پیشنهاد وزیر بهداشت در تودیع و معارفه روسای دانشگاه علوم پزشکی تهران
پردرآمدها یارانهشان را برای بیماران صعبالعلاج ببخشند
وزیر بهداشت از دو دهک پردرآمد کشور درخواست کرد به صورت داوطلبانه یارانه خودشان را برای حمایت از بیماران صعبالعلاج ببخشند.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، سیدحسن هاشمی در حاشیه مراسم تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت دارویی کشور اظهار داشت: خوشبختانه با انعقاد تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از امروز اول مهر هزینه های داروهای بیماران خاص و صعب العلاج به قیمت و هزینه های قبل از نوسانات ارز بر می گردد.
وی افزود: البته برای تکمیل شدن این چرخه مسلما باید یک زمان خاصی بگذرد تا بتوانیم پوشش کاملی در این مقوله ارائه دهیم. به هر حال بودجه ای که در دولت گذشته به تصویب مجلس رسیده است مقدار قابل توجهی از آن واقعی نیست ولی ما ناامید نیستیم و تمام تلاش هایمان را برای تامین اعتبارات لازم انجام می دهیم.
هاشمی ادامه داد: البته بنده شخصا پیشنهادی ارائه کرده بودم مبنی بر اینکه دو دهک از افراد پردرآمد کشورمان یارانه هایشان را جهت حمایت از بیماران صعب العلاج ببخشند که این مسئله می تواند در هر استانی حتی با تعیین شماره حساب و اقدامات داوطلبانه افراد پردرآمد صورت پذیرد.
وزیر بهداشت که در مراسم تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور یافته بود با قدردانی از زحمات دکتر محمدرضا منصوری رئیس سابق این دانشگاه و تشریح بیوگرافی دکتر علی جعفریان رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران غنی ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور است و نقش مهمی در ارتقای علم و دانش کشور ایفا کرده است.
هاشمی با اشاره به ایام دفاع مقدس عنوان کرد: بیش از ۳۰ سال قبل در چنین روزهایی عراق به ایران حمله کرد و شاهد آن بودیم که حضرت امام در تلویزیون صدام را تحقیر و مردم را تشویق به دفاع از کشور کرد و در همان روزها ۱۴۰ فروند هواپیما برای مقابله با حمله متجاوزان بر فراز عراق به پرواز در آمدند و در شهرهای مختلف عراق عملیات انجام دادند.
وی تصریح کرد: ما مدیون خون شهدا هستیم و چقدر زیبا است که ایام دفاع مقدس با شروع سال تحصیلی مقارن شده است. با ارزش ترین اعمال آموختن علم است و آموختن آنقدر مهم بوده است که خداوند به پیامبر دستور می دهد که در اولین اقدام بر اساس آیه های قرآن بیاموزد و بخواند. مهم نیست آموختن را از مسلمان و یا غیرمسلمان فرا گیریم. مهم آن است که حتی برای آموختن باید از جان گذشت و این نشان می دهد که برخی مواقع ارزش علما از شهدا بیشتر می شود.
وزیر بهداشت با اشاره ای به تاریخ علم که در زمانی دین محور بود و از زمان رنسانس تا به امروز این علم به صورت نظام دانشگاهی و عقل محور درآمده است بیان داشت: در زمانی که علم با محوریت دین بود خرافه گرایی و تحجرگرایی شایع شد و امروز نیز علم نظام دانشگاهی بر اساس عقل از دین فاصله گرفته و به انحطاط اخلاقی روی آورده است. در حالی که در نظام صحیح باید دین، علم و عقل بستری توآم همدیگر باشد.
هاشمی اظهار داشت: برای دوری از نظام سکولار باید فضای علم بر محور دین پیش رود اما فرصت های زیادی را از دست داده ایم و وضعیت کشور در حد فرهنگ غنی ما نیست. بنده معتقد هستم فرصت نقد را در دانشگاه ها با یک فضای بانشاط باید ایجاد کرد و دانشگاه ها باید سیاسی باشند؛ البته این صحبت های بنده نیست. فرمایشات رهبر و امام راحل است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: بنده از معاونان دانشگاه ها خواهش می کنم مبحث ایجاد تحقق کرسی های آزاد اندیشی را محقق کنند. ناگفته نماند ما دانشگاهیان نیز خوب عمل نکردیم و دانشگاه ها را تبدیل به باشگاه های سیاسی و عقبه های آنها کردیم و ناخواسته کارگزار گروه ها شدیم. در حالی که دانشگاه باید برای رفع وابستگی کشور و تولید علم تلاش کند تا بتوانیم با ایجاد دانشگاه های اسلامی به شرق و غرب وابسته نباشیم.
هاشمی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تهران حق بزرگی بر گردن کشور دارد. بنده همیشه استاد دکتر علی اکبر سیاسی را علاقه مند بودم که در دهه ۲۰ در برابر آن دیکتاتور چطور در دانشگاه تهران تلاش می کرد و پیشنهاد می دهم که رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی کتاب این مرد بزرگ را مطالعه کنند.
وزیر بهداشت درباره منصوری سرپرست سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: وی به دلیل تدین و اخلاقی که دارد بنده همیشه مرید ایشان هستم و در زمان مدیریت کوتاه مدتی که داشتند همیشه از منافع دانشگاه دفاع کردند و بعد از ریاست آقای لاریجانی سعی کردم آرامش به دانشگاه برگردد. حال شاید این سوال پیش بیاید که بنده این همه از وی تعریف می کنم چرا استعفای منصوری را پذیرفتم به هر حال در چنین مواقعی برای تصمیم گیری که بسیار نیز سخت است همیشه منعفت دانشگاه و آن شخص را در نظر می گیریم.
وزیر بهداشت در تشریح سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران و انتظاراتی که از وی دارد خاطرنشان کرد: امیدواریم آقای جعفریان از همه ظرفیت ها استفاده کند و به جوانها بها دهد و بنده نیز امیدوارم مسئولان دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی و تهران با استفاده از پتانسیل هایی که وجود دارد دست به تغییرات اساسی بزند. همانطور که مردم نیز در انتخابات به درستی انتخاب کردند و فضا تغییر کرد. ما نیز در وزارت بهداشت در کار دانشگاه ها دخالت نخواهیم کرد و هر جا آنها ما لازم داشتند کمکشان می کنیم.
ارسال نظر