوین شود.

عباس شیبانی، عضو دیگر شورا به مسئولان آموزش و پرورش توصیه کرد در انتخاب معلمان دینی دبستان ها دقت لازم انجام شود و از افراد متخصص استفاده کنند.

معصومه آباد، عضو دیگر شورا با اشاره به اینکه در ۶ سال گذشته در شورای آموزش و پرورش تهران حضور داشته، گفت: این تعامل دو سویه با حضور نماینده مردم در این شورا صرفاً برای این بود که بعضی مشکلات آموزش و پرورش که به شهرداری مرتبط است و بیشتر مربوط به حوزه های سخت افزاری می شود مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: با تغییر رویکرد شهرداری از سازمانی خدماتی عمرانی به نهاد فرهنگی اجتماعی امروز ۶۷.۲ درصد از مطالبات مردم در حوزه فرهنگی و اجتماعی است و می توانیم در این خصوص به ویژه در بحث آلودگی هوا و مشارکت های شهروندی با آموزش و پرورش تعامل کنیم.

وی افزود: در سال گذشته ۱۸.۵ میلیارد تومان رقم حمایت شهرداری از آموزش و پرورش تهران بوده که از این مبلغ ۱۰.۲ میلیارد بودجه عمرانی، ۴.۱ میلیارد بودجه تجهیزاتی و ۳ میلیارد بودجه برنامه ای بوده است.

آباد اضافه کرد: آنچه مورد انتظار ما بود برای پایش مدارس و خصوصاً کنترل رفتارهای پر خطر بین نوجوانان و رصد اتفاقاتی که در مدارس می افتد مثل اعتیاد به دخانیات و غیره مورد توجه قرار گیرد و ارائه این قبیل گزارش ها فقط محدود به اول مهر نباشد همچنین باید ساختاری اساسی برای تعامل بین شهرداری و آموزش و پرورش شکل گیرد.

فاطمه دانشور، عضو شورا نیز گفت: یکی از الزامات آموزش و پرورش برای جلوگیری از بازماندگی کودکان از تحصیل، حضور مددکاران در مدارس است تا برخوردی تخصصی و کارشناسی با غیبت های مکرر دانش آموزان داشته باشند به این ترتیب می توانیم مانع از حضور کودکان در سر چهارراه ها و شکل گیری کودکان کار و خیابان شویم و آموزش حقوق کودک را از مدارس شروع کنیم.

وی افزود: تشکیل کارگروه مشترک بین شهرداری و آموزش و پرور به عنوان مطالبه جدی شهروندان باید پیگیری شود.

رحمت اله حافظی، یکی دیگر از اعضای شورا بود که در خصوص گزارش مدیرکل آموزش و پرورش تهران گفت: مشکلات عضلانی به ویژه در دانش آموزان دختر پدیده ای است که به کرات مشاهده می شود، افتادگی شانه ها، برآمدگی پشت و افت ویتامین D که در بزرگسالی به پوکی استخوان منجر می شود از مشکلاتی است که امیدواریم بتوانیم با همکاری آموزش و پرورش آنها را پایش و رفع کنیم.

علیرضا دبیر نیز گفت: ما در کارگروه آموزش و پرورش به اتفاق آقای نجفی چند جلسه شرکت کردیم و بحث کمک به مدارس از سوی شهرداری اتفاق خوبی بود که در نتیجه این جلسات حاصل شد؛ توافقنامه ای بین معاونت اجتماعی و آموزش و پرورش تهران امضاء شد که به آن صورت عملیاتی نشد و امیدوارم کارگروه مشترک پیشنهادی اعضاء به این توافقنامه بپردازد.

مجتبی شاکری، عضو دیگر شورا نیز گفت: مسئولیت های مشترک شورای شهر و آموزش و پرورش زمینه خوبی است که مدیرکل آموزش و پرورش تهران برنامه ای برای آن در نظر بگیرد با توجه به اینکه رویکرد فرهنگی در اعضای شورا غلبه دارد ما دغدغه های مشترکی با آموزش و پرورش داریم و می توانیم از مباحث کلی وارد مباحث برنامه ای شویم.

اسماعیل دوستی از دیگر اعضای شورا نیز گفت: ما در استانها شورای آموزش و پرورش استان را داریم و در تهران می توانیم این شورا را در سطح مناطق تشکیل دهیم، اساس فرهنگ ما آموزش و پرورش است و بسیاری از مشکلات با رفع مشکلات آموزش و پرورش حل می شود.

وی ادامه داد: من بازدیدی از دبیرستان شهید مطهری در خیابان فلسطین داشتم و از مسئولان آموزش و پرورش درخواست می کنم تا کمک کنند این دبیرستان را نجات دهیم چرا که مالک هر سال شکایت می کند و دانش آموزان هیچگونه امنیتی ندارند.

احمد مسجد جامعی، رئیس شورای شهر تهران نیز درخواست کرد آموزش پرورش تهران به مدرسه دارالفنون به عنوان یک میراث تاریخی رسیدگی کند و آن را به موزه آموزش و پرورش تبدیل کند.

ابوالفضل قناعتی نیز سؤالی درباره مکانیزم کنترل شهریه مدارس غیر انتفاعی مطرح کرد.

اقبال شاکری با بیان اینکه تقریباً همه دبستان ها توسط خانم ها اداره می شود، گفت: دانش آموزان پسر به این ترتیب از معلمان مرد بی بهره می مانند ضمن اینکه در گذشته ورزش آموزشگاه ها پایه ورزش قهرمانی ما بود اما اکنون چندان مورد توجه نیست.

یزدیخواه در پاسخ به نظرات اعضای شورای شهر، گفت: مدرسه دارالفنون در حال بهسازی و تبدیل به موزه تعلیم و تربیت است، شورای مناطق آموزش و پرورش در تهران قابل راه اندازی است، اگر کارگروه مشترک زودتر تشکیل شود می توانیم مفاهیم مورد علاقه دو طرف را زودتر تعریف و عملیاتی کنیم به خصوص که توافقنامه قبلی به نتیجه نرسید.

وی همچنین گفت: غیر از ۱۳.۵ میلیارد تومان کمک شهرداری به آموزش و پرورش مناطق هم به طور مجزا به مدارس کمک می کنند، شهریه مدارس غیرانتفاعی نیز از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا دو میلیون تومان متغیر است علت هم آن است که این مدارس از تیر تا تیر سال بعد فعالیتهای مختلفی را انجام می دهند که این خدمات ویژه باعث گرانی شهریه آنها می شود البته شرکت در این فعالیتها برای دانش آموزان الزامی نیست ضمن اینکه باید توجه داشت هزینه تحصیل هر دانش آموز در مدارس دولتی برای دولت رقمی معادل یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می شود.