به گزارش پارس به نقل از ایسنا، مهرمحمدی در جلسه امروز با حضور در مراسم تودیع و معارفه رییس دانشگاه فرهنگیان در جمع مسئولین این دانشگاه، با تاکید بر نقش گفت وگو و مبادله نظرات در ارتقای سطح آموزش و پرورش، اظهارکرد: فضای عمومی آموزش و پرورش باید محلی برای نقد و گفت وگو باشد.

وی با بیان اینکه بدون ایجاد چنین فضایی تنها خود را سرگرم کرده ایم و راه به جایی نخواهیم برد، تصریح کرد: می توان گفت آموزش و پرورش جایی است که حیات و تعالی نظام به آن بستگی دارد، همچنین برخورداری از مشارکت همگانی، تمام مسئولین و نهادهای فکری می تواند در تربیت نیروی انسانی موثر باشد.

مهرمحمدی با اشاره به آشنایی دیرینه اش با سرپرست فعلی وزارت آموزش و پرورش، خاطرنشان کرد: تنها به دو علت این سمت را از سوی وی پذیرفتم در وهله هر دوی ما به محوریت نیروی انسانی در نظام آموزش و پرورش معتقدیم و آن را نقطه عظمت و تحول می دانیم که سقف آموزش و پرورش کشور به آن وابسته است و در درجه اول در آموزش و پرورش روی همین نیروی انسانی سرمایه گذاری می شود.

سرپرست جدید دانشگاه فرهنگیان علت دوم قبول این سمت را نگاه مشترک هردو به وظیفه و کارکرد دانشگاه فرهنگیان دانست و افزود: هر دوی ما دانشگاه فرهنگیان را نقطه عطفی می دانیم که باید از آن قدردانی شود. من به تمام کسانی که در تاسیس این دانشگاه دست داشته اند تبریک می گویم و از آنان تشکر می کنم.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد برخی تغییرات در اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، خاطرنشان کرد: برای ایجاد چنین جایگاهی در سایه گفت وگو و خرد جمعی لازم است تغییراتی در اساسنامه دانشگاه ایجاد شود.

ما به تمام ساز و کارهایی که در اساسنامه پیش بینی شده است پایبند هستیم
مهرمحمدی با اشاره به اینکه موسسان و سازندگان اساسنامه دانشگاه فرهنگیان نیز ساز وکارهایی برای ایجاد تغییرات در این اساسنامه پیش بینی کرده اند، تاکید کرد: ما به تمام ساز و کارهایی که در اساسنامه پیش بینی شده است پایبند هستیم و به اعتقاد من نیز این دانشگاه برای نظام آموزش و پرورش به مثابه گمشده ای است که باید از آن پاسبانی و حراست شود.

وی با تاکید بر اینکه تجربه جهانی در زمینه تربیت معلم و آموزش و پرورش نتوانسته به همه سوال ها پاسخ معین و مورد اجماع دهد، خاطرنشان کرد: در سطح جهانی برای حل مسائل پیچیده مربوط به تعلیم و تربیت همواره تکاپویی وجود دارد، ما نیز با اصلاح اساسنامه قصد داریم در جهت رسیدن به طرحی که قابل عرضه در عرصه جهانی باشد تلاش کنیم.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه اولویت اول در برنامه های مربوط به دانشگاه فرهنگیان قهرا به برنامه های شروع سال تحصیلی اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به نزدیک بودن اول مهر تلاش می کنیم به بهترین شکل سال تحصیلی را برای دانشجویان شروع کنیم تا تجربه مثبتی برای ده ها هزار دانشجوی این دانشگاه در شعب مختلف ایجاد شود، البته در این مدت کوتاه نهایت کوشش را می کنیم که با همت همکاران به این هدف دست یابیم.

زیر سوال رفتن استقلال این دانشگاه، به این معناست که بلوغ این نهاد را به رسمیت نشناخته ایم
مهرمحمدی با تاکید بر اینکه دانشگاه فرهنگیان علاوه بر آنکه دانشگاهی معتبر در کشور باشد به اعتبار منطقه ای و جهانی نیز دست یابد، خاطرنشان کرد: نخستین گام برای دستیابی به این هدف به رسمیت شناخته شدن استقلال دانشگاه از سوی وزارت آموزش و پرورش است، چرا که در عین حالی که دانشگاه فرهنگیان تحت نظر وزارت آموزش و پرورش فعالیت می کند، باید به گونه ای برنامه ریزی شود که این دانشگاه بتواند استقلالش را حفظ کند.

