رییس کل بیمه مرکزی تاکید کرد
هزینه بیمه برای خودرو و رانندگان پرریسک زیاد شود
رییس کل بیمه مرکزی در مورد نظارت بیمهها بر سلامت خودروها با اشاره به لزوم تناسب ریسک با حق بیمه گفت: کار بیمه ارزیابی ریسک است باید هزینه بیمه برای خودروی پرریسک تا حدی زیاد باشد که صاحب آن برای رفع عیوب اقدام کند.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، محمد ابراهیم امین در جمع خبرنگاران با بیان اینکه قانون ما اشکال دارد و موجب این مرگ و میرها می شود، گفت: ارزیابی ریسک با بیمه گران است اگر قانون اجازه کنترل خودرو یا اتوبوس سانحه دیده و سوابق خسارتی آن را داده بود، حق بیمه ای برای آن اتوبوس در نظر گرفته می شد که صاحب آن قادر به پرداختش نبود، بنابراین سعی در رفع آن مشکلات می کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا در لایحه قانون شخص ثالث این موارد دیده شده است، گفت: متأسفانه این موارد در لایحه شخص ثالث دیده نشده و تلاش می کنیم مجلس شورای اسلامی را در طرحی که دارند، قانع کنیم که ارزیابی ریسک ها براساس مبانی فنی بیمه گری انجام شود.
امین گفت: اگر این اتفاق بیفتد نه تنها صنعت بیمه خسارات را خواهد پرداخت بلکه مردم را وادار خواهد کرد تا از طریق تحمیل حق بیمه بالا، ریسک خود را کاهش بدهند لذا تلاش می کنیم این موارد در لایحه دولت گنجانده شود.
رییس کل بیمه مرکزی همچنین درباره ی نیروی انسانی شرکت های بیمه و شرایط قرار داد آنها گفت: جذب نیروها مربوط به شرایط درون شرکت ها است و هر شرکتی طبیعتا برای آنکه کارش به خوبی انجام شود و نیروهای باانگیزه داشته باشد، باید ثبات و امنیت شغلی و پاداش مناسب برای نیروهای خود در نظر بگیرد.
وی گفت: قطعا مدیران شرکت ها این امر بدیهی را می دانند و به کارگیری نیروها آن را لحاظ می کنند و ما در بیمه مرکزی تنها استاندارد ها را اعلام می کنیم، به عنوان مثال یک کارمندی که در یک شرکت بیمه نامه باربری صادر می کند باید چه تحصیلات، تجربیات و مهارت هایی داشته باشد.
امین گفت: فرض ما بر آن است که شرکت ها مصلحت شرکت داری خود را در جهت درست می دانند و انجام می دهند، اما اگر به این وظایف خود عمل نکردند وظیفه ی سهامداران و هیات مدیره شرکت ها است که از مدیران اجرایی بخواهند در جذب نیروها دقت بیشتری داشته باشند.
رییس کل بیمه مرکزی در پاسخ به این سوال که نیروهای انسانی که بخش عظیمی از صنعت بیمه را تشکیل می دهند لازم است وضعیت استخدام آنها مشخص شود، گفت: اصول بنگاه داری اقتصادی می گوید که نیروهای انسانی باید انگیزه مالی و استخدامی لازم را برای کار بهینه داشته باشند حال اگر مدیران یک شرکت آن را تشخیص نمی دهند، کسانی که این مدیران را منسوب کرده اند مسوولند و باید پاسخ گو باشند.
وی گفت: از این به بعد اگر مدیری واجد شرایط لازم برای اداره شرکت های بیمه نباشند از سوی بیمه مرکزی تایید صلاحیت نمی شوند و آنچه قبلا بوده است، با توجه به این که شرکت ها سهامی عام هستند و دوره شان دو ساله است، پس از انتخابات هیات مدیره و انتخاب مدیر عامل مجددا به بیمه مرکزی معرفی می شوند و ما فرآیند ارزیابی به صورت مناسب و شفاف انجام می دهیم و به سفارش دیگران فردی تایید صلاحیت نخواهد شد.
امین درباره ی طرح اصلاحیه قانون بیمه شخص ثالث که در مجلس یکسال تمدید شده است، گفت: ما در این فرصت یکساله می توانیم بازنگری در این قانون داشته باشیم، اما بحث اساسی ما آن است که بتوانیم قانون گذاران را قانع کنیم که کار بیمه شخص ثالث هم چون همه بیمه هایی که در کشور اجرا می شود، براساس اصول و استاندارد های امر بیمه گری انجام شود.
رییس کل بیمه مرکزی افزود: لازم است ملاحظاتی در قانون شخص ثالث لحاظ شود تا هم بیمه گران بتوانند خدمات خوب و به موقع ارائه کنند و هم مردم از مزایای این قانون برخوردار شوند.
وی درباره ی انحصار در بازار بیمه و هم چنین قرار گرفتن بیش از ۵۰ درصد پرتفوی بیمه در یک شرکت بیمه ای نیز گفت: دولت این اعتقاد را دارد انحصار موجب می شود مصرف کننده آسیب ببیند و خدمات با کیفیت کمتر و قیمت بالاتر به دست مردم برسد، بنابراین اگر بتوانیم هر بخشی از اقتصاد را رقابتی کنیم به توسعه کیفیت کالاها و خدمات و تعدیل قیمت آنها منجر خواهد شد.
امین گفت: اداره کنندگان اقتصاد کشور براین اعتقادند که بخش بیمه یکی از رقابت پذیر ترین بخش های اقتصادی است و باید جهت حرکت آن را به سمت رقابتی پیش ببریم، اما این رقابتی کردن به فعالیت ها و کارهای متعددی بستگی دارد که یکی از آنها آن است که انحصاری در بازار وجود دارد باید به تدریج رفع شود.
رییس کل بیمه مرکزی درباره ی تغییر مدیر عامل بیمه ایران نیز تلویحا خاطر نشان کرد: وقتی سیاست دولت و بیمه مرکزی بر کاهش و رفع انحصار است طبیعتا همه عواملی که در تشکیل این انحصار کمک می کنند باید مورد بازنگری قرار گیرند و تغییر کنند.
وی درباره ی پرداخت خسارت سیار از سوی شرکت های بیمه که مورد تذکر سازمان بازرسی کشور مبنی بر این که این پرداخت خسارت تنها برای افراد خاص مانند دولتی ها و نمایندگان مجلس انجام می شود، گفت: امر رسیدگی به خسارت حوادث رانندگی به دلیل حساسیت هایی که در جامعه وجود دارد و قوانین و مقرراتی که در مورد نحوه ی رسیدگی داریم مورد توجه بیمه مرکزی خواهد بود.
امین ادامه داد: در حال حاضر شرکت های بیمه خودشان سازوکاری را فراهم کردند که در صورتی که حادثه دیده که بیمه یک شرکت را دارد همان لحظه اطلاع رسانی شود در کوتاه ترین زمان در صحنه حادثه حاضر می شوند تا دیگر لزومی به مراجعه به شرکت ها وجود نداشته باشد. برخی از شرکت ها نیز با موسسات ارزیاب خسارت بیمه قرار داد بسته اند که این موسسات اگر تعدادشان زیاد شود برای آنکه بتوانند در این بازار کسب و کار داشته باشند، در خدمت رسانی به مردم و حضور به موقع تلاش خواهند کرد.
رییس کل بیمه مرکزی گفت: امیدواریم به زودی این خدمات در سراسر کشور ارائه شود تا مردم وقتشان در شرکت های بیمه تلف نشود.
ارسال نظر