معرفی عوامل حادثه اتوبان قم به دادگاه
دلایل تصادفات اخیر و آمار بالای تصادفات اخیر شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور عبدالکریم حسینزاده و سردار محمدرضا مهماندار مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، علل تصادفات اخیر و آمار بالای تصادفات آن دیشب در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور عبدالکریم حسین زاده، نایب کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و سردار محمدرضا مهماندار، رئیس پلیس راه کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این برنامه سردار مهماندار در پاسخ به نخستین سوال مجری برنامه مبنی براینکه به نظر شما علل سوانح و حوادث اخیر چیست اظهار داشت: حوادث تلخ جاده ای در بحث تصادفات رانندگی جای تاسف زیادی دارد لذا در ابتدا باید حساسیت هایی میان مردم و مسئولین کشور ایجاد کرد و سپس باید به فکر چاره ای برای تصادفات رانندگی در جاده های کشور باشیم.
وی با بیان اینکه حوادث رانندگی با روش های مختلفی قابل پیشگیری است اظهار داشت: انسان، راه و وسیله نقلیه از جمله عوامل موثر در بروز تصادفات رانندگی است لذا باید دانشت که عنصر انسان در این بین مهمترین عوامل است لذا باید آموزش و فرهنگسازی در حوزه رانندگی در کشور نهادینه شود.
مهماندار با اشاره به این که نباید از بحث راه و وسیله نقلیه در حوزه رانندگی غافل بمانیم خاطرنشان کرد: هیچ وقت نمی توانیم خطای انسانی را به صفر برسانیم بلکه باید خطای انسانی را مورد پوشش قرار دهیم و درصدد رفع نواقص موجود در حوزه راه و وسیله نقلیه برآییم. از طرف دیگر به اعتقاد بنده باید با بهره گیری از آخرین دستاوردهای تکنولوژی، خطای انسانی را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه خودروی ایمن نقش بی بدیلی در حفظ جان سرنشینان دارد ادامه داد: خودروی ناامن می تواند موجبات بروز حادثه ای غم بار و فاجعه آمیز را به همراه داشته باشد، از طرفی اگر جاده از استانداردها و شیب مناسبی برخوردار باشد در این صورت می توان شاهد کمترین خسارت جانی و مالی در کشور باشیم. باید در نظر داشت سه عامل راه، انسان و وسیله نقلیه بر یکدیگر هم پوشانی دارند لذا باید با ارتقای سطح ایمنی راه و وسیله نقلیه خطای انسانی را کاهش داد.
*همه عوامل دخیل در حادثه اخیر نیز به دادگاه معرفی شده اند
سوال دوم مجری برنامه در باره تدابیر ناجا در حوزه تصادفات بود که رئیس پلیس راه کشور با اشاره به حادثه اتوبان تهران- قم اینگونه جواب داد: این تصادف جزء تصادفات مهم محسوب می شود زیرا احساسات عمومی در آن جریحه دار شده است. باید به بررسی علل دقیق وقوع حادثه اخیر بپردازیم و با جمع آوری اطلاعات موجود به پیشگیری از حوادث جاده های دیگر بپردازیم.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه های مختلف در حادثه اخیر اتوبان تهران قم اشاره کرد: جلسه ای به دستور رئیس جمهور در دفتر کار وزیر راه و شهرسازی و با حضور وزیر صنایع و معاونان چند وزیر دیگر تشکیل شده است. همه باید دست به دست هم دهیم تا سوانح جاده ای کشور را کاهش دهیم تا در آینده مانع از بروز حوادث جاده ای مشابه شویم.
سردار مهماندار با اشاره به حساسیت های به وجود آمده در میان دولت، مجلس و دستگاه های ذیربط خاطرنشان ساخت: هر لحظه ممکن است در آینده باز دوباره چنین حوادث ناگواری رخ دهد اما باید از الان از حادثه اخیر تجربه کسب کنیم و برنامه ریزی های لازم را در این خصوص انجام دهیم.
وی با بیان این که یکی از وظایف قانونی و شرعی پلیس پاسداری و حفاظت از حقوق مردم در تصادفات است ادامه داد: سه عامل راه، وسیله نقلیه و انسان در حادثه اخیر لحاظ شده است. لذا علت اول وقوع حادثه اخیر اتوبان تهران- قم را وجود نقص فنی و ترکیدن لاستیک اتوبوس می دانیم و آتش سوزی بعد از برخورد دو وسیله نقلیه علت دوم حادثه بوده است.
رئیس پلیس راه کشور با اشاره به این که اگر این آتش سوزی ایجاد نمی شد تعداد تلفات بسیار کمتر از آن چیزی بود که امروز شاهد آن هستیم خاطر نشان کرد: باید به شناسایی نواقصی که در حوزه راه وجود دارد بپردازیم. قانون جدید رسیدگی به تلفات در زمره قوانین مدرن کشور محسوب می شود که به تصویب رسیده است.
وی با اشاره به کم کاری و عدم رعایت نکات ایمنی در حوزه وسیله نقلیه و راه افزود: همه عوامل دخیل در حادثه اخیر نیز به دادگاه معرفی شده اند و مراحل قانونی خود را طی می کنند. یکی از ویژگی های قانون جدید، کاهش تلفات در حوادث رانندگی دانست که به کمک آن توانشته ایم نسبت به دو سال گذشته بیش از ۴ هزار نفر تلفات کمتری داشته ایم.
سردار مهماندار در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا مسئولیت معاینه فنی خودروهای تولیدی و وارداتی برعهده پلیس است یا خیر گفت: در کشورهای در حال توسعه به حلقه آخر تصادفات توجه می شود به گونه ای که در کشور ما هم نیز به همین شکل است اما در کشورهای توسعه یافته همه حلقه ها مورد توجه قرار می گیرد.
وی با اشاره به این که رفتارهای پرخطر رانندگان به زمان های گذشته برمی گردد افزود: با توجه به قانون کاهش آلودگی هوا بحث معاینه فنی خودروهای به مراکز خصوصی واگذار شد به گونه ای که نظارت و صدور مجوز برای این مراکز در شهرها از طریق شهرداری ها و در برون شهرها به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای واگذار شده است.
*تصویب معاینه فنی خودروها بدون توجه به نظر پلیس جای تأسف دارد
رئیس پلیس راه کشور با اشاره به این که تا چند سال قبل مراکز معاینه فنی خودرو برعهده پلیس بود گفت: متاسفانه طی دو سه سال گذشته آیین نامه ای به تصویب رسید که در آن بدون توجه به نظر پلیس معاینه فنی خودروها صورت می گیرد.
سردار مهماندار نظارت های کنونی را رندم وار و پراکنده توصیف کرد و اظهار داشت: حضور پلیس در مراکز معاینه فنی خودرو بسیار مفید بود. همچنین باید کنترل های اساسی در حوزه معاینه فنی خودرو را در نظر گرفت و ایمنی وسیله نقلیه با استفاده از تجهیزات ممکن مورد سنجش قرار بگیرد.
وی با اشاره به این که باید مدیران باتجربه ای در سازمان راهداری وجود داشته باشد گفت: این گونه مشاغل می تواند نظارت مستقیم و مستمری را در ایمنی وسیله نقلیه داشته باشد. مدیران شرکت های مسافربری باید قبل از اینکه خودرو و اتوبوس آن ها بخواهد از شرکت خارج شود باید کنترل های اساسی را به عمل آورند، باید تمامی مواردی که در ایمن سازی اتوبوس موثر است را لحاظ کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه بسیاری از کارشناسان وجود لاستیک چینی را علت تصادفات نظر جنابعالی در این خصوص چیست گفت: با توجه به گران شدن قیمت ارز طبیعی به نظر می رسد که قیمت لاستیک خودرو هم به طبع آن گران شود. بخش عمده ای از لاستیک هایی که امروزه در اتوبوس ها مورد استفاده قرار می گیرند وارداتی است و افزایش قیمت لاستیک های خودرو باعث شده که برخی از مالکان وسایل نقلیه از لاستیک های غیراستاندارد استفاده کنند اما غافل از آن هستند که این لاستیک کیفیت پایینی دارد و خطرساز است.
رئیس پلیس راه کشور با اشاره به این که خسارتی که از بابت لاستیک های خودرو به مردم وارد می شود جبران ناپذیر است گفت: لاستیک های با کیفیت باید برای شرکت های مسافربری، مالکین و رانندگان مورد توجه قرار بگیرد. آزادراه تهران- قم یکی از پرترددترین و مهمترین شاه راهای کشور محسوب می شود به گونه ای که این آزادراه از لحاظ روشنایی، مراکز و مجتمع های رفاهی نسبت به بقیه آزادراه های کشور از شرایط بهتری برخوردار است.
سردار مهماندار با اشاره به این که راه در آن نقطه مطلوبی باید قرار داشته باشد نیست اظهار داشت: یکی از دلایل مهم تصادفات در آزاد راه تهران قم وجود تراکم بالا و عدم رعایت فاصله طولی است بنابراین نقش عامل انسانی را نمی توان در بروز چنین حوادثی نادیده گرفت.
وی با اشاره به این که شهریور ماه امسال یکی از پرتصادف ترین و پرتلفات ترین ماههای سال کشور به شمار می آید ادامه داد: یکی از دلایل این امر این است که کسانی که وارد جاده های کشور می شوند از تجربه کافی برای رانندگی در جاده های کشور برخوردار نیستند.
ارسال نظر