وی با تاکید بر اینکه زیر سوال رفتن استقلال این دانشگاه، به این معناست که بلوغ این نهاد را به رسمیت نشناخته ایم، اظهارکرد: دخالت در تمام امور مربوط به دانشگاه فرهنگیان در اهداف آن ایجاد تناقض می کند و این دخالت ها به آن معناست که دانشگاهی تاسیس شده اما شان و جایگاه آن به لحاظ تاریخی به رسمیت شناخته نمی شود.

لزوم پشتیبانی وزارت علوم از دانشگاه فرهنگیان در جهت ارتقای سطح برنامه های درسی
وی با اشاره به لزوم پشتیبانی وزارت علوم از دانشگاه فرهنگیان در جهت ارتقای سطح برنامه های درسی این دانشگاه، اظهارکرد: با توجه به اینکه جایگاه تربیت معلم مسئله ای ملی است، پشتیبانی وزارت علوم و عنایت این نهاد می تواند به ارتقای سطح برنامه های آموزشی بیانجامد.

مهرمحمدی سومین راهکار برای افزایش اعتبار دانشگاه فرهنگیان را توجه شخص رییس جمهور به این دانشگاه دانست و تاکید کرد: با توجه به اینکه رییس جمهور، رییس هیات امنای این دانشگاه است، باید وقت بیشتری را به رسیدگی به امور دانشگاه اختصاص دهد و جلسات هیات امنا با حضور و عنایتشان برگزار شود.

مهرمحمدی یکی دیگر از راهکارهای دستیابی به اهداف بلند مدت را اعطای تسهیلات ویژه به مربیان و دست اندرکاران و نوآوری در طراحی برنامه درسی دانست و تصریح کرد: در جهت ارتقای سطح دانش معلمان باید دوره های مختلفی طی شود.

وی یکی دیگر از این راهکارها را تقویت کارکردهای پژوهشی در عرصه تعلیم و تربیت دانست و گفت: پژوهشگاه ها باید وابسته به دانشگاه عمل کنند تا آموزش و پرورش بتواند از پشتوانه علمی این پژوهشگاه ها استفاده کند.

به گفته مهرمحمدی توسعه تعاملات بین المللی از دیگر عوامل پیشرفت دانشگاه فرهنگیان است و برای اینکه دانشگاه فرهنگیان بتواند در عرصه جهانی به رسمیت شناخته شود، باید در این عرصه هم بیاموزیم و هم بیاموزانیم، چرا که در قرن ۲۱ هیچ دانشگاهی نمی تواند از تعاملات بین المللی بی بهره باشد و علاوه بر مبادله دانش، دانشگاه نیازمند تعاملات دانشجویی در سطح بین المللی است.

وی با تاکید بر اینکه اگر محیط دانشگاه فرهنگیان محیطی توام با نشاط باشد معلمان آینده نیز چنین محیطی را برای دانش آموزان فراهم می کنند، تصریح کرد: از دیگر اهداف برنامه های آینده دانشگاه فرهنگیان ایجاد ساز و کارها و شرایطی است که محیط دانشگاه را به محیطی پرنشاط تبدیل کند و زیرا دانشجویان این دانشگاه تنها دانشجو نیستند، بلکه دانشجو- معلم هستند.

وی افزود: اگر انتظار داریم که آنها در مقابل معلم بتوانند ایجاد نشاط کنند باید این فضای همپوشی را در دانشگاه برای آنها ایجاد کنیم، چرا که ایجاد محیط شاداب مستلزم عنایت جدی مسئولین است تا فرهنگ سازمانی جاری در دانشگاه ها با ارزش های آموزشی همسو باشد.

سرپرست جدید دانشگاه فرهنگیان با تاکید بر اینکه برنامه درسی تنها از طریق ایجاد فضای توام با نشاط در دانشگاه مهمتر از آنچه در سر کلاس به طور مستقیم درس می دهند، است، تصریح کرد: برخورداری از قطب علمی تعلیم و تربیت اسلامی در جهت ارتقا سطح علمی دانشگاه و عملیاتی ساختن سیستم جامع اتوماسیون اداری، پژوهشی و علمی از دیگر راهکارهای مطرح شده در این جلسه بود